Το ιδανικό πρωινό: Πουτίγκα με σπόρους chia και βατόμουρα!

14:45 11/8/2019 - Πηγή: iPop

Βρήκαμε τη συνταγή που θα λέγαμε ότι είναι το ιδανικό πρωινό για να ξεκινήσεις την ημέρα σου γεμάτη ενέργεια. Φτιάχνουμε την πιο εύκολη και γρήγορη πουτίγκα με σπόρους chia και βατόμουρα!

Τη συγκεκριμένη πουτίγκα με σπόρους chia μπορείς να τη φτιάξεις απ’ το προηγούμενο βράδυ και να την πάρεις μαζί σου στη δουλειά το πρωί. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να βάλεις όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και στη συνέχεια να τα τοποθετήσεις σε ένα δοχείο.

Όσον αφορά τους σπόρους

chia, συχνά διαβάζουμε για τα οφέλη που έχουν για την υγεία, αλλά ποια είναι αυτά; Είναι πλούσιοι σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, μειώνουν τη χοληστερόλη, ενώ συμβάλλουν και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς.

Παράλληλα, προκαλούν αίσθημα κορεσμού, που σημαίνει ότι δεν θα πεινάσεις μέσα σε πέντε λεπτά. Ακολουθεί η καλύτερη συνταγή για να εντάξεις αυτούς τους θαυματουργούς σπόρους στη διατροφή σου:

Τι θα χρειαστείς για τη πουτίγκα με σπόρους chia και βατόμουρα;2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia270 ml γάλα καρύδας1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου1 φλιτζάνι κατεψυγμένα ή φρέσκα βατόμουρα1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιαςΦρούτα και ξηρούς καρπούς για το σερβίρισμα (προαιρετικά)Πώς θα φτιάξεις τη πουτίγκα με σπόρους chia και βατόμουρα;Συνταγή:Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε μαζί το γάλα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, τα βατόμουρα και τη βανίλια.Τοποθετούμε τους σπόρους chia σε ένα γυάλινο δοχείο μεσαίου μεγέθους.Ρίχνουμε το μείγμα με τα βατόμουρα πάνω απ’ τους σπόρους chia κι ανακατεύουμε καλά όλα τα συστατικά μεταξύ τους.Κλείνουμε το δοχείο με ένα καπάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες πριν το καταναλώσουμε.Μπορείς να το σερβίρεις με κομμάτια από φρέσκα φρούτα όπως βατόμουρα, φράουλες ή μπανάνες, αλλά και με κομμάτια σοκολάτας και ξηρούς καρπούς.Σημείωση: Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και πέντε ημέρες.Photo: Unsplash/Kaffee Meister

Το άρθρο Το ιδανικό πρωινό: Πουτίγκα με σπόρους chia και βατόμουρα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα