Ολυμπιακοί Αγώνες: Η πορεία των Ελλήνων αθλητών, το ηχηρό μήνυμα της Γερμανίας και η ντοπαρισμένη αθλήτρια

12:01 27/7/2021 - Πηγή: iPop

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο έχουν ξεκινήσει και η Ελλάδα κάνει δυναμικές εμφανίσεις σε όλα τα αγωνίσματα. Οι Έλληνες αθλητές δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα. Επιπλέον, πολλοί αθλητές μέσω της συγκεκριμένης αθλητικής γιορτής περνούν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται ντοπαρισμένοι και αποκλείονται από τη διοργάνωση.

Στον τρίτο γύρο ο Τσιτσιπάς
– Νίκησε τον Tiafoe

O Στέφανος Τσιτσιπάς με εξαιρετική εμφάνιση χρειάστηκε 1 ώρα και 17 λεπτά για να επικρατήσει με 2-0 σετ του Αμερικανού Frances Tiafoe και να πάρει την πρόκριση στον 3ο γύρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

“Τα επίπεδα αφοσίωσης στο παιχνίδι ήταν εξαιρετικά και μου ανέβασε το παιχνίδι και με βοήθησε να παίξω καλό τένις σήμερα”, είπε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, και συνέχισε: “Είναι μοναδικό το κλίμα στο Ολυμπιακό χωριό. Είναι η πρώτη μου εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγάλη τιμή που μπορώ και εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Η Εθνική πόλο ανδρών ήρθε ισόπαλη 6-6 με την Ιταλία

Μετά τη σπουδαία νίκη της Κυριακής (25/7) επί της Ουγγαρίας, η ελληνική ομάδα ήρθε σήμερα (27/7) ισόπαλη 6-6 με την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία, χάνοντας πάντως μοναδική ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη, καθώς προηγήθηκε 6-2 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

REUTERS/KACPER PEMPELΑποκλεισμός της Σάκκαρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε, αλλά ηττήθηκε, στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς αγώνες, από την Elina Svitolina από την Ουκρανία, με 2-1 σετ στον 3ο γύρο, στο “Ariake tennis Park” του Τόκιο, μετά από συναρπαστική μάχη, που κράτησε πάνω από δυόμισι ώρες. Η 26χρονη πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε έτσι να συνεχίσει την πορεία της στο τουρνουά και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Κολύμβηση: Δεν θα αγωνιστεί ο Εγγλεζάκης

Ο νεαρός Έλληνας κολυμβητής ανακοίνωσε πως δε θα μπορέσει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο παρότι έκανε αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

“Δυο χρόνια θυσίες, δυο χρόνια πλήρους αφοσίωσης στον στόχο και διαρκούς εξέλιξης, σωματικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Οι τελευταίοι δυο μήνες εξελίχθηκαν ως οι πιο αβέβαιοι της ζωής μου. Ένας σοβαρός τραυματισμός, ένα χειρουργείο και εν τέλει, ελπίδα, πως όλα θα επιστρέψουν στην κανονική ροή τους και θα προλάβω να αγωνιστώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αυτό, δυστυχώς, δεν θα γίνει. Παρόλα αυτά, βρίσκομαι στο Ολυμπιακό χωριό και ζω την εμπειρία στο έπακρο, παρακολουθώ τους αγώνες από τις κερκίδες και πανηγυρίζω για τους φίλους και συναθλητές μου. Ζω το όνειρο λίγο διαφορετικά. Θα έρθουν κακές μέρες, μέρες που θα αφήνεις την ζωή να περνά, επιβάλλεται να παλέψεις. Χαμογελάμε στις αντιξοότητες, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα. Τις καλύτερες ημέρες θα τις φέρουμε εμείς. Θα συνεχίσω να παλεύω μέσα από το άθλημα που αγάπησα, για τον εαυτό μου και τους ανθρώπους που με στήριξαν”, ήταν τα λόγια του Εγγλεζάκη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Konstantinos Englezakis (@englezakiss)

Όλα τα highlights της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων (Photos- Videos)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποκλείστηκε ο Γκιώνης κόντρα στον Jeung 

Ο 41χρόνος Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε καλά και παρότι προηγήθηκε με 3-1 ο Κορεάτης αντίπαλός του κατάφερε να το γυρίσει και να πάρει τη νίκη-πρόκριση στους “16” του Ολυμπιακού τουρνουά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)

Τζούντο: Ήττα με τρεις ποινές για τον Ντανατσίδη

Ο 28χρονός τζουντόκα αποκλείστηκε στην φάση των “32” του Ολυμπιακού τουρνουά από τον Καναδό Antoine Valois-Fortier με τρεις ποινές.

Ο 28χρόνος πρωταθλητής του ΠΑΟΚ στην πρώτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα -81κ αν και στάθηκε καλά απέναντι στον αντίπαλό του δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την συνέχεια του στο Τόκιο.

2020 ARIEL SCHALIT /AP PHOTO Αποκλείστηκε η Naomi Osaka

Η 23χρονη, που βρίσκεται στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, έχασε με 6-1, 6-4 μέσα σε 1 ώρα και 8 λεπτά από την Τσέχα Markéta Vondroušová, η οποία είναι στο Νο42.

Η Naomi Osaka είχε αποσυρθεί από το Roland Garros στον πρώτο γύρο, αποκαλύπτοντας ότι έχει βιώσει περιόδους κατάθλιψης, ενώ στη συνέχεια δεν αγωνίστηκε στο Wimbledon. Η κάτοχος τεσσάρων Grand Slam ήταν η αθλήτρια που άναψε τον βωμό, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο. 

REUTERS

Η είσοδος της ελληνικής αποστολής στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με σημαιοφόρους τον Λευτέρη Πετρούνια και την Άννα Κορακάκη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Γερμανίδες αθλήτριες της ενόργανης κατά της σεξουαλικοποίησης των σωμάτων τους

Η Γερμανική ομάδα ενόργανης γυμναστικής, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για την σεξουαλικοποίηση του αθλήματος και των γυναικείων σωμάτων, επέλεξε να διαγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο φορώντας ολόσωμες στολές που συνδυάζουν το κλασικό κορμάκι της ενόργανης γυμναστικής με κολάν. “Είναι πολύ όμορφο το ότι έχουν το θάρρος να σταθούν σε μια τόσο τεράστια αρένα και να δείξουν σε κορίτσια από όλο τον κόσμο ότι μπορούν να φορούν ό, τι θέλουν. Τις επικροτώ για αυτό”, σημείωσε σχετικά Νορβηγίδα αθλήτρια.

Μιλώντας στο Reuters, η Sarah Vos, μέλος της ομάδας, εξήγησε ότι, “Καθώς μεγαλώνεις, είναι δύσκολο, πολλές φορές, να συνηθίσεις τις αλλαγές στο σώμα σου. Θέλουμε να είμαστε σίγουρες ότι όλοι αισθάνονται άνετα, και να δείξουμε σε όλους ότι μπορούν να φορούν ό, τι θέλουν, να φαίνονται και να νιώθουν καταπληκτικά, είτε φορούν μακρύ κορμάκι, είτε κοντό”. Η Vos συμπλήρωσε ότι αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι τα μέλη της ομάδας δεν θα διαγωνίζονται, πλέον, με το κλασικό κορμάκι.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι οι πρώτοι που πραγματοποιούνται εν μέσω σωρείας αποκαλύψεων για σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων αθλητριών ενόργανης γυμναστικής. Ο πρώην αθλίατρος της αμερικανικής εθνικής ομάδας ενόργανης, Larry Nassar, το 2017 καταδικάστηκε σε φυλάκιση 176 ετών για σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 265 αθλητριών, ορισμένες εκ των οποίων υπήρξαν και Ολυμπιονίκες. Τα ίδια τα θύματα επισήμαναν ότι, σε πολύ μεγάλο βαθμό, για την κακοποίηση και την αντικειμενοποίηση των σωμάτων τους, ευθύνεται και η κουλτούρα του αθλήματος.

Για το ίδιο άθλημα, αξίζει να επισημανθεί ότι οι άντρες αθλητές, κατά παράδοση καλύπτουν ολόκληρο το σώμα τους.

ΕΡΑ

Oksana Chusovitina: Η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια ενόργανης που σπάει ρεκόρ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Εκτός Τόκιο η Ουκρανή αθλήτρια του τριάθλου που βρέθηκε “ντοπέ”

Δε θα προλάβει να ξεκινήσει τις προσπάθειες της στο Ολυμπιακό τουρνουά τριάθλου του Τόκιο η Yuliya Oleksandrivna. Η Ουκρανή πρωταθλήτρια βρέθηκε θετική σε ερυθροποιητίνη μετά από σχετικό έλεγχο που υποβλήθηκε στις 5 Ιουνίου και αποφασίστηκε από την ITA να αποκλειστεί από τη συνέχεια της γιορτής του αθλητισμού στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Η Oleksandrivna έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή και δεν θα αγωνιστεί στο Τόκιο, όμως διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση του δεύτερου δείγματος και να προσβάλλει την πρωτόδικη απόφαση στο CAS.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες: Η πορεία των Ελλήνων αθλητών, το ηχηρό μήνυμα της Γερμανίας και η ντοπαρισμένη αθλήτρια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
ριο 2016, ολυμπιακοί αγώνες, αγωνες, Τελετή Έναρξης, roland garros, ελλαδα, εμφάνιση, σετ, ολυμπιακος, instagram, hellenic, olympic, ουγγαρια, συμμετοχή, tennis, ΠΑΟΚ, ariel, photo, naomi, roland, wimbledon, slam, reuters, σημαίνει, ita, ipop, google, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, www.google.gr, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, γιορτη σημερα, αποτελεσματα, instagram, ipop, εθνικη, ηττα, θαρρος, ιταλια, κοντρα, ονειρο, ουκρανια, ωρα, olympic, reuters, roland garros, αρθρο, αξιζει, αννα, βρισκεται, γινει, γκιωνης, δυστυχως, δειτε, ευκαιρια, ειπε, ελπιδα, εμφάνιση, ετων, ζωη, ζωης, ιδια, ιδιο, ηλικια, ιαπωνικη, κινηση, κλιμα, λογια, μηνες, μαρια, νικη, ομαδα, παντα, ροη, ρεκορ, σετ, συνεχεια, συμμετοχή, σωμα, τζουντο, τιμη, τοκιο, φαινονται, ψυχολογικα, ωρες, αντρες, ariel, δικαιωμα, ελληνικα, εμφανισεις, photo, hellenic, ita, κολαν, naomi, παιχνιδι, roland, σημαίνει, slam, tennis, θεματα, wimbledon, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα