Τις δύσκολες στιγμές μη τα παρατάς, σκέψου πώς θα ανταπεξέλθεις

18:16 17/1/2021 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές στη ζωή τα πράγματα έρχονται έτσι που σε απογοητεύουν και εκεί που πίστευες ότι όλα πάνε καλά γίνεται κάτι και σου τα ανατρέπει όλα. Μπορεί να είναι μία σχέση, μία δουλειά, η φίλη σου, η οικογένεια σου, λίγο πολύ όλοι οι τομείς της ζωής σου. Τις στιγμές εκείνες σκέψου θετικά κι αν δε μπορείς με τη μία τότε σκέψου πρώτα λογικά και ύστερα θετικά. Τις δύσκολες στιγμές μη τα παρατάς, σήκω και πολέμα!

Πώς να ξεπεράσεις τις δύσκολες στιγμές

Τις περισσότερες φορές το ιδανικό σενάριο στις δυσκολίες είναι να είναι κάτι όχι υπερβολικά δυσάρεστο και να αφορά σε μία διαφωνία, μία δυσαρέσκεια,

κάποια κακή διάθεση που μπορεί να σε έχει επηρεάσει. Υπάρχουν ωστόσο φορές που τα πράγματα είναι περισσότερο δυσοίωνα και μπορεί να αφορούν σε μία αρρώστια, μία απόλυση ή μία απώλεια.

Masha Raymers/Pexels

Σε όλες εκείνες τις στιγμές για αρχή ξέσπασε… Αν θες να κλάψεις, κλάψε. Αν θες να φωνάξεις, φώναξε. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνεις είναι να το κρατήσεις θαμμένο μέσα σου. Όσο μικρό κι αν νομίζεις ότι είναι, όσο ανούσιο μην το κρατήσεις για τον εαυτό σου. Ό, τι κρατάς μέσα σου θρέφεται, μεγαλώνει και ενίοτε στο τέλος σε κατασπαράζει από μέσα προς τα έξω.

Σκέψου λογικά, πάρε βαθιές ανάσες, ηρέμησε και σκέψου λογικά. Είναι όντως τόσο σημαντικό αυτό που έχει συμβεί; Είναι κάτι το οποίο μπορείς να διορθώσεις; Αν η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα είναι θετική τότε απλά σκέψου όλα όσα μπορείς να κάνεις για να το διορθώσεις. Αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται λένε… και γίνονται στην πλειοψηφία τους.

Όσον αφορά στα πράγματα που δε λύνονται… Κάποιες φορές η ζωή μας δείχνει την άσχημη πλευρά της και νιώθουμε αβοήθητοι. Η μόνη σου ελπίδα είναι οι άνθρωποί σου. Όλοι όσοι σε αγαπάνε και σε υποστηρίζουν. Όλοι όσοι σε νοιάζονται θα είναι εκεί για να σε στηρίξουν, αρκεί να τους αφήσεις. Ζήτα βοήθεια δε θα πάθεις κάτι. Μεγαλύτερη δύναμη δείχνει το να ζητήσεις βοήθεια και να τη δεχτείς παρά να το περάσεις μόνη σου.

Pexels

Να θυμάσαι να δέχεσαι την αγάπη και την φροντίδα, το μόνο που έχεις είναι να κερδίσεις τα πάντα. Αν δε το κάνεις μόνο θα χάσεις!


Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Τις δύσκολες στιγμές μη τα παρατάς, σκέψου πώς θα ανταπεξέλθεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα