Ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle καταδικάζουν το ρατσισμό και την ανισότητα των media μέσα από μια επιστολή

13:50 27/7/2021 - Πηγή: iPop

Ο Πρίγκιπας Harry κι η Meghan Markle έχουν δείξει πολλαπλές φορές το ενδιαφέρον τους σχετικά με την ανισότητα που κυριαρχεί στο χώρο της ενημέρωσης. Ακριβώς το ίδιο έγινε και σε δήλωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα τους. Το βασιλικό ζεύγος έδειξε τη στήριξή του στους δημοσιογράφους που φέρνουν στο επίκεντρο τις έμφυλες και φυλετικές διακρίσεις και αποτελούν το πρόβλημα ολόκληρης της βιομηχανίας.

Η επίσημη επιστολή του ζευγαριού για την ανισότητα και τον ρατσισμό στον χώρο της δημοσιογραφίας

Η ανοιχτή επιστολή τους, την οποία υπογράφουν πολλοί δημοσιογράφοι, δημοσιεύθηκε αμέσως

μετά τις δηλώσεις της Ένωσης Συντακτών του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχουν περιστατικά ρατσισμού στα media – σε αντίθεση με όσα υποστήριξε η Meghan Markle στη συνέντευξη που έδωσε στην Oprah.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Ποια θα ήταν η γνώμη της Πριγκίπισσας Diana για την Meghan Markle και την Kate Middleton;

“Είμαστε υποστηρικτές της δημοσιογραφικής πολυμορφίας και των ειδησεογραφικών μέσων που δεσμεύονται να αναφέρουν την αλήθεια, να αποκαλύπτουν ανείπωτες ιστορίες και να δίνουν φωνή στους άφωνους. Σε κάθε γωνιά του κόσμου, παράγοντες του χώρου της ενημέρωσης χρησιμοποιούν τη δύναμη, και την ευθύνη,τους για να ενημερώσουν το κοινό, να διδάξουν κοινότητες, να παλέψουν κατά της παραπληροφόρησης και να εμπνεύσουν την αλλαγή”, έγραψαν οι Δούκες του Sussex.

Τόνισαν, έπειτα, πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν το έργο των ανεξάρτητων μέσων και των ρεπόρτερ που εντάσσουν μεγαλύτερη ποικιλομορφία στο χώρο. “Αποδεικνύουν τη βαθιά ανάγκη για εξέλιξη αυτού του επαγγέλματος, ιδιαίτερα σε ζητήματα φυλετικής ισότητας και εκπροσώπησης στην ειδησεογραφία”, σημείωσαν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

“Για τους λόγους αυτούς, θέλουμε να φέρουμε στο επίκεντρο τους δημοσιογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου που προσπαθούν για ισχυρότερες πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της υποεκπροσώπησης, της ανισότητας και των φυλετικών διακρίσεων που εξακολουθούν να κυριαρχούν στη σημαντική αυτή βιομηχανία”.

Ο Harry και η Meghan έχουν μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για τον τρόπο με τον οποίο η φιλοσοφία των tabloids έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους να απέχουν από τη βασιλική οικογένεια.

H Meghan Markle κυκλοφορεί στο Netflix τη σειρά που θέλουμε να δουν τα παιδιά μας

“Έβλεπα την ιστορία να επαναλαμβάνεται”, είχε πει ο πρίγκιπας στην Oprah Winfrey. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η εμμονή του Τύπου με τη σύζυγό του “ήταν σίγουρα πολύ πιο επικίνδυνη, καθώς υπήρχε και ο παράγοντας της φυλής”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal)

Τον Οκτώβριο του 2019, ο Harry σε μια δήλωσή του κατηγόρησε τους Βρετανούς δημοσιογράφους ότι παρήγαγαν ψεύτικες ειδήσεις για τη σύζυγό του, Meghan, σε μια “αδίστακτη” προσπάθειά τους να την κακοποιήσουν, υπονοώντας, αργότερα, ότι το συγκεκριμένο γεγονός τον οδήγησε να συγκρίνει την κατάσταση της Meghan με εκείνη της μητέρας του, Πριγκίπισσα Diana. “Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι η ιστορία να επαναληφθεί”, είπε ο Harry. “Έχω δει τι συμβαίνει σε αυτούς που αγαπώ. Έχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω τη γυναίκα μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων.”

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle καταδικάζουν το ρατσισμό και την ανισότητα των media μέσα από μια επιστολή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα