Κλειστές θα παραμείνουν οι εκκλησίες το Πάσχα | Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

18:32 9/4/2020 - Πηγή: iPop

ΚιΠάσχα | ενώ ο κορονοϊός πλήττει όλες τις χώρες του κόσμου και συνεχίζει να εξαπλώνεται, το Πάσχα πλησιάζει. Στην επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό πέρα από τα κρούσματα, αναφέρθηκε και το τι θα ισχύσει για τις εκκλησίες το Πάσχα

Ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 9 Απριλίου, 71 νέα

επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον νέο κορονοϊό στην Ελλάδα με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 1.955. Από τα κρούσματα αυτά το 57% αφορά άνδρες.

Η ηλικία μεταξύ 18-39 ετών έχουν 30% των κρουσμάτων, μεταξύ 40-64 ετών 45% των κρουσμάτων, 65 ετών και άνω 21% και ηλικία κάτω των 17 ετών λιγότερο από 3%.

Από τα παραπάνω συνολικά κρούσματα τα 518 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ τα 734 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Έχουν διενεργηθεί 33.634 εργαστηριακοί έλεγχοι.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 16 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας αυτών είναι τα 67 έτη και το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε, ακόμα, 3 νέους καταγεγραμμένους θανάτους με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό να φτάνει τους 86 με 23 γυναίκες και τους υπόλοιπους άνδρες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη και το 86% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Επιπλέον, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως τα γάντια μιας χρήσης δεν μας προστατεύουν από τον ιό. Είναι καλύτερο να πλένουμε όσο πιο συχνά γίνεται.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Τι θα ισχύσει για τις εκκλησίες το Πάσχα;

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές και τη Μεγάλη Εβδομάδα για τους πιστούς, ενώ η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν να πάει στην Εκκλησία. Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. «Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι. Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε ακόμα:

Πανελλήνιες 2020: Η εξεταστέα ύλη | Τι αλλάζει;

Photo: Pixabay

Το άρθρο Κλειστές θα παραμείνουν οι εκκλησίες το Πάσχα | Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα