Το βίντεο που δημοσίευσε ο Leonardo DiCaprio με τα απορρίμματα στον βυθό της Άνδρου!

15:41 11/8/2019 - Πηγή: iPop

Το βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Leonardo DiCaprio με τα απορρίμματα στον βυθό της Άνδρου, μόνο θλίψη μπορεί να μας προκαλέσει.

Θλίψη γιατί εμείς οι ίδιοι δεν αντιλαμβανόμαστε το πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σε ένα μέρος με τέτοια φυσική ομορφιά, την οποία όμως κάνουμε τα πάντα για να την καταστρέψουμε.

Το βίντεο με τα απορρίμματα στον βυθό της Άνδρου

κάνει τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου και αναδημοσίευσε ο Leonardo DiCaprio στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το οποίο σημειώνεται ότι διατηρεί μόνο για να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τον κόσμο για θέματα γύρω απ’ την κλιματική αλλαγή.

Ειδικότερα, το βίντεο το οποίο δημοσιεύτηκε αρχικά απ’ το AJ+ (Al Jazeera), δείχνει την εθελοντική ομάδα «Aegean Rebreath» να μαζεύει πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας (!) απ’ τον βυθό της Άνδρου.

Χαρακτηριστικά, διαβάζουμε στη λεζάντα του βίντεο που αναδημοσίευσε ο ηθοποιός: «Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω απ’ το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά από πλαστικά απόβλητα. Αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι τα μικροπλαστικά αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια αποτελούν μέρος της διατροφής μας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#Regram #RG @ajplus: «It’s toxic to us.⁣» ⁣ ⁠ Plastic bags and toilet seats. Hundreds of discarded fishing nets. All of this was stuck to the seabed of Greece’s Andros island.⁣⁠ ⁣⁠ Volunteers collected over 660 lbs of plastic waste. But some say the microplastics leave an invisible imprint on the environment and even ourselves. They can be consumed by fish that then become a part of our diet.⁣⁠ ⁣⁠ #environment #pollution #plasticbags #coralreefs #greece #seabed #fishingnets #microplastics #coral #plastic #ocean #sealife #sea #fish #trash #zerowaste #plasticfree #recycle #reef #underwater #oceanlife #marinelife #rubbish #reef #sea #miroplastic #underwaterphoto #saveouroceans #conservation

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) στις 10 Αύγ, 2019 στις 8:32 πμ PDT

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα koinignomi.gr, στις 6 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Άνδρου, έφτασε στο νησί εξειδικευμένο κλιμάκιο δυτών για την εκτίμηση της κατάστασης του βυθού.

Ο δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό 102 FM της ΕΡΤ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Μόλις μας έγινε γνωστό το πρόβλημα και προκειμένου να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τον βυθό της θάλασσας, ήρθαμε σε επαφή με εξειδικευμένη εταιρεία, μέλη της οποίας έρχονται αύριο για να κάνουν ογκομέτρηση και να μας δώσουν μια εκτίμηση της κατάστασης. Ακολούθως θα μας ενημερώσουν για τις ενέργειες, ενδεχομένως για τα μηχανήματα που απαιτούνται, καθώς και για το κόστος της επιχείρησης καθαρισμού του βυθού».

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, τον Φεβρουάριο του 2011 μια έντονη βροχόπτωση οδήγησε στην κατάρρευση της χωματερής στη Σταυροπέδα της Άνδρου, με αποτέλεσμα όγκοι σκουπιδιών να καταλήξουν στην παραλία και στη θάλασσα. Από τότε έχουν περάσει οκτώ χρόνια και ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί μια λύση!

Σημειώνεται ότι ο Leonardo DiCaprio είναι γνωστός για την ακτιβιστική του δράση και εδώ και χρόνια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει όσους μπορεί σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Ο ίδιος έχει ιδρύσει απ’ το 1998, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Leonardo DiCaprio Foundation.

Το άρθρο Το βίντεο που δημοσίευσε ο Leonardo DiCaprio με τα απορρίμματα στον βυθό της Άνδρου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα