Θες να διατηρήσεις τη μακροχρόνια σχέση σου ζωντανή; Υπάρχουν 3 tips που θα σου φανούν χρήσιμα

17:00 29/5/2021 - Πηγή: iPop

Προκειμένου να διατηρήσεις τη μακροχρόνια σχέση σου ζωντανή απαιτείται πολλή δουλειά. Οι αρχικές φάσεις μιας σχέσης συχνά θεωρούνται οι καλύτερες. Κάθε συνομιλία και κάθε άγγιγμα μας κάνει να θέλουμε όλο και περισσότερο – και είναι τόσο εύκολο. Ωστόσο αυτή η κατάσταση με το πέρασμα του καιρού φθίνει και για να διατηρηθεί υπάρχει τρόπος αρκεί να το θες!

Πώς να διατηρήσεις τη μακροχρόνια σχέση σου ζωντανήΑπαιτείται προσπάθεια και από τους δύο

Μεγαλώνουμε σε έναν κόσμο που μας λέει ότι αν είμαστε με το σωστό άτομο, η αγάπη,

η έλξη και το σεξ έρχονται με ευκολία. Σε κάποιες περιπτώσεις όντως συμβαίνει όμως και πάλι χρειάζεται να υπάρχει μία συντήρηση από τα μέλη που απαρτίζουν τη σχέση. Υπάρχουν ζευγάρια που αγωνίζονται με την οικοδόμηση μιας σύνδεσης. Υπάρχουν ζευγάρια που αισθάνονται ότι κάτι τους λείπει επειδή δεν κάνουν σεξ, όπως επίσης και ζευγάρια που σταμάτησαν να βλέπουν το ένα το άλλο με αγάπη. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος σε μια σχέση που περνάει μία λίγο αδιάφορη φάση – στην ουσία χρειάζεται απλώς μια ώθηση. Μόλις αυτό αναγνωριστεί, η έγχυση λίγης ζωής στη σχέση σου δεν χρειάζεται να είναι τόσο δύσκολη.

Max/UnsplashΤο να δουλέψεις τη σχέση σου μπορεί να είναι και διασκεδαστικό

Τη στιγμή που θα ξεκινήσεις να είσαι και πάλι ενεργή στη σχέση σου θα μπορέσεις να βρεις και πράγματα που είναι διασκεδαστικά. Μερικά πράγματα που πρέπει να δοκιμάσεις περιλαμβάνουν τις διασκεδαστικές αναμνήσεις, τις εκπλήξεις ο ένας στον άλλον, τα νυχτερινά ραντεβού και γιατί όχι και κάποια εναλλαγή στην ερωτική σας ζωή. Ένας όμορφος και ενδιαφέρον τρόπος να κάνετε την αρχή είναι με ερωτήσεις ο ένας στον άλλο. Με αυτό τον τρόπο θα ανακαλύψετε πολλά που μπορεί να έχουν αλλάξει από προτιμήσεις μέχρι απωθημένα που μπορείτε να εκπληρώσετε μαζί.

Πρέπει να ανακαλύψετε την ερωτική σας γλώσσα

Όταν πρόκειται για τη διατήρηση μιας μακροχρόνιας σχέσης, η αντιμετώπιση των πέντε γλωσσών αγάπης μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέρος της εξίσωσης. Δημιουργήθηκαν από τον Δρ. Gary Chapman, οι πέντε γλώσσες αγάπης παρουσιάζουν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι βιώνουν και δείχνουν αγάπη. Συνήθως, ο καθένας έχει έναν προτιμώμενο τρόπο έκφρασης της αγάπης και δεν είναι πάντα η ίδια γλώσσα και για τα δύο άτομα σε ένα ζευγάρι.

Freepik

Οι πέντε διαφορετικές γλώσσες είναι:

Λέξεις επιβεβαίωσης: Η λήψη φιλοφρονήσεων ή η ακρόαση κάποιου να σου λέει ότι σε αγαπά είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσεις την αγάπη.

Πράξεις εξυπηρέτησης: Όταν κάποιος κάνει κάτι για σένα, όπως το να πετάει τα σκουπίδια ή να καθαρίζει το μπάνιο, νιώθεις την αγάπη του.

Λήψη δώρων: Στοχαστικά δώρα σου δείχνει πραγματικά ότι τον ενδιαφέρεις και σε αγαπάει ο σύντροφός σου.

Ποιοτικός χρόνος: Νιώθεις περισσότερη αγάπη όταν ο σύντροφός σου προσπαθεί να περάσει χρόνο μαζί σου και να σου δώσει την αδιαίρετη προσοχή του.

Φυσική αφή: Το αγκάλιασμα, η αγκαλιά στο κρεβάτι ή το χάδι στο χέρι σου είναι ο προτιμώμενος τρόπος για να δείξεις αγάπη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Θες να διατηρήσεις τη μακροχρόνια σχέση σου ζωντανή; Υπάρχουν 3 tips που θα σου φανούν χρήσιμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα