ΥΠΟΓΕΙΟΣ «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Βιβλίο για την κυβερνητική του θητεία ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που φέρεται να έχει πειστεί πως η κυβέρνησή του «ανατράπηκε» από μερίδα βουλευτών του κόμματός του και συγκεκριμένα συμφέροντα. Με την έκδοσή του αναμένεται και η «έκρηξη» στην υπόγεια ως τώρα διαμάχη του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αφορμή της αντιπαράθεσης, που ακόμα δεν έχει πάρει σάρκα και

οστά, στάθηκε το δημοψήφισμα που προανήγγειλε στα τέλη Οκτωβρίου ο Γιώργος Παπανδρέου, αρχικά στηρίχθηκε και μετά «αδειάστηκε» από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ποτέ δεν έγινε. Στην πραγματικότητα όμως αφορά στο κατά πόσον ευθύνεται ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές που πρόσκεινταν σε εκείνον για την «ανατροπή» του πρώην πρωθυπουργού. Και ενώ πολιτικοί φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου φέρονται πεισμένοι για τη «συμβολή» των τελευταίων στην τελική έκβαση των πραγμάτων, «βενιζελικά στελέχη» το αρνούνται, κάνοντας λόγο για προβοκάτσιες και κακοήθειες εις βάρος του νυν προέδρου του κόμματος…

Ο κ. Παπανδρέου φέρεται να έχει πεισθεί ότι η κυβέρνησή του έπεσε υπό την πίεση βουλευτών του κόμματός του, αλλά και συγκεκριμένων εκδοτικών και τραπεζικών συμφερόντων, κάτι που άφησε να εννοηθεί και από το Συμπόσιο της Σύμης όταν μίλησε για διαπλοκή που εμπόδισε την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Και ενώ προς ώρας, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει αποφασίσει να κρατήσει χαμηλούς τόνους ώστε «να μην ρίξει λάδι στη φωτιά», ετοιμάζει βιβλίο τόσο για τη θητεία του ως πρωθυπουργός, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο «ανατράπηκε» η κυβέρνησή του.

Με την έκδοση του τελευταίου, αναμένεται να αρχίσουν και τα πραγματικά… όργανα στο ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο θα συμβεί στον βαθμό που θα αποφασίσει -όπως λέγεται ότι εξετάζει- να καταψηφίσει τυχόν σημαντικές αλλαγές στο νομοσχέδιο Ραγκούση για την Ιθαγένεια ή εκείνο της Αννας Διαμαντοπούλου για την Παιδεία, για ρυθμίσεις του οποίου άλλωστε ο ίδιος βραβεύθηκε προσφάτως σε διεθνές συνέδριο για την εκπαίδευση στη Ρόδο. Μία τέτοια κίνηση πάντως, θα προκαλούσε πρωτόγνωρους τριγμούς και στην ίδια την κυβέρνηση, καθώς σε αυτήν μετέχει το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα