Σε ύφεση η φωτιά στην Ελαφόνησο | Πού προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα;

20:19 11/8/2019 - Πηγή: iPop

Σε ύφεση η φωτιά στην Ελαφόνησο, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Πυροσβεστική στην τελευταία της ενημέρωση. Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 63 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, σε ύφεση η φωτιά στην Ελαφόνησο, η οποία έκαιγε απ’ το πρωί της Κυριακής. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, το τελευταίο 24ωρο απ’ το Σάββατο στις 19.00 έως και την Κυριακή στις 19.00, εκδηλώθηκαν συνολικά 63 πυρκαγιές σε όλη την χώρα, ενώ στο αρχικό τους στάδιο αντιμετωπίστηκαν οι περισσότερες από αυτές.

Στο έργο για την

κατάσβεση των πυρκαγιών, επιχείρησαν στο σύνολο τους 875 πυροσβέστες, 318 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα αεροσκάφη, εννιά ελικόπτερα και τρία PZL, ενώ συνέβαλαν ακόμη και δύο ελικόπτερα του στρατού, 20 οχήματα ΟΤΑ και δύο υδροφόρες.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην Ελαφόνησο, όπου αυτή τη στιγμή επιχειρούν 121 πυροσβέστες, 23 οχήματα, 4 αεροσκάφη «Καναντέρ», 3 PZL, 5 ελικόπτερα καθώς και ένα ελικόπτερο για το συντονισμό από αέρος.

Στην επιχείρηση συμμετέχει και ομάδα της ΕΜΑΚ, πεζοπόρα αερομεταφερόμενα με 47 πυροσβέστες από την Αθήνα, την Δ. Μακεδονία και την Πελοπόννησο, αλλά και οχήματα που έφτασαν για ενίσχυση, ενώ συνδράμουν 2 ελικόπτερα και 2 μηχανήματα έργου του στρατού, 4 οχήματα ΟΤΑ και μία υδροφόρα.

Τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών διερευνώνται απ’ τα τοπικά ανακριτικά γραφεία των Π.Υ., αλλά και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Πού προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα;

Παράλληλα, η Πυροσβεστική αναφέρει σε ενημέρωση της και τις περιοχές, όπου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Αναλυτικά οι περιοχές με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς είναι:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Σκύρος, Φθιώτιδα, Εύβοια)Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, ανατολική Λακωνία)Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη)Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος)Τι να προσέξουν οι πολίτες:

Σε έκκληση που απευθύνει στους πολίτες το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρει:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.Όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.Photo: Twitter/@dpvolley

Το άρθρο Σε ύφεση η φωτιά στην Ελαφόνησο | Πού| Πού προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα