Μπορεί όντως η Blue Monday να επηρεάσει την ψυχολογία σου; Χρήσιμα tips για να ανταπεξέρχεσαι σε κάθε δύσκολη μέρα

14:32 17/1/2021 - Πηγή: iPop

Η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου έρχεται αύριο, 18 Ιανουαρίου και έχουμε τους τρόπους για να επιβιώσεις τη Blue Monday που θα ξημερώσει.

Πώς θα επιβιώσεις τη Blue Monday

Η Blue Monday που θα ξημερώσει αύριο πρόκειται να είναι ίσως από τις πιο δύσκολες μέχρι τώρα καθώς η πανδημία έχει κάνει όλες τις μέρες λίγο πιο δύσκολες από όλες όσες έχουμε ζήσει μέχρι στιγμής. Η κρίση του κορονοϊού και οι περιορισμοί που έχει φέρει στην καθημερινή μας ζωή έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία.

Η

Blue Monday είναι συνήθως η τρίτη Δευτέρα του έτους και λέγεται ότι είναι η πιο καταθλιπτική μέρα. Η ιδέα δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο ενός δελτίου τύπου του 2005 από την εταιρεία διακοπών Sky Travel. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι υπολόγισε την ημερομηνία χρησιμοποιώντας μια εξίσωση. Ωστόσο, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι ανόητο και οι ψυχικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ισχυρίζονται ότι μειώνει την κατάθλιψη και άλλες ψυχικές ασθένειες.

Ο Stephen Buckley επικεφαλής σε θέματα ψυχικής υγείας έχει δηλώσει:

Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι μια μέρα συγκεκριμένα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των ανθρώπων να αισθάνονται κατάθλιψη. Υπάρχουν βέβαια ορισμένα πράγματα που μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να νιώσουν άσχημα αυτήν την περίοδο του έτους, όπως οικονομικά προβλήματα μετά τα Χριστούγεννα, άσχημες καιρικές συνθήκες και σύντομες ώρες της ημέρας. Ωστόσο, η κατάθλιψη δεν είναι μόνο ένα μονοήμερο γεγονός

Ωστόσο υπάρχει τρόπος για να επιβιώσεις αυτή τη μέρα και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολος! Μπορείς απλά να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips και σου υπόσχομαι ότι αυτή η μέρα θα περάσει αναίμακτα!

Κάνε ένα διάλειμμα

Άφησε για λίγο όλες τις έγνοιες και τα άγχη που έχεις καθημερινά και χαλάρωσε. Βάλε χαλαρωτική μουσική φτιάξε ένα ζεστό ρόφημα που απολαμβάνεις είτε αυτό είναι σοκολάτα είτε ένα ωραίο τσάι και σταμάτα να σκέφτεσαι το οτιδήποτε.

Εστίασε στην αναπνοή σου

Προκειμένου να σταματήσεις να σκέφτεσαι και πραγματικά να χαλαρώσεις, εστίασε στην αναπνοή σου. Θα ανακαλύψεις ότι αν προσπαθήσεις να ακολουθήσεις την εισπνοή και την εκπνοή σου, καθώς και τη διαδρομή του αέρα στο σώμα σου αυτόματα θα χαλαρώσεις.

Omid Armin/UnsplashΠήγαινε μία βόλτα

Μη μείνεις μέσα όλη μέρα, βγες και απόλαυσε τη φύση! Κάνε μία βόλτα και έχε το κεφάλι σου ψηλά. Παρατήρησε τον κόσμο γύρω σου. Χαμογέλα στους περαστικούς με τα μάτια εφόσον η πανδημία έχει επιβάλει τη χρήση της μάσκας.

Γίνε δημιουργική

Βρες να κάνεις κάτι δημιουργικό. Φτιάξε κάτι, δημιούργησε, ζωγράφισε ή μαγείρεψε κάτι που δεν υπάρχει σε συνταγή. Η επαφή με την καλλιτεχνική σου πλευρά μπορεί να σε βοηθήσει να νιώσεις πιο ήρεμη και χαλαρή.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μπορεί όντως η Blue Monday να επηρεάσει την ψυχολογία σου; Χρήσιμα tips για να ανταπεξέρχεσαι σε κάθε δύσκολη μέρα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπορεί, Blue Monday, Χρήσιμα,borei, Blue Monday, chrisima