Ο ύπνος με τον ανεμιστήρα ανοιχτό βλάπτει την υγεία σου κι αυτοί είναι οι λόγοι- Bonus 3 τρόποι για να μην σκάσεις απ’ τη ζέστη το βράδυ

19:01 29/5/2021 - Πηγή: iPop

Κάνει ζεστή και όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο πιο δύσκολα κοιμάσαι το βράδυ από την πολλή ζέστη. Όμως, πόσο καλό ή κακό μπορεί να σου κάνει ο ύπνος με ανεμιστήρα ανοιχτό;

Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν εάν ο ανεμιστήρας τους δεν είναι ενεργοποιημένος με το αεράκι να τους χτυπά. Μήπως είσαι κι εσύ ένας απ’ αυτούς; Μπορεί να νιώθεις υπέροχα όταν κοιμάσαι με τον ανεμιστήρα ανοιχτό, όμως η χρήση του τη νύχτα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία σου γι’ αυτό δώσε προσοχή.

Πόσο κακό μπορεί να σου κάνει ο ύπνος με ανεμιστήρα;

Στεγνώνει το στόμα και τις ρινικές

οδούς

Μελέτες έχουν δείξει ότι αφήνοντας τον ανεμιστήρα ανοιχτό μπορεί να προωθήσει την εξάτμιση του ιδρώτα και της υγρασίας από το σώμα. Αυτό προκαλεί αφυδάτωση και ξηρότητα του στόματος και των ρινικών οδών. Ειδικά εάν ζεις σε ξηρό περιβάλλον, θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το πρόβλημα, καθώς οι συνέπειες θα εμφανιστούν ακόμη πιο γρήγορα. Ωστόσο, πίνοντας ένα γεμάτο ποτήρι νερό συνήθως αποκαθιστάς την ποσότητα υγρών που χρειάζεται το σώμα σου.

Γιατί δεν μπορούμε να κοιμηθούμε χωρίς σεντόνι ακόμα κι όταν κάνει ζέστη;

Freepik

Μπορεί να επιδεινώσει τις αλλεργίες σου

Εάν έχεις αλλεργίες, ο ύπνος με ανεμιστήρα δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κυκλοφορία του αέρα μπορεί να προωθήσει την κυκλοφορία αλλεργιογόνων σωματιδίων, αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους προσβολής από άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα ή ακόμη και ξηρότητα και αλλεργίες στα μάτια.

Μπορεί να προκαλέσει μυϊκές κράμπες

Τη νύχτα, η θερμοκρασία τείνει να πέφτει γρήγορα. Επιπλέον, ο ανεμιστήρας στέλνει ένα κύμα δροσερού αέρα, συγκεντρωμένου προς την κατεύθυνσή σου, ειδικά αν τον έχεις βάλει να χτυπάει κατευθείαν πάνω σου, και είναι γνωστό πως η έκθεση στο κρύο είναι μια από τις αιτίες των κραμπών.

Τι μπορείς να κάνεις αντί του να αφήσεις ανοιχτό τον ανεμιστήρα όλο το βράδυ;

#1: Άσε ανοιχτό το τζάμι

Μια απλή και αποτελεσματική λύση για την καταπολέμηση της ζέστης το βράδυ είναι απλά το να αφήσεις το παράθυρο ανοιχτό. Ο δροσερός αέρας θα μπει στο δωμάτιό σου και θα ανανεώσει την ατμόσφαιρα. Βέβαια, φρόντισε και για την ασφάλειά σου, κλειδώνοντας όσο γίνεται το παντζούρι σε βαθμό που να μπορεί να μπει ο αέρας στο δωμάτιο.

#2: Βάλε μια υγρή πετσέτα ένα κουβά νερό δίπλα στο κρεβάτι σου

Για να διατηρήσεις το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο σε λογικό επίπεδο και να αποτρέψεις την αφυδάτωση, μπορείς να τοποθετήσεις μια υγρή πετσέτα ή έναν κουβά με νερό στο πάτωμα δίπλα απ’ το κρεβάτι. Πρόσεχε μόνο μην ξυπνήσεις το βράδυ και πέσεις πάνω στον κουβά.

Freepik

#3: Στρέψε τον ανεμιστήρα προς άλλη κατεύθυνση

Εάν δεν μπορείς να κοιμηθείς με τίποτα χωρίς ανεμιστήρα, τουλάχιστον φρόντισε να μην σε χτυπάει ο αέρας σου. Έτσι, τοποθέτησέ τον ώστε ο αέρας του να μην έχει κατεύθυνση προς τα εσένα. Ιδανικά, μπορείς να τον τοποθετήσεις κοντά στο παράθυρο, αν το έχεις αφήσει εν τέλει ανοιχτό, προκειμένου να μπορεί να ανανεώνει τον αέρα και να ωθεί τον φρέσκο και δροσερό προς τα μέσα.

Τρόποι για να επιβιώσεις τις πολύ ζεστές νύχτες του καλοκαιριού

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο ύπνος με τον ανεμιστήρα ανοιχτό βλάπτει την υγεία σου κι αυτοί είναι οι λόγοι- Bonus 3 τρόποι για να μην σκάσεις απ’ τη ζέστη το βράδυ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα