Ο τρόπος για να βάλεις και να βγάλεις σωστά τη μάσκα

15:55 3/4/2020 - Πηγή: iPop

Αυτές τις μέρες βγαίνεις απ’ το σπίτι για τα απολύτως απαραίτητα, αλλά κάθε φορά που βγαίνεις και ειδικά εάν πρόκειται να συναναστραφείς κόσμο, πρέπει να προσέχεις για την ασφάλεια την δική σου και των γύρω σου. Αν googlάρεις συνέχεια “πώς βάζω τη μάσκα”, έφτασες στο σωστό σημείο, αφού παρακάτω θα δεις τις ακριβείς οδηγίες απ’ το υπουργείο Υγείας.

Η χρήση της μάσκας θα πρέπει να είναι λελογισμένη χρήση, όπου υπάρχει ανάγκη κι όχι να σπαταλάς συνεχώς μάσκες, ενώ υπάρχει μεγάλη έλλειψη. Αλλά εάν πρέπει να βάλεις μάσκα, θα πρέπει να ξέρεις πώς τη βάζεις σωστά ώστε να έχει νόημα κι αποτέλεσμα,

αλλά και πώς την αφαιρείς.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δημοσίευσε ένα video του υπουργείου Υγείας με ακριβείς οδηγίες.

Διάβασε τις οδηγίες, δες το επεξηγηματικό video και κάντο σωστά!

Κορονοϊός: Τι κάνουμε εάν μέλος της οικογένειας εμφανίσει συμπτώματα.

Η χρήση χειρουργικής μάσκας είναι μια πρόληψη για την εξάπλωση της νόσου. Πρόκειται για μια χαλαρή μάσκα που καλύπτει μύτη και στόμα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς μια μάσκα προσώπου εγκεκριμένη από το FDA.

Πώς βάζω τη μάσκα και πώς την αφαιρώ;Πλένουμε τα χέρια μας με νερό και σαπούνι ή χρησιμοποιούμε αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών, προτού αγγίξουμε τη μάσκα.Η εξωτερική πλευρά της μάσκας είναι εκείνη που έχει χρωματισμό, συνήθως απαλό πράσινο ή γαλάζιο.Η πάνω πλευρά της μάσκας έχει μια μπανέλα που λυγίζει. Είναι η ράχη που τοποθετείται στη μύτη μας.Περνάμε τα δάχτυλά μας απ’ τα κορδόνια και τα περνάμε πίσω απ’ τα αυτιά μας.Τραβάμε τις πλευρές της μάσκας ώστε να καλύψει το κάτω μέρος του σαγονιού και τη μύτη μας.Πιέζουμε την πάνω πλευρά της μάσκας ώστε να την προσαρμόσουμε ακριβώς στη μύτη μας.Αποφεύγουμε να ακουμπάμε τη μάσκα όσο τη φοράμε.Αφαιρούμε τη μάσκα κρατώντας την μόνο απ’ τα κορδόνια και την πετάμε στα σκουπίδια.

Δείτε πως ΠΡΕΠΕΙ να βάζουμε και να βγάζουμε μία μάσκα, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής.
Πάντα με λελογισμένη χρήση, όπου υπάρχει ανάγκη. #covid19 #coronavid19 #mask pic.twitter.com/WHOgzrVZjU

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) April 3, 2020

Το κάνεις σωστά; Αυτές είναι οι αιτήσεις μετακίνησης και το μήνυμα στο 13033.

Δες ακόμα:

Πόσες μέρες διαρκούν τα συμπτώματα του κορονοϊού;

Photo: Pexels

Το άρθρο Ο τρόπος για να βάλεις και να βγάλεις σωστά τη μάσκα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα