Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την συγκατοίκηση. Πότε είμαστε έτοιμοι να πάμε στο επόμενο βήμα;

20:46 22/6/2022 - Πηγή: iPop

Πώς θα ξέρεις πότε έφτασε η μέρα για την συγκατοίκηση με τη σχέση σου; Η ηλικία, η φάση που είναι η σχέση και άλλοι πολλοί κοινωνικοί, οικονομικοί και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με αυτό το δεδομένο ίσως είναι αυτοί που σκέφτεσαι σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι όταν είναι φτάνει η ώρα να συγκατοικήσεις με τον άνθρωπό σου το καταλαβαίνεις, είναι ένα φυσικό επακόλουθο που συνήθως ανυπομονείς να συμβεί. Σίγουρα πριν το βιώσεις εκτός από την ανυπομονησία μπορεί να επικρατεί και άγχος για το πώς θα τα πάτε και σε αυτό το κομμάτι.

Κεφάλαιο: Συγκατοίκηση με τη σχέση

Η συγκατοίκηση

είναι μια υπέροχη εξέλιξη για τη σχέση, είναι η συνέχειά της και μοιάζει σαν να περνάτε στο επόμενο level στο παιχνίδι της ζωής στο οποίο «παίζετε» μαζί με τον σύντροφό σου. Εξαρτάται πάντα από πολλούς παράγοντες το πότε ένα ζευγάρι είναι έτοιμο να συγκατοικήσει. Από την ηλικία, από την οικονομική κατάσταση των δύο, από το πόσο καιρό είναι μαζί, από το αν ζουν ήδη μόνοι τους ή στα πατρικά τους σπίτια, από το αν καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος δεν τους φτάνει…

Υπάρχουν ζευγάρια που τρέχουν τόσο πολύ στην καθημερινότητα που ο κοινός τους χρόνος είναι περιορισμένος. Με την συγκατοίκηση λύνεται το θέμα του να βρω χρόνο για τον άλλον. Το να βγούμε έξω, να τρέχουμε εδώ και εκεί και τελικά να καταλήγουμε μόνο δύο ώρες μέσα στο 24ωρο να είμαστε μαζί. Σε αυτές τις περιπτώσεις σίγουρα είναι μια καλή λύση η συγκατοίκηση.

PexelsΆγχος για τη συγκατοίκηση

Η αλήθεια είναι ότι το να συγκατοικείς με κάποιον άλλο είναι ένα αρκετά δύσκολο κομμάτι ειδικά στο να καταφέρεις να ταιριάξεις στο πώς κάνεις εσύ τα πράγματα και πώς τα κάνει ο άλλος. Το να μην δώσεις αξία στα ασήμαντα και να μην χάσεις την ουσία που σας ένωσε.

Συχνά οι σχέσεις στις συγκατοικήσεις γίνονται «σχέσεις λάστιχο», που το ζευγάρι δεν μπορεί να κοιμηθεί όπως είχε συνηθίσει, μαζεύει ο ένας τα ρούχα του άλλου, κάνει μόνο ο ένας τις δουλειές του σπιτιού και γίνονται τόσες παρανοήσεις και παρεξηγήσεις που ψάχνεις την έξοδο μια ώρα νωρίτερα.

Γιατί να συγκατοικήσουμε;Μόνο για έναν λόγο. Γιατί το θέλετε και οι δύο πολύ. Γιατί όλα τα άλλα είναι χάσιμο χρόνου. Το να μένω εγώ σπίτι μου και εσύ σπίτι σου και να βρισκόμαστε κάποια απογεύματα ή στις διακοπές πια δεν μας αρκεί. Γιατί οι διακοπές είναι σίγουρα το πρώτο δείγμα της συγκατοίκησης αλλά στην πιο light της εκδοχή. Για ναι μεν είστε όλη μέρα μαζί, χωρίς καμία έγνοια, παρά μόνο το πού θα κολυμπήσετε ή πού θα φάτε, αλλά μέχρι εκεί.

Τις δουλειές τις κάνει άλλος, σούπερ μάρκετ δεν πάτε και λογαριασμούς δεν πληρώνετε. Αν πήγε καλά το θέμα διακοπές μαζί με τον άλλον, είναι ένα δείγμα ότι θα πάει καλά και η συγκατοίκηση. Πόσες φορές δεν έχουμε μείνει σε δωμάτια ξενοδοχείου και δεν έχουμε ακούσει τις μάχες των Θερμοπυλών και της Σαλαμίνας από το διπλανό δωμάτιο, πού φτάνεις στο σημείο να πεις: Γιατί είστε ακόμα μαζί; Αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να είναι μαζί και το ξέρουν.

Δεν μπορούμε να ζούμε άλλο μακριάΑπό το να έχετε δύο σπίτι ξεχωριστά και να έχετε διπλά έξοδα, σίγουρα οικονομικά σας συμφέρει η συγκατοίκηση, αν και στις σχέσεις καλό είναι το τελευταίο που θα κοιτάξουμε να είναι το οικονομικό μας συμφέρον. Δεν πάει έτσι με τις σχέσεις. Είναι το επόμενο βήμα και θέλουμε να δούμε πώς θα πάει η σχέση μας και σε αυτό το κομμάτι.Συγκατοίκηση και προβλήματαΟ ύπνος: Σίγουρα το θέμα ύπνος είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή όλων μας. Εσύ κοιμάσαι με ανοιχτό το φως ο άλλος θέλει τα πάντα κλειστά. Εσύ δεν ακούς ακόμα και τη φιλαρμονική που παίζει εμβατήρια ενώ ο άλλος ακούει ακόμα και το κουνούπι που πετά. Εσύ κλωτσάς και πιάνεις όλο το χώρο ενώ ο άλλος κοιμάται σαν πουλάκι. Δύσκολο! Ένας καλός ύπνος προϋποθέτει και μια καλή ημέρα! Αξίζει όμως να χαλάσει μια σχέση μόνο για τον ύπνο; Δεν ξέρω, ίσως υπάρχει λύση να κοιμάστε χωριστά αν δεν μπορείτε να αντέξετε ο ένας τον ύπνο του άλλου.Τσαπατσούλης σύντροφος: Υπάρχουν άνθρωποι που είναι τρελοί με την καθαριότητα και συνήθως αυτοί οι άνθρωποι έλκονται από ανθρώπους που είναι εντελώς διαφορετικοί από αυτούς. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να ζεις με έναν τέτοιο άνθρωπος ειδικά αν είσαι εντελώς διαφορετικός. Ποιος θα πληρώνει τι; Όταν η σχέση αρχίζει να μοιάζει με εμπορική διαπραγμάτευση. Ποιος πληρώνει τι, θα υπάρχει πορτοφόλι για τα έξοδα του σπιτιού; Τα οικονομικά είναι ένα θέμα που πρέπει να ξεκαθαριστούν εξ αρχής για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις στο μέλλον.Τι θα γίνει με το σπίτι και τα πράγματα αν χωρίσουμε: Αν πας στο σπίτι του άλλου να μείνεις δεν θα έχεις θέμα με αυτό, γιατί συνήθως τα σπίτια είναι έτοιμα εξοπλισμένα οπότε εσύ απλώς έχεις να μαζέψεις τη βαλίτσα σου και να πας εκεί. Και αν στραβώσει η φάση μεταξύ σας, ξαναμαζεύεις τα πράγματά σου και φεύγεις. Βέβαια οι ισορροπίες συχνά είναι λεπτές όταν το σπίτι είναι του άλλου. Θα καταφέρεις δηλαδή ποτέ να το δεις σαν σπίτι σου;Πώς θα κυλά η καθημερινότητα; Ποιος θα μαγειρεύει, θα πηγαίνει σούπερ μάρκετ, ποιος θα βάζει πλυντήριο, ποιος θα βάζει σκούπα; Όλα αυτά που θα έκανες αν έμενες μόνος σου, αλλά τώρα θα μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου.

Πότε τα αντίθετα σταματούν να έλκονται και η απιστία βρίσκει χώρο να μπει ανάμεσα στους δύο;

Η λίστα με τα αρνητικά και τα προβλήματα στην συγκατοίκηση με τη σχέση σου μπορεί να φτάσει πολύ μακριά, αν είσαι άνθρωπος που ασχολείσαι με τα πάντα, υπεραναλύεις και έχεις διάθεση για να βρεις προβλήματα. Ο άνθρωπος που ψάχνει προβλήματα πάντα πάνω σε αυτά θα πέφτει!

Ας μην ξεχνάμε τι μας φέρνει κοντά με τον άνθρωπό μας και ότι η συγκατοίκηση είναι μια υπέροχη ευκαιρία να τον έχουμε στην ζωή μας, χωρίς να κοιτάμε το ρολόι και ο χρόνος ξαφνικά αυξάνεται.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την συγκατοίκηση. Πότε είμαστε έτοιμοι να πάμε στο επόμενο βήμα; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα