Μάθε με ποιους τρόπους ο σκύλος σου λέει σ ‘αγαπώ

15:24 27/7/2021 - Πηγή: iPop

Οι άνθρωποι μελετούν τα συναισθήματα των σκύλων εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Το κούνημα της ουράς σημαίνει ότι το σκυλί σου είναι σε φιλική και παιχνιδιάρικη διάθεση και το έντονο βλέμμα τους σημαίνει ότι θέλουν προσοχή ή μερικές λιχουδιές. Ο τρόπος με τον οποίο τα σκυλιά αναπτύσσουν ανθρώπινα συναισθήματα και συμπεριφορά υπήρξε πάντα αντικείμενο επιστημονικής έρευνας. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά έχουν όλες τις ίδιες εγκεφαλικές δομές,

που παράγουν συναισθήματα στους ανθρώπους, και υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους δείχνουν την αγάπη τους.

11 τρόπους με τους οποίους ο σκύλος σου λέει σ ‘αγαπώ 1. Σε κοιτάζει έντονα στα μάτια

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους τα σκυλιά λένε “σ ‘αγαπώ” είναι να κοιτάζουν έντονα τα μάτια των ανθρώπων. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι κοιτάζοντας τα μάτια μας τα σκυλιά αναπτύσσουν ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς, όπως κάνουν οι άνθρωποι όταν κοιτάζουν ο ένας τον άλλον.

2. Σου φέρνει τα παιχνίδια του

Εάν ο σκύλος σου φέρνει το αγαπημένο του παιχνίδι, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι η αγάπη που έχει το κατοικίδιο ζώο σου για σένα είναι ισχυρή και άνευ όρων. Όταν σου προσφέρει περήφανα το παιχνίδι ή το κόκκαλό του και σε ενθαρρύνει να το πάρεις, αυτό σημαίνει ότι σε εμπιστεύεται, σε αγαπά και αισθάνεται ασφάλεια όταν είναι κοντά σου.

Unsplash3. Χασμουριέται όταν το κάνεις και εσύ

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι, όπως και οι άνθρωποι, τα σκυλιά χασμουριούνται μεταδοτικά κι έχουν ισχυρό δεσμό με τους ιδιοκτήτες τους όταν χασμουριούνται μαζί τους. Δεδομένου ότι το μεταδοτικό χασμουρητό στον άνθρωπο συνδέεται στενά με την ενσυναίσθηση, ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να ισχύει και για τα σκυλιά.

4. Κοιμάται μαζί σου

Εάν ο σκύλος σου κοιμάται στο κρεβάτι σου, αυτό σημαίνει ότι το κατοικίδιό σου είναι πιστό. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο ύπνος με ένα σκύλο μπορεί να είναι παρηγορητικός για μερικούς ανθρώπους και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του ύπνου για άλλους.

Unsplash5. Σου κουνάει την ουρά του

Εάν ο σκύλος σου κουνάει την ουρά του, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το ερμηνεύσεις. Σε κάθε περίπτωση, κουνώντας την ουρά του το σκυλί σου λέει ότι είναι ανοιχτό για αλληλεπίδραση μαζί σου και συναισθηματικά εμπλεκόμενο σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω του.

6. Σηκώνει τα φρύδια του και βγάζει τη γλώσσα του

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα σκυλιά κάνουν πολλές περισσότερες κινήσεις με το πρόσωπό τους όταν περιτριγυρίζονται από ανθρώπους. Αυτές οι κινήσεις περιλαμβάνουν και την ανύψωση των φρυδιών, με σκοπό να κάνουν τα μάτια τους να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο γλυκά, ενώ παράλληλα δείχνουν και τη γλώσσα τους.

7. Θέλει αγκαλιές και χάδια

Με την αγκαλιά τα σκυλιά ενισχύουν τον δεσμό τους με τους ανθρώπους και δείχνουν την αγάπη τους. Το να είναι σωματικά πιο κοντά στον ιδιοκτήτη τους είναι, επίσης, ένας τρόπος με τον οποίο τα σκυλιά αισθάνονται άνεση και ασφάλεια.

8. Στηρίζεται πάνω σου

Εάν ο σκύλος σε αγαπά και σε εμπιστεύεται, θα έρθει για χαδάκια όποτε αναζητά σωματική και συναισθηματική υποστήριξη. Με άλλα λόγια, τα σκυλιά ακουμπούν πάνω σου επειδή καταλαβαίνουν ότι τα προστατεύεις και τα παρηγορείς.

Unsplash9.Σου κάνει χαρές όταν σε βλέπει

Αυτό είναι ένα από τα πιο έντονα σημάδια αγάπης. Τα πειράματα έχουν δείξει ότι η επανένωση με τον αγαπημένο τους άνθρωπο έχει εξαιρετικά θετική επίδραση στα σκυλιά και αυξάνει το επίπεδο ωκυτοκίνης, την κοινωνική ορμόνη, ενώ μειώνει το επίπεδο κορτιζόλης, την ορμόνη του στρες. Έτσι, βλέποντας τον ιδιοκτήτη του να επιστρέφει το σκυλί αισθάνεται ευτυχισμένο και ασφαλές.

10.Σε αφήνει να του χαϊδεύεις το κεφάλι

Ένα άλλο σημάδι που αποδεικνύει την αγάπη και την πίστη του σκύλου είναι όταν σου επιτρέπει να αγγίξεις το κεφάλι του. Κλείνει αμέσως τα μάτια του και απολαμβάνει τα χάδια σου. Σε γενικές γραμμές, δεν τους αρέσει να τα ακουμπάς στο κεφάλι και μερικά από αυτά μπορεί ακόμη και να το αντιλαμβάνονται ως απειλή. Έτσι, εάν ο σκύλος σου επιτρέπει να το κάνεις, σε αγαπάει και σε εμπιστεύεται πολύ.

11. Σε κοιτάει με ηρεμία όταν φεύγεις

Εάν ο σκύλος σου νιώθει ηρεμία όταν φεύγεις και σε περιμένει υπομονετικά όλη την ημέρα, αυτό σημαίνει ότι το κατοικίδιό σου σε εμπιστεύεται και ξέρει σίγουρα ότι θα επιστρέψεις.

Δες ακόμη τους λόγους για να υιοθετήσεις δύο κατοικίδια κι όχι μόνο ένα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μάθε με ποιους τρόπους ο σκύλος σου λέει σ ‘αγαπώ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα