Hyundai: Το ανανεωμένο i30 με αναβαθμισμένη γκάμα κινητήρων

10:11 21/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το i30, το νέο μοντέλο της Hyundai, διαθέτει αναβαθμισμένη σχεδίαση και τεχνολογίες αιχμής. Με την γκάμα των hatchback, fastback και tourer, καθώς και με τη σπορ έκδοση N Line, αυξάνονται οι επιλογές για τους υποψήφιους αγοραστές. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με βελτιωμένες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και χαρακτηριστικά άνεσης.

Η γκάμα των κινητήριων συνόλων περιλαμβάνει μονάδες βενζίνης και ντίζελ με υβριδική τεχνολογία 48V και το σύστημα Intelligent Manual Transmission

(iMT) που αυξάνει την απόδοση. Το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V εξοικονομεί καύσιμο και μειώνει τις εκπομπές ρύπων. Υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης µε επιπλέον ροπή κατά την επιτάχυνση, ανάλογα µε την κατάσταση φόρτισης της µπαταρίας και τον βαθμό επιτάχυνσης.

Το υβριδικό σύστημα του Hyundai i30 είναι επίσης αποδοτικό κυρίως για την κυκλοφορία στην πόλη, καθώς υποστηρίζει τον κινητήρα καύσης µε ταχύτερες και πιο ομαλές επανεκκινήσεις µετά από στάσεις, για πρόσθετη οικονομία καυσίμου. Μία µίζα – γεννήτρια Mild Hybrid Starter Generator (MHSG) ανακτά την κινητική ενέργεια στο φρενάρισμα, μετατρέποντάς την σε ηλεκτρική και την αποθηκεύει στην µπαταρία 48V για μετέπειτα χρήση.

Το 48V Hybrid Turbo σύστημα συνδυάζεται µε τους βενζινοκινητήρες 1.0 και 1.5 Turbo και διατίθεται µε 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) ή με ένα νέο, μηχανικό 6-τάχυτο κιβώτιο Intelligent Manual Transmission (iMT).

To 6-τάχυτο µηχανικό κιβώτιο Intelligent Manual Transmission – (iMT) διαθέτει ηλεκτρονικό πεντάλ-συµπλέκτη (e-clutch), µε το οποίο αποφεύγεται το σβήσιμο του κινητήρα κατά την εκκίνηση, ενώ όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι από το γκάζι κατά την οδήγηση, ο κινητήρας αποσυνδέεται από το κιβώτιο επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να εισέλθει σε λειτουργία ρολαρίσµατος (coasting) και να εξοικονομεί καύσιµο.

Κινητήρες με τεχνολογίες SmartStream CVVD και DPi. Το ανανεωμένο i30 διατίθεται με δύο Turbo βενζινοκινητήρες, τον 1.0 120 ίππων και τον 1.5 160 ίππων. Αμφότεροι ενσωματώνουν την τεχνολογία SmartStream CVVD, η οποία ελέγχει τη διάρκεια βύθισης των βαλβίδων, προσαρμόζοντας την ταχύτητα και την διάρκεια της καύσης ανάλογα με τις οδηγικές απαιτήσεις.

Χάρη στην τεχνολογία αυτή, καθώς και στο σύστημα 48V Hybrid, το i30 έχει μειωμένη κατανάλωση και εκπομπές καυσαερίων, έως και 21% στον ισχυρότερο κινητήρα του. Επιπλέον, ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας 1.5 110 ίππων με τεχνολογία Dual Port Injection (DPi) επιτυγχάνει ακόμη καλύτερη καύση, με 10% χαμηλότερη κατανάλωση και ταυτόχρονα 10 ίππους μεγαλύτερη ισχύ. Όλοι οι κινητήρες του i30 εφοδιάζονται στάνταρ με σύστημα Idle Stop and Go.

Keywords
Αναζητήσεις
hyundai-to-ananeomeno-i30-me-anavathmismeni-gkama-kinitiron.htm
Τυχαία Θέματα