Μετεωρίτης έκανε τη νύχτα μέρα στην Νορβηγία και μας χάρισε ένα εντυπωσιακό θέαμα

14:15 22/11/2022 - Πηγή: iPop

Ένας ασυνήθιστα φωτεινός μετεωρίτης έκανε την εμφάνισή του στην Νορβηγία, το βράδυ του Σαββάτου 19/11. Έκπληκτοι οι πολίτες παρακολούθησαν, να μπαίνει στην ατμόσφαιρα και να γεμίζει τον ουρανό με διάφορα χρώματα, καθώς καιγόταν.

Ο μετεωρίτης που ονομάζεται «bollide» ήταν ορατός από πολλές περιοχές της χώρας. Ένας ειδικός από το δίκτυο μετεωριτών της Νορβηγίας είπε ότι ο μετεωρίτης ήταν «εξαιρετικά φωτεινός και ισχυρός» και κάηκε στην ατμόσφαιρα.

Μετεωρίτης εξερράγη πάνω από την Νορβηγία
προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους

Πώς δημιουργήθηκε η Σελήνη; Η νέα προσομοίωση της NASA ίσως δίνει τη λύση στο μεγαλύτερο μυστήριο

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτός ο μετεωρίτης ανήκει στη βροχή των μετεωριτών «Leonid», που αυτή τη στιγμή είναι ενεργή. Ωστόσο, η νορβηγική μετεωρολογική υπηρεσία στην ιστοσελίδα της υποστήριξε ότι ο μετεωρίτης ανήκε στις «Taurids».

«Έγινε ξαφνικά φωτεινό, οπότε σκέφτηκα στην αρχή ότι ήταν ένα αυτοκίνητο. Αλλά μετά κοίταξα ψηλά στον ουρανό και υπήρχε ένα τεράστιο φως που εκτοξεύτηκε με μια μακριά, μπλε ουρά πίσω από αυτό», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. Μάλιστα, πολλοί από τους κατοίκους της περιοχής αντικρίζοντας αυτό το θέαμα τρόμαξαν με αποτέλεσμα να ειδοποιήσουν και τις τοπικές αρχές.

Το περιστατικό έρχεται μερικούς μήνες αφότου εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη τη Σκωτία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τα βόρεια μέρη της Αγγλίας εντόπισαν μια ασυνήθιστη βολίδα να φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό. Η βολίδα ήταν ορατή στον ουρανό για 10 έως 20 δευτερόλεπτα, που είναι πολύς χρόνος για να είναι ορατός ένας μετεωρίτης. Δεν είναι σαφές εάν η βολίδα ήταν πράγματι διαστημικός βράχος ή κομμάτι διαστημικών συντριμμιών.

Ωστόσο, η Νορβηγία αποτελεί παραδοσιακά το μέρος που φιλοξενεί τις περισσότερες βροχές μετεωριτών. Σύμφωνα με στοιχεία από τον Διεθνή Μετεωρολογικό Οργανισμό, ο μετεωρίτης Leonids ενεργοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου, ενώ αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμά του στις 30 Νοεμβρίου του 2022

Θα μπορούσες να επιβιώσεις στο τέλος του κόσμου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μετεωρίτης έκανε τη νύχτα μέρα στην Νορβηγία και μας χάρισε ένα εντυπωσιακό θέαμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετεωρίτης, Νορβηγία,meteoritis, norvigia