Γαλλία: Οι αγορές «φοβούνται» την Αριστερά περισσότερο από τη Λεπέν

Οι εκλογές στη Γαλλία αποτελούν κρίσιμη διαδικασία για το μέλλον της ΕΕ. Η ακροδεξιά συμμαχία της Λεπέν έρχεται πρώτη στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο, πολύ καλή είναι και η πορεία του αριστερού συνασπισμού δυνάμεων που κατεβαίνει στις εκλογές. Και το σενάριο να

επικρατήσει τελικά η Αριστερά στις εκλογές προβληματίζει εξίσου τις αγορές.

Το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο που εκτείνεται από τους φιλικούς προς την αγορά σοσιαλδημοκράτες έως τους κομμουνιστές έχει κερδίσει έδαφος στις δημοσκοπήσεις.

Δεν είναι σαφές πώς αυτή η ομάδα θα μπορούσε να καταλήξει να έχει σημαντική επιρροή στην πολιτική της Γαλλίας, αλλά το απρόβλεπτο σύστημα των δύο γύρων σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Αν το νέο Λαϊκό Μέτωπο αποκτήσει ρόλο στη χάραξη πολιτικής και τα πιο ριζοσπαστικά μέλη του διατηρήσουν το πάνω χέρι, αυτό είναι πιθανό να είναι το πιο αρνητικό αποτέλεσμα για τις αγορές.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η συμμαχία θα θελήσει να ανατρέψει 7 χρόνια φιλοεπιχειρηματικών μεταρρυθμίσεων, προσθέτοντας παράλληλα τεράστια νέα σχέδια δαπανών και μεγάλες αυξήσεις στον κατώτατο μισθό. Μια σύγκρουση με τις Βρυξέλλες είναι αναπόφευκτη και δυνητικά καταστροφική.

«Το πρόγραμμά τους αντιπροσωπεύει μια πολύ μεγάλη δημοσιονομική επέκταση και μια συγκρουσιακή προσέγγιση προς την ΕΕ», δήλωσε ο Τζέισον Ντέιβις, διαχειριστής χαρτοφυλακίου επιτοκίων στην J.P. Morgan Asset Management. «Η αγορά θα φοβηθεί τόσο τις δημοσιονομικές συνέπειες στη Γαλλία όσο και τις ευρύτερες συνέπειες για την ευρωπαϊκή συνοχή».

Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο και αυτό που πιθανότατα θα στείλει το spread στα ύψη πάνω από τις 100 μονάδες βάσης, σύμφωνα με τον Ντέιβις.

Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα υψηλού κινδύνου που επί του παρόντος υποτιμάται από τις χρηματιστηριακές αγορές, οι οποίες επικεντρώνονται στην πιθανή νίκη του Εθνικού Συναγερμού. Ορισμένοι στρατηγικοί αναλυτές βλέπουν μια βουτιά της τάξης του 20% για τον δείκτη CAC 40 αμέσως μετά από αυτό.

#Αριστερά #Λεπέν #Μακρόν #Μελανσόν #Γαλλία #εκλογές
Keywords
Αναζητήσεις
gallia-oi-agores-fovountai-tin-aristera-perissotero-apo-ti-lepen.htm
Τυχαία Θέματα