Το ρόφημα-θαύμα που θα βοηθήσει τον ύπνο σου και μπορείς να το φτιάξεις τώρα!

10:54 3/4/2020 - Πηγή: iPop

Τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό απ’ το να μην μπορείς να κοιμηθείς. Στριφογυρίζεις στο κρεβάτι και δεν σε παίρνει με τίποτα ο ύπνος… Μπορεί να περάσουν ακόμα και ώρες κι εσύ να μην μπορείς να κοιμηθείς. Η μαμά σου παλιά σου έδινε ζεστό γάλα… Και πολύ καλά έκανε! Το ρόφημα για καλό ύπνο που σου προτείνουμε να φτιάξεις έχει γάλα, γιατί οι παλιοί πάντα ξέρουν, και μερικά ακόμα συστατικά που θα σε βοηθήσουν με τις αϋπνίες.

Ένα απ’ τα αυτά τα βασικά συστατικά που περιέχει το ρόφημα για καλό ύπνο είναι προσαρμογόνα βότανα. Κι αν τα ακούς για πρώτη φορά στη ζωή σου, ήρθε η ώρα να τα γνωρίσεις!

Προσαρμογόνα
βότανα

Τα προσαρμογόνα βότανα είναι φυτά ή φυτικά εκχυλίσματα φαρμακευτικής δράσης. Είναι γνωστα ως adaptogens ή tonic-herbs και βοηθούν στην εξουδετέρωση των επιπτώσεων του άγχους στο σώμα. Εάν τα προσθέσεις στο ρόφημά σου πριν κοιμηθείς, θα χαλαρώσεις και θα σε πάρει πιο εύκολα ο ύπνος!

Μερικά απ’ τα πιο γνωστά προσαρμογόνα βότανα:Ashwagandha (Wiithania Somnifera – Βιθανία)Rhodiola Rosea (Ρόδιος ρίζα)Reishi (γανόδερμα)Ginseng (Ren Shen-Panax Ginseng)Siberian Ginseng (Eleutherococus Senticosus –Ελευθερόκοκκος)Wu Wei Zhi (Σισάνδρα)Ρίζα MacaTulsi (Holy Basil-Ινδικός Βασιλικός)Ρίζα ΓλυκόριζαςSutherlandia (Cancer Bush)Chaga (Inonotus obliquus)Rhaponticum (Maral root)Astragalus (Aστράγαλος ο Μεμβρανώδης)Cordyceps (Kορδιοκέφαλος)Dang Shen (Salvia Miltiorrhiza)

Δεν μπορείς να φανταστείς ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να νικήσεις την αϋπνία.

iStockΤι θα χρειαστείς για το ρόφημα για καλό ύπνο;1 φλιτζάνι γάλα ζωικό ή αμυγδάλουΜισό κουταλάκι του γλυκού κανέλαΜισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά1/4 κουταλάκι του γλυκού προσαρμογόνα βότανα, όπως ασιατικό τζίνσενγκΛίγο κάρδαμοΛίγο τζίντζερΛίγο μοσχοκάρυδοΜαύρο πιπέρι1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

PexelsΠώς θα φτιάξεις το ρόφημα;Βάλε το γάλα αμυγδάλου σε ένα μπρίκι και ζέστανέ το.Σιγά σιγά άρχισε να προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά.Άφησε να σιγοβράσει το ρόφημα και θα είναι έτοιμο!Δες ακόμα:

Κάνε αυτά το απόγευμα και το βράδυ θα κοιμηθείς σαν πουλάκι!

Το άρθρο Το ρόφημα-θαύμα που θα βοηθήσει τον ύπνο σου και μπορείς να το φτιάξεις τώρα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα