Όλα όσα δε σου λένε οι παντρεμένοι φίλοι σου για το γάμο

20:44 26/7/2021 - Πηγή: iPop

Βρήκα τον άνθρωπό μου, τον σύντροφο της ζωής μου, να τον παντρευτώ; Και αν το μετανιώσω μετά; Στατιστικά οι μισοί γάμοι που θα πάμε σαν καλεσμένοι θα διαλυθούν. Ποια είναι όλα αυτά που δε μας λένε οι παντρεμένοι για το γάμο. Όλα φαντάζουν τόσο όμορφα και ειδυλλιακά στα σόσιαλ μίντια, στις εξόδους, στη θάλασσα. Τι γίνεται όμως όταν κλείνει η πόρτα;

Το σημερινό άρθρο είναι γραμμένο για αυτούς που θέλουν να ενώσουν τη ζωή τους με κάποιον άλλο άνθρωπο είτε στα σκαλιά της εκκλησίας, είτε στο γραφείο του δημάρχου, είτε με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμούν να ενωθούν

με τον άνθρωπό τους, αλλά κάτι τους κρατά. Είναι η άποψή μου και όσα έχω δει μέχρι σήμερα.

Δέσμευση

Είσαι αποφασισμένος για δέσμευση; Ο άνθρωπός σου είναι μια ξεκάθαρη δική σου επιλογή, τουλάχιστον στις μέρες μας. Δεν ζούμε στις εποχές που άλλος αποφάσιζε για τη ζωή μας. Επιλέγουμε λοιπόν αυτόν τον άνθρωπο με βάση τα κριτήρια, τις αξίες και φυσικά τη χημεία που έχουμε. Ταιριάζουν δηλαδή οι χημείες μας, απολαμβάνεις την παρέα του ανθρώπου σου; Ανυπομονείς να τον δεις, να περάσεις χρόνο μαζί του; Ανυπομονείς να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου μαζί του;

Η δέσμευση λοιπόν είναι ένας παράγοντας πολύ σημαντικός για τις σχέσεις. Μπορεί σήμερα να είσαι αποφασισμένος ότι αυτός είναι ο άνθρωπος της ζωής σου, όμως υπόσχεσαι και θα είσαι πάντα δεσμευμένος σε αυτό; Εκεί είναι ένα πρώτο σημείο που ίσως αρχίζουν οι πρώτες ρωγμές στο οικοδόμημα του γάμου. Δηλαδή αν ένας από τους δύο δεν είναι το ίδιο δεσμευμένος με την πρώτη μέρα ίσως έτσι ξεκινούν προβλήματα.

Απιστία

Αν δεν είσαι δεσμευμένος ουσιαστικά με τον άνθρωπό σου, αν ξεκινήσουν τα προβλήματα, μπει στη μέση ο εγωισμός και η γκρίνια, τότε ίσως βρεθεί χώρος για έναν τρίτο άνθρωπο μέσα στο γάμο. Υπάρχουν άνθρωποι που στις αξίες τους έχουν πολύ ψηλά το αίσθημα της τιμιότητας. Το να τιμούν το λόγο τους και να τον τιμούν και εκείνοι που σχετίζονται μαζί τους. Και προφανώς η λέξη γάμος από μόνη της σημαίνει αποκλειστικότητα. Αν αναιρεθεί αυτό πολύ δύσκολα φτιάχνει η κατάσταση.

Εγωισμός

Εγωισμός και σχέση ή γάμος δεν πάνε μαζί. Λυπάμαι. Είναι δύο λέξεις αντίθετες.Είναι η φάση που θα διαλέξεις τι θες; Να έχεις πάντα δίκιο ή να είσαι ευτυχισμένος. Δηλαδή σε περιπτώσεις κάποιου τσακωμού, που φυσικά θα υπάρξει, γιατί είμαστε άνθρωποι και θα διαφωνήσουμε και οι ανάγκες του ενός ίσως είναι διαφορετικές κάποιες φορές από τις ανάγκες του άλλου, όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Δεν είναι ρόδινη η ζωή σαν τα παραμύθια. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως του καυγά, κάποιος από τους δύο, ή και οι δύο πρέπει να ρίξουν νερό στο κρασί τους. Δεν γίνεται αλλιώς. Διάλεγε τις μάχες σου. Δεν είναι όλες τόσο σημαντικές και αν σήμερα ήταν μια άσχημη μέρα, δεν είναι έτσι όλη η ζωή, είμαι μόνο μια μέρα.

Επικοινωνία

Ίσως έχεις δει ζευγάρια που είναι έξω για καφέ και δε μιλάνε. Είτε κοιτούν το κινητό, είτε χαζεύουν τους περαστικούς, είτε φαίνεται ότι θα ήθελαν να είναι κάπου αλλού. Η επικοινωνία εδώ έχει χαθεί εντελώς. Η επικοινωνία φαίνεται από τα μάτια, από τη γλώσσα του σώματος και είναι ευθύνη και των δύο και θεμέλιος λίθος της σχέσης. Κάποιες φορές το να χρησιμοποιήσουμε την προσεκτική ακρόαση ακούγοντας με όλες μας τις αισθήσεις το τι μας λέει ο άνθρωπος μας με λόγια, με μηνύματα με κινήσεις θα μπορούσε να είναι από μόνο του μια λύση στο πρόβλημα της επικοινωνίας. Το να ακούσουμε τον άλλο και να μην σπεύσουμε να πούμε το δικό μας.

Freepik Οικογένεια

Ο γάμος για εμένα συνεπάγεται δημιουργία οικογένειας. Πολλές φορές η γκρίνια και τα προβλήματα δημιουργούνται στα ζευγάρια καθώς, δεν μπορούν πραγματικά να νιώσουν το ίδιο δέσιμο στο γάμο τους όπως με αυτό που ένιωθαν στην πατρογονική τους οικογένεια. Δεν νιώθουν ασφάλεια, δεν νιώθουν αποδοχή, δεν απολαμβάνουν να περνούν το χρόνο τους με τον άνθρωπό τους, όπως με τους γονείς και τα αδέρφια τους. Αν δεν μπορείς να αποδεχτείς ότι θα ζήσεις πια με άλλον άνθρωπο, ότι θα αγαπάς εκείνον και την οικογένειά του όπως και τη δική σου, ίσως δεν είσαι έτοιμος για να φύγεις από το σπίτι σου και να κάνεις το άλλο βήμα. Πολλές φορές υπάρχει γκρίνια και τσακωμός γι αυτό το λόγο. Ο άνθρωπος όμως που αγαπήθηκε και αγαπιέται δεν θα κάτσει να φαγωθεί με τα ρούχα του.

Πριν κάνεις παιδί

Αν υπάρχουν ήδη προβλήματα στη σχέση, δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε, δεν κάνετε αμοιβαίους συμβιβασμούς, δεν σέβεστε ο ένας τον άλλο, μην κάνετε παιδί πιστεύοντας ότι το παιδί θα φτιάξει την κατάσταση και θα σας φέρει κοντά. Το παιδί θα πρέπει να είναι μια συνειδητή απόφαση, αποτέλεσμα έρωτα και αγάπης με τον άνθρωπό σου. Δεν κάνουμε παιδιά για να ικανοποιηθεί η κοινωνία και να γίνουμε αποδεκτοί έχοντας ολοκληρώσει το κλασικό παντρεμένοι με παιδιά.

Θεραπεία

Αν θέλετε να εργαστείτε γι’αυτήν τη σχέση και οι δύο, μπορούν ειδικοί να βοηθήσουν ώστε να θεραπευτεί η σχέση. Ο θεραπευόμενος σε αυτήν την περίπτωση είναι η σχέση μας όχι ο άνδρας ή η γυναίκα. Η σχέση χρειάζεται βοήθεια. Δεν χρειάζεται να ρίχνουμε ο ένας ευθύνες και κατηγορίες στον άλλο. Είμαστε άνθρωποι και διορθώνουμε ότι χρειάζεται να βελτιωθεί για να αλλάξει σημαντικά η καθημερινότητά μας. Κάνοντας αλλαγές και δράσεις, λαμβάνουμε άλλα αποτελέσματα σε σχέση με αυτά που είχα χθες. Εφόσον βέβαια διαπιστώσουμε ως ζευγάρι ότι κάτι σήμερα στη σχέση μας δεν είναι λειτουργική!

Η σχέση είναι ένας ζωντανός οργανισμός από μόνη της. Μεγαλώνει και εξελίσσεται καθώς μεγαλώνουμε εμείς. Αλλάζει η σύστασή της, αλλάζει η μορφή της. Τι δε μας λένε οι παντρεμένοι φίλοι μας για το γάμο, για προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις, πολλά. Όμως αν αγαπάς τον άλλον, τον σέβεσαι και τον ακούς και αυτό είναι αμοιβαίο, δεν χρειάζεται να το πολυσκέφτεσαι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα όσα δε σου λένε οι παντρεμένοι φίλοι σου για το γάμο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα