3+1 χρήσιμα μαθήματα ηγεσίας από εκατομμυριούχους under 30, που θα ήθελες να είχες διαβάσει νωρίτερα

19:11 21/11/2022 - Πηγή: iPop

Πώς να γίνω επιτυχημένος επιχειρηματίας, πώς να γίνω εκατομμυριούχος, πώς να βγάλω χρήματα, πώς να κάνω μια πετυχημένη start up. Αυτά είναι κάποια πολύ δημοφιλή google search. Λογικό, ο εργασιακός στίβος κάθε μέρα μοιάζει όλο περισσότερο σαν ένας άθλος. Χαμηλοί μισθοί, δύσκολοι εργοδότες και επιπλέον ένας πληθωρισμός που καλπάζει στο 12%. Οι άνθρωποι θέλουν να μάθουν το μυστικό της επιτυχίας των ανθρώπων που το έκαναν να συμβεί. Πώς εκείνοι το κατάφεραν, κάποιοι μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία, χωρίς να έχουν κάνει πολυ έξοδες σπουδές σε

πρωτοκλασάτα πανεπιστήμια και ξεκινώντας από το μηδέν στην κυριολεξία. Βρήκα 3 συμβουλές που από τους ανθρώπους που έφτασαν στον προορισμό τους και τα μοιράζομαι σήμερα μαζί σας!

Πώς να γίνω επιτυχημένος επιχειρηματίας και να το κάνω να συμβεί

Οι επιχειρήσεις είναι ένα αντικείμενο το οποίο δεν σπουδάζεται. Δεν πας στο πανεπιστήμιο για να εκπαιδευτείς στο πώς να γίνεις επιχειρηματίας. Ακόμα και η διοίκηση επιχειρήσεων δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε ανθρώπους που θα φτιάξουν τις δικές τους δουλειές αλλά σε οικονομολόγους που θα στελεχώσουν μεγάλες ή μικρότερες επιχειρήσεις.

Τα Success stories είναι πολλά! Υπάρχει πληροφορία εκεί έξω και τη βρίσκεις με μια βόλτα στο Internet και στα χιλιάδες άρθρα και βιογραφίες ανθρώπων που κατάφεραν στον τομέα τους.

Freepik3+1 Συμβουλές ηγεσίαςΔιάλεξε την κατάλληλη ομάδα: Βρες A-players, βρες ηγέτες που γνωρίζουν καλά τα οικονομικά, ξέρουν να διαβάζουν τα νούμερα και μπορούν να σε στηρίξουν ώστε η ιδέα σου να είναι βιώσιμη και να λειτουργήσει. Το γεγονός ότι βλέπεις ένα κενό στην αγορά, έχεις μια καταπληκτική ιδέα δεν σημαίνει ότι μπορείς να κάνει κάτι μόνο με αυτό. Αυτό είναι το Α. Η αλφάβητος έχει όμως 24 γράμματα. Χωρίς business plan, μελέτη του ανταγωνισμού και της αγορά και άλλα χρήσιμα εργαλεία που ξέρουν μόνο οι ειδικοί δεν μπορείς να έχεις ελπίδες ότι θα κάνεις κάτι με αποτέλεσμα.Να έχεις τη διάθεση να εξελίσσεσαι συνεχώς: Η προσαρμοστικότητα είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο skill και στη ζωή σου μα και στις επιχειρήσεις. Το μεγαλύτερο παράδειγμα το βιώσαμε με την πρόσφατη πανδημία που γονάτισε παγκόσμια την οικονομία. Εντούτοις πάλι κάποιοι κατάφεραν μέσα σε αυτή την κρίση να κάνουν τεράστια επιτυχία και να βγάλουν πάρα πολλά χρήματα. Γιατί απλά εξελίχθηκαν σύμφωνα με τις τάσεις. Επίσης να έχεις τη δύναμη να κάψεις μια ιδέα ειδικά αν αυτή είναι στο χαρτί. Αν τα νούμερα λένε ότι η ιδέα δεν θα πιάσει προσάρμοσέ τη ώστε να καταφέρεις να την κάνεις επικερδή με διάφορες δοκιμές.Να κάνεις πάντα το σωστό και να παίζεις τίμια: Ένα μάθημα που μαθαίνουμε εκεί γύρω στα χρόνια του δημοτικού. Μην ρίχνεις την ποιότητά σου για να βγάλεις μεγαλύτερο κέρδος, μην πουλάς κάτι για αυθεντικό αν δεν είναι, μην κάνεις τα πάντα για το κέρδος και μην παίζεις το παιχνίδι χωρίς να τηρείς τους κανόνες. Η νίκη άνευ όρων στις επιχειρήσεις δεν είναι αυτοσκοπός, ειδικά αυτό είναι ο λόγος για να χάσεις τον ύπνο σου. Αν έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στο μικρό και το μεγάλο, να διαλέξεις το μεγάλο σχέδιο: Η προσπάθεια (η δουλειά που θα κάνεις, οι ώρες που θα επενδύσεις ) που θα καταβάλεις είναι η ίδια είτε θες να ανοίξεις ένα περίπτερο είτε έναν κολοσσό. Κανείς δεν ξεκινά μια επιχείρηση δίνοντας το ελάχιστο της προσπάθειάς του, όποια και είναι η φύση της επιχείρησής του.

Είναι γνωστά αυτά τα πράγματα. Δεν είναι κάποιο τεράστιο μυστικό. Η αλήθεια είναι ότι όλοι μπορούμε και για όλους υπάρχει μερίδιο από την πίτα. Αν έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να εξελιχθείς, αν δουλεύεις, αν πηγαίνεις σύμφωνα με αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος, τότε εγγυημένα μπορείς να κάνεις κάτι πολύ δυνατό που τελικά θα σου φέρει πίσω και τα χρήματα και την επιτυχία που ζητάς.

Γιατί οι εταιρείες χρειάζονται περισσότερες γυναίκες Leaders

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3+1 χρήσιμα μαθήματα ηγεσίας από εκατομμυριούχους under 30, που θα ήθελες να είχες διαβάσει νωρίτερα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
3+1,