Οι ίδιες μετοχές της ΔΕΗ και τι είπε ο Γιώργος Στάσσης, με ανανεωμένη ορμή η Alpha Bank, η εμπιστοσύνη στο ΔΑΑ και το ρευστό της ΙΝΤΕΑΛ

08:33 21/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Nvidia οδήγησε ανοδικά τη Wall Street χθες με εξαίρεση το δείκτη DJ που υποχώρησε λόγω Ντάιμον. Η Nvidia επέστρεψε μετά τη διόρθωση σε ιστορικά υψηλά, ανακοινώνει αποτελέσματα και φαίνεται ότι μπορεί να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Κατά πόσον αυτό είναι αρκετό για την αγορά ή θα γίνει αφορμή για να πουληθεί η είδηση, είναι ένα θέμα με τη Wall να παλινδρομεί μεταξύ ενθουσιασμού και ανησυχιών.

Όλα ανοδικά ήταν στα αποτελέσματα στη ΔΕΗ.

Έσοδα; Επάνω. Λειτουργικά κέρδη EBITDA; Επάνω. Καθαρά κέρδη; Επάνω. Επενδύσεις; Αυξημένες. Επέκταση στο εξωτερικό; Έχει ήδη γίνει το πρώτο βήμα και θα αποφέρει καρπούς. Τι μειώθηκε; Οι ρύποι και η σχετική δαπάνη.

Τα έσοδα στο πρώτο τρίμηνο φέτος αυξήθηκαν στα 2 δισ. ευρώ, τα EBITDA αυξήθηκαν 64% στα 459 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 86 εκατ. ευρώ έναντι 51 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2023. Οι επενδύσεις αυξήθηκαν σε 501 εκατ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Στάσσης, αναβάθμισε ήδη από το πρώτο τρίμηνο, το στόχο για επαναλαμβανόμενο EBITDA στα 1,8 δισ. ευρώ μετά τα ισχυρά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Αλλά, η ουσία, μετά την είσοδο στην Ρουμανία, στις τηλεπικοινωνίες και στις άλλες αγορές, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ιταλίας μετά και το deal με τη Mytilineos, είναι αν η ΔΕΗ ολοκλήρωσε τις κινήσεις ή υπάρχουν σχέδια για νέες εξαγορές και συνεργασίες.

Ο κ. Στάσσης έκλεισε το μάτι, ότι ναι. Διότι, όπως σας είχαμε πει, οι ίδιες μετοχές με τις συνεχείς αγορές μεγαλώνουν και είναι μία περιουσία ήδη πλέον. Η ΔΕΗ έχει αποκτήσει περίπου 5,6% τω μετοχών της. Θα αυξήσει το ποσοστό μέχρι το 10%. Σύμφωνα με τον κ. Στάσση, το ένα τρίτο θα διατεθεί στο προσωπικό ως μπόνους, ένα τρίτο θα ακυρωθεί και θα αυξήσει την αξία των υπόλοιπων μετοχών και το τελευταίο τρίτο; Το τελευταίο τρίτο θα αξιοποιηθεί για νέες εξαγορές και συνεργασίες.

Η μετοχή αν και παραμένει κάτω από τα 12 ευρώ, είναι πλέον μία ανάσα από την επαναφορά της, επανήλθε πρόσφατα πάνω από τον 50άρη. Τα νέα υψηλά 14 ετών απαιτούν υπέρβαση των 12,60 ευρώ.

Η εικόνα της Alpha Bank χαροποίησε πολλούς στην αγορά. Με ορμή που προκάλεσε ανοδικό χάσμα έφυγε προς τα πάνω ο τίτλος. Ο CEO Βασίλης Ψάλτης, προετοίμασε πολύ μεθοδικά την πορεία αναγέννησης της τράπεζας και το ισχυρό τρίμηνο του Ομίλου ήταν η πρώτη ένδειξη. Η τράπεζα αλλάζει μορφή, ψηφιοποιείται είναι καλά τοποθετημένη για μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ. Στο ταμπλό η ορμή που δείχνει η μετοχή επίσης είναι θετική ένδειξη.

Απέκτησε σταθερότητα η μετοχή του ΟΤΕ. Ο Μάιος τελειώνει και ο κ. Νεμπής έρχεται.

Εδώ και περίπου ένα μήνα η μετοχή του ΔΑΑ έβαλε φρένο στην υποχώρηση και τελευταία αρχίζει και δίνει εικόνα σταθερότητας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Ιωάννης Παράσχης αγόρασε την Παρασκευή 14.000 μετοχές με μέση τιμή 8,37 ευρώ. Στέλνει εύγλωττο μήνυμα ότι εμπιστεύεται την εταιρία του.

Η ΙΝΤΕΑΛ που αν τυχόν το ξεχάσατε έχει και την καλή εταιρία πληροφορικής Byte, έχει πολύ καιρό να κινηθεί στο ταμπλό. Από την αρχή του χρόνου ουσιαστικά και κυρίως από το Φεβρουάριο, επιδίδεται σε πλάγια βήματα. Ωστόσο, η ρευστότητα στο ταμείο αυξάνεται έφθασε τα 130 εκατ. ευρώ, οι μέτοχοι θα πάρουν την επιστροφή τους και η αγορά διερευνά κατά πόσον υπάρχει διάθεση να διατεθούν κεφάλαια για επέκταση της εταιρίας.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-idies-metoches-tis-dei-kai-ti-eipe-o-giorgos-stassis-me-ananeomeni-ormi-i-alpha-bank-i-ebistosyni-sto-daa-kai-to-refsto-tis-inteal.htm
Τυχαία Θέματα