Παιδικός Καρκίνος: Πώς μπορώ να βοηθήσω και εγώ τους μικρούς ήρωες;

17:02 15/2/2022 - Πηγή: iPop

Η 15η μέρα του Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας. Σήμερα επιβιώνουν περισσότερο από το 70% των παιδιών με καρκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, ο καρκίνος ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους από οποιαδήποτε άλλη πάθηση κατά τη σχολική και προσχολική ηλικία. Μόνο τα ατυχήματα ευθύνονται για περισσότερους θανάτους σε αυτές τις ηλικίες. Τα παιδιά μπορεί να εμφανίσουν καρκίνο στα ίδια μέρη του σώματος με αυτά των ενηλίκων, αλλά κάποιοι τύποι καρκίνου είναι πιο συνήθεις σε αυτά. Ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στην παιδική ηλικία είναι η λευχαιμία που

αναπτύσσεται στον μυελό των οστών.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας

Οι Παγκόσμιες ημέρες είναι εδώ για να μας ενημερώσουν να μας ευαισθητοποιήσουν, να μας ωθήσουν σε δράση αν μπορούμε όλοι εμείς με κάποιον τρόπο να βοηθήσουμε. Καρκίνος της Παιδικής Ηλικίας. Λες και από μόνη της η λέξη «καρκίνος» δεν αρκεί να παραλύσει τα πάντα γύρω του, η παιδική ηλικία το κάνει ακόμα πιο δύσκολο.

Αυτοί οι μικροί ήρωες που παλεύουν χωρίς να γκρινιάζουν και υπομένουν με δύναμη τη θεραπεία τους είναι το παράδειγμα για όλους εμάς που κάθε μέρα θα βρούμε χίλιους δύο λόγους για να παραπονεθούμε γιατί κάτι δεν έγινε όπως το θέλαμε.

Αυτές είναι οι πιο συχνές μορφές παιδικού καρκίνου που πρέπει να γνωρίζουμε- Τα παιδιά μας έχουν τη δύναμη να βγουν νικητές

Η δική μου εμπειρία

Αρκεί μόνο μια επίσκεψη στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων Ελπίδα, για να βοηθήσεις και εσύ με κάθε τρόπο τους μικρούς ασθενής. Bρέθηκα εκεί τον Δεκέμβριο του 2019, όταν έμαθα την δυσάρεστη είδηση ότι νοσεί το αγοράκι μιας γνωστής μου κοπέλας από το Instagram, μια κοπέλα που δεν γνώριζα στην αληθινή ζωή παρά μόνο μέσα από τα μηνύματα που ανταλλάζαμε.

Πήγα στο Ελπίδα να της πω ένα γεια. Έχοντας ενημερωθεί για την διαδικασία και τι σημαίνει εθελοντής δότης του μυελού των οστών, άφησα το δείγμα μου (λίγο σάλιο με μια μπατονέτα δηλαδή) ώστε να μπω στην παγκόσμια τράπεζα και μια μέρα αν βρεθώ συμβατή να βοηθήσω και εγώ κάποιον άνθρωπο που η ζωή του εξαρτάται από εμένα. Φεύγοντας, πέρασα από το τμήμα της αιμοδοσίας. Στο τμήμα αιμοδοσίας ήταν μια κυρία που έδινε αιμοπετάλια, μια διαδικασία σαν την αιμοδοσία που όμως κρατά περίπου μια ώρα και κανέναν στην καρέκλα του αιμοδότη.

Φοβόμουν είναι η αλήθεια, δεν είχα ξαναδώσει ποτέ αίμα και θεωρούσα ότι πονάει (πόσο μπορεί να πονάει το τσίμπημα μιας βελόνας για δύο δευτερόλεπτα;) και ότι δεν θα το αντέξω. Εκείνη τη στιγμή ήρθε μια μαμά κάποιου ασθενή με τα μανίκια σηκωμένα για να δώσει αίμα. Η αιματολόγος της βάρδιας την έδιωξε, της είπε: «Δεν μπορείς να ξαναδώσεις τόσο σύντομα, θα πέσεις κάτω». Αυτό ήταν αρκετό για να σηκώσω το μανίκι και να δώσω πρώτη φορά αίμα στη ζωή μου και να δεσμευτώ ότι δύο φορές το χρόνο θα δίνω αίμα! Τόσο καιρό μετά χαίρομαι που όντως έμεινα πιστή στη δέσμευσή μου αν και ήταν κάτι που μπορούσα να κάνω από τα 18 μου χρόνια, όπως όλοι μας.

Πώς μπορώ να βοηθήσω;Δίνοντας αίμαΔίνοντας αιμοπετάλιαΔίνοντας δείγμα για να γίνεις εθελοντής δότης του μυελού των οστών. Συνεισφέροντας στις οργανώσεις και συλλόγους που έχουν αφιερώσει τη δράση τους στην εξάλειψη του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.

Αν θες να βοηθήσεις και εσύ μπορείς! Ενημερώσου και βοήθησε και εσύ με ό,τι μπορείς να προσφέρεις. Η ανάγκη είναι πολύ μεγάλη.

Πληροφορίες και ενημέρωση θα βρεις παντού πια στο Internet. Το βίντεο και η φωτογραφία ανήκει στην Ευγενία, τη μαμά ενός μικρούλη ήρωα που συνεχίζει και ενημερώνει τους ανθρώπους εκεί έξω για την ασθένεια αυτή.

View this post on Instagram

A post shared by Evgenia Ntisiou (@evgeniantis)

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου: “Κάθε παιδί πρέπει να έχει την ευκαιρία να ζήσει”

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Παιδικός Καρκίνος: Πώς μπορώ να βοηθήσω και εγώ τους μικρούς ήρωες; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα