Τα αναπάντεχα οφέλη της γυμναστικής με σχοινάκι για την υγεία και το σώμα!

19:44 9/4/2020 - Πηγή: iPop

Ψάχνεις εναλλακτικούς τρόπους γυμναστικής που δε θα τους βαριέσαι; Ε λοιπόν η γυμναστική με σχοινάκι ίσως να σου “λύσει” τα χέρια! 

Πολλές φορές θα έχεις πει ότι δεν θες να κάνεις γυμναστική, θα έχεις σκεφτεί καλύτερα να κάτσω στον καναπέ μου σήμερα. Ωστόσο, κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να γυμναστείς ευχάριστα κι εναλλακτικά. Μία καλή, λοιπόν, λύση είναι η γυμναστική με σχοινάκι. Σου θυμίζει λίγο ίσως τα παιδικά σου χρόνια, όμως κάτι καλά θα έκανες, αν το χρησιμοποιούσες πολύ, αφού είναι η καλύτερη αερόβια άσκηση και γυμνάζει όλο το σώμα.

Γιατί το σχοινάκι είναι η γυμναστική που πρέπει να δοκιμάσεις;

Μυς

Κάνοντας γυμναστική με σχοινάκι γυμνάζεις όλους τους μυς του σώματός σου, αφού για να κάνεις σωστά την άσκηση χρειάζεσαι τόσο τους μυς των χεριών σου, όσο και τους κοιλιακούς για να πηδήξεις, αλλά και τους μυς των ποδιών σου. Έτσι, έχεις και πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Σχοινάκι και καρδιά

Το σχοινάκι αυξάνει τους ρυθμούς της καρδιάς, όπως κι όταν τρέχεις. Αποτελεί μια καρδιαγγειακή άσκηση που αυξάνει το οξυγόνο στο σώμα, ενδυναμώνοντας την καρδιά, τα πνευμόνια και το κυκλοφορικό σύστημα.

Συγχρονισμός κινήσεων

Αν έχεις κάνει έστω και μια φορά σχοινάκι στη ζωή σου, θα ξέρεις πολύ καλά πως επιβάλλεται ο συγχρονισμός χεριών και ποδιών. Θα πρέπει να κουνάς το σχοινάκι μ’ ένα συγκεκριμένο ρυθμό με τα χέρια σου και να πηδάς κάθε φορά που φτάνει κοντά στα πόδια, συντονίζοντας έτσι χέρια και πόδια.

Θερμίδες

Μπορεί να είναι λίγο “σκληρή” άσκηση, όμως έχει και τα θετικά της. Πέρα από τα υπόλοιπα, με το σχοινάκι θα “κάψεις” πολύ γρήγορα και θερμίδες. Και για να το δεις και με νούμερα, αν κάνεις αυτή την άσκηση για 30 περίπου λεπτά θα χάσεις γύρω στις 400 θερμίδες. Ενδιαφέρον έτσι;

Πόσες θερμίδες πρέπει να χάνεις κάθε φορά που γυμνάζεσαι; 

Άγχος

Φυσικά και όλα τα είδη γυμναστικής χαλαρώνουν το μυαλό σου και σε κάνουν να αποβάλλεις το άγχος σου. Έτσι και με το σχοινάκι το σώμα σου παράγει ενδορφίνες, την ορμόνη της χαράς και της καλής διάθεσης, που μειώνει και το στρες. Επιπλέον, ενισχύεται και η πνευματική δραστηριότητα.

Τοξίνες

Μην ξεχνάς πως με την γυμναστική και ειδικά όταν ιδρώνεις φεύγουν οι τοξίνες από το σώμα σου. Κάνοντας, λοιπόν, σχοινάκι ιδρώνεις πολύ γρήγορα, διώχνοντας τις τοξίνες από τον οργανισμό σου.

Διάβασε ακόμα τι ασκήσεις μπορείς να κάνεις με το σχοινάκι:

Έχεις 30 λεπτά; Πάρε το σχοινάκι και κάνε αυτές τις 3 ασκήσεις για ένα κορμί που φυσάει!

Photos: Freepik

Το άρθρο Τα αναπάντεχα οφέλη της γυμναστικής με σχοινάκι για την υγεία και το σώμα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα