Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Οι κατηγορίες στον 44χρονο χειριστή του ταχύπλοου

16:52 11/8/2019 - Πηγή: iPop

Οι κατηγορίες στον 44χρονο χειριστή του ταχύπλοου που συγκρούστηκε το βράδυ της Παρασκευής με ένα μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας.

Πιο συγκεκριμένα, 24ωρη προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα δόθηκε απ’ την εισαγγελία Ναυπλίου στον 44χρονο χειριστή του ταχύπλοου, που συγκρούστηκε με το μικρό αλιευτικό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες 60 και 70 ετών και να τραυματιστεί σοβαρά μία 60χρονη γυναίκα.

Ο 44χρονος Γάλλος υπήκοος μέχρι τη Δευτέρα πρόκειται να κρατηθεί στο λιμεναρχείο Ναυπλίου, ενώ σημειώνεται ότι αύριο αναμένονται

και τα αποτελέσματα της αιμοληψίας στην οποία έχει υποβληθεί για να εξακριβωθεί για τα εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ το βράδυ της σύγκρουσης.

Οι κατηγορίες στον 44χρονο χειριστή του ταχύπλοου που του απαγγέλθηκαν απ’ τον εισαγγελέα Ναυπλίου αφορούν τη διατάραξη συγκοινωνιών, για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμέλειας και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Σημειώνεται ακόμη ότι στην κατάθεσή του στην αντιεισαγγελέα, ο 44χρονος επανέλαβε ότι δεν έτρεχε όταν προκλήθηκε η τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, ενώ ισχυρίστηκε ξανά και ότι το αλιευτικό δεν είχε φωτισμό.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις μαρτυρίες καπετάνιων που επικαλείται η ΕΡΤ, ο 44χρονος φέρεται ότι είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το φουσκωτό, τόσο την ημέρα του δυστυχήματος όσο και τις προηγούμενες.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο Γάλλος χειριστής του σκάφους μέσω του συνηγόρου υποστήριξε το Σάββατο ότι δεν εξαφανίστηκε μετά την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, αλλά βοήθησε προκειμένου να εντοπιστεί η μία σορός.

Μάλιστα, ο ίδιος δεν εμφανίστηκε αμέσως στο Λιμεναρχείο, καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τραυματίστηκε και μόλις έφτασε στην ακτή πήγε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Photo: argolikeseidhseis.gr

Το άρθρο Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Οι κατηγορίες στον 44χρονο χειριστή του ταχύπλοου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα