Αν αγαπάς το σολομό τότε θα ξετρελαθείς με το σπιτικό Salmon Teriyaki

14:53 17/1/2021 - Πηγή: iPop

Ένα από τα αγαπημένα πιάτα όσων λατρεύουν το σολομό είναι το Salmon Teriyaki. Δεν είναι μία πολύ απαιτητική συνταγή και σίγουρα πρόκειται να γίνει από τις αγαπημένες σου! Είναι ελαφρύ και πλούσιο σε στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Ιδανικό για διατροφή καθώς είναι ένα πιάτο ελαφρύ και χορταστικό.

Τι θα χρειαστείς για το Salmon Teriyaki180g ρύζι σούσι 3 κ.σ. ξύδι ρυζιού 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη 0,5 κ.γ. αλάτι 30 ml Σιρόπι σφενδάμου 1 κ.γ. σησαμέλαιο 2 κ.σ. ταμάρι χωρίς γλουτένη 0,5 κ.σ. σκόρδο 1 κ.γ. mirin 2 φιλέτα σολομού 2
κ.σ. σουσάμι 4 κρεμμυδάκια 150g φασόλια edamame Μισό ώριμο αβοκάντοΠώς θα φτιάξεις το Salmon TeriyakiΜαγειρεύουμε το ρύζι σούσι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και ταυτόχρονα προετοιμάζουμε τη σάλτσα ρυζιού σούσι Για τη σάλτσα ρυζιού σούσι, ανακατεύουμε καλά το ξύδι ρυζιού, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί σε ένα μικρό πιάτο μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι στο ξύδι Όταν το ρύζι μαγειρευτεί, ρίχνουμε το σάλτσα πάνω από το πάνω μέρος (ενώ είναι ακόμα ζεστό) και στη συνέχεια ανακατεύουμε για να επικαλύψουμε το ρύζι και να το ξεφλουδίσουμεΣε ένα μικρό τηγάνι, φρυγανίζουμε ελαφρά το σουσάμι και το διασκορπίζουμε πάνω από το ρύζι ανακατεύονταςΑφήνουμε το ρύζι στην άκρη (το οποίο είναι ακόμα στην κατσαρόλα) για να κρυώσει ελαφρώςΠροετοιμάζουμε τα φιλέτα σολομού αφαιρώντας το δέρμα και τεμαχίζοντας σε κομμάτια Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κυβάκια τα κρεμμυδάκιαΠροετοιμάζουμε επίσης τη μαρινάδα teriyaki αναμειγνύοντας το σιρόπι σφενδάμου, το σησαμέλαιο, το ταμάρι, τους κόκκους σκόρδου και το mirin μαζί σε ένα μικρό πιάτο Χωρίζουμε το ρύζι μόλις κρυώσει ανάμεσα σε δύο μεγάλα μπολ έτσι ώστε να καλύπτονται τα δύο τρίτα κάθε βάσηςΣτη στοίβα φασόλια edamame και φέτες αβοκάντο, ρίχνουμε τη μαρινάδα σε ένα μικρό τηγάνι σε υψηλή φωτιά Όταν αρχίσει να φουσκώνει, χαμηλώνουμε τη φωτιά σιγοβράζοντας και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μειωθεί, μετατρέποντας από υδατώδη σάλτσα σε παχύτερη με υαλώδης σύσταση Προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού στο τηγάνι και γυρίζουμε τη φωτιά σε υψηλή – ανακατεύουμε έτσι ώστε ο σολομός να είναι πλήρως επικαλυμμένος και στη συνέχεια πασπαλίζουμε τα κρεμμυδάκια πάνωΣυνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου ο σολομός γυαλιστεί όμορφα και μαγειρευτεί στο επιθυμητό επίπεδοΑφαιρούμε από το τηγάνι και μαζεύουμε το σολομό teriyaki και τα κρεμμυδάκια στα μπολ σούσι!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Αν αγαπάς το σολομό τότε θα ξετρελαθείς με το σπιτικό Salmon Teriyaki εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Salmon Teriyaki,