Πρωινό σχόλιο: Οι ταύροι και οι αρκούδες της Wall Street και ο Τζέιμι Ντίμον της JP Morgan

08:02 21/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο οικονομικός τύπος θέλει με τη σειρά του να πουλήσει φύλλα και να δημιουργήσει επισκεψιμότητα. Ο διεθνής τύπος επίσης. Διαβάζω έναν τίτλο, ότι η μεγαλύτερη αρκούδα, λέει, ο Μάικ Γουίλσον, της Morgan Stanley άλλαξε άποψη και τώρα επιτέλους, δίνει ανοδική τιμή στόχο στο δείκτη S&P 500. Τι τιμή;

Ναι, 2% πιο πάνω από εκεί είναι ήδη. Στις 5.400 μονάδες. Για φέτος. Με άλλα λόγια τον πιάσαμε το στόχο για φέτος, και όχι ότι ο αναλυτής παραμένει απαισιόδοξος, απλά δεν θέλει να είναι εκτός αγοράς. Κι αφού δεν του βγαίνει αυτό που πιστεύει

και καταλαβαίνει, προσπάθησε να μη γίνεται στόχος τουλάχιστον.

Δεν είναι καν η μεγαλύτερη αρκούδα. Οι πιο απαισιόδοξοι είναι στη JP Morgan και χθες ο δικός μας Τζέιμι Ντίμον, έριξε το δείκτη Dow Jones κάτω από τις 40.000 μονάδες και τη μετοχή της τράπεζας 4,5%. Δεν έχει κρύψει τις απόψεις του ο Ντίμον, αλλά η αγορά δεν του κάνει την χάρη να υποχωρήσει, για να διευκολυνθεί και η Fed να μειώσει τα επιτόκια. Πιστεύει ότι η αγορά είναι ακριβή, ότι το bitcoin είναι σκουπίδι και ότι η JP Morgan δεν μπορεί να επαναλάβει τα περυσινά τεράστια κέρδη.

Χθες, ο Ντίμον που πάντα έλεγε ότι θα αποχωρήσει σε πέντε χρόνια, είπε ότι ο ορίζοντας της αποχώρησής του, έπαψε να είναι η πενταετία. Και φαίνεται ότι προετοιμάζει διαδόχους δίνοντας νέες αρμοδιότητες κι ευθύνες στους συνεργάτες της διοικητικής του ομάδας.

Τώρα γιατί ετοιμάζει διαδοχή ο Ντίμον και τα λέει αυτά; Αυτό δεν το λένε αυτά τα ρεπορτάζ, αλλά η Wall Street ξέρει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει χολωθεί μαζί του που υποστήριξε τον Μπάιντεν και το έχει πάρει προσωπικά. Οπότε η θέση του Ντίμον είναι λεπτή, γιατί δεν θέλει να υποβαθμισθεί η δύναμη του οίκου σε περίπτωση εκλογής του Τραμπ.

Τα παραπάνω εξηγούν ίσως και γιατί ο Ντίμον πούλησε μετοχές του -της τράπεζας- αξίας 150 εκατ. δολαρίων. Δεν είναι άπληστος. Το 9,6% του συνόλου των μετοχών του πούλησε. Λίγο, λίγο γίνονται οι πωλήσεις. Σε κάθε σημαντική κορυφή. Λίγο, λίγο γίνονται και οι αγορές. Κάθε μήνα σαν αποταμίευση και σε σημαντικούς πυθμένες, όχι κάθε μέρα.

Για να κλείσουμε με τον οίκο. Η πλέον απαισιόδοξη στη Wall Street είναι η JP Morgan. Δίνει τιμή στόχο για τον S&P 500 τις 4.200 μονάδες, χίλιες μονάδες χαμηλότερα. Η Goldman Sachs δίνει τιμή στόχο τις 5.200. Μάλλον δεν πρόφτασε να αλλάξει τιμή κι εδώ ο αναλυτής.

Οι μεγαλύτεροι ταύροι είναι οι Καναδοί της BMO που δίνουν τιμή στις 5.600, η Wells Fargo στις 5.535, η OPPENHEIMER και η Deutsche Bank στις 5.500 μονάδες και οι, UBS και  BofA δίνουν επίσης τιμή στόχο 1% παραπάνω στις 5.400 μονάδες.

Keywords
Αναζητήσεις
proino-scholio-oi-tavroi-kai-oi-arkoudes-tis-wall-street-kai-o-tzeimi-ntimon-tis-jp-morgan.htm
Τυχαία Θέματα