Η λίστα που θα σε σώσει: Υγιεινά σνακ που μπορείς να φας άφοβα όλες τις ώρες της ημέρας

20:16 9/10/2022 - Πηγή: iPop

Πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας αισθανόμαστε κάποιες λιγούρες, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε οτιδήποτε βρίσκουμε εύκαιρο εκείνη την ώρα. Ωστόσο, όταν πεινάμε δεν εξετάζουμε το πόσο ποιοτικό μπορεί να είναι ένα γεύμα, αφού αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καταπολεμήσουμε το αίσθημα της πείνας. Γι’αυτό λοιπόν σου έχω μια λίστα με τα πιο υγιεινά σνακ που μπορείς να τρως όταν το στομάχι σου έχει φτάσει στην πλάτη και να μην σε ενδιαφέρουν οι περιττές θερμίδες.

Οι 5 χρυσοί κανόνες για μια υγιεινή διατροφή

που πρέπει κι εσύ να ακολουθήσεις!

Τα οφέλη από την σωστή διατροφή

Το τσιμπολόγημα είναι κακή συνήθεια αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος, ακόμα και να χάσουμε βάρος, αρκεί όμως να προσέχουμε τα είδη των φαγητών που καταναλώνουμε και να κάνουμε έξυπνες επιλογές. Η κατανάλωση μικρότερων γευμάτων και σνακ περίπου κάθε τρεις ώρες μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση πιο σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και, μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε την υπερβολική πείνα, ώστε να μην τρώμε υπερβολικά στο μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο.

Εάν βλέπουμε ότι κατευθυνόμαστε προς το ψυγείο αμέσως μετά το σνακ, μπορεί να επιλέγουμε λάθος είδη φαγητού. Τα πλούσια σε θερμίδες σνακ που είναι πλούσια σε λιπαρά ή ζάχαρη, όπως ζαχαρωτά και πατατάκια, μπορεί να μας φουσκώσουν προς στιγμήν, αλλά τείνουν να αποτρέψουν την πείνα για μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή το πρόχειρο φαγητό περνά γρήγορα από το πεπτικό σύστημα.

Πώς να τρως ό,τι θες χωρίς να παχαίνεις; Αυτή η διατροφή είναι το κλειδί για μια πιο υγιεινή ζωή

Συμβουλές για τα υγιεινά σνακ

Ένας πιο υγιεινός τρόπος για σνακ είναι να επιλέγουμε τροφές που συνδυάζουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μια μικρή ποσότητα λίπους υγιεινού λίπους, όπως μονοακόρεστα λιπαρά ή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και όχι πολύ ζάχαρη ή αλάτι. Αυτού του είδους τα σνακ είναι πιο πιθανό να μας χορτάσουν και να μας κρατήσουν ικανοποιημένους μέχρι το επόμενο γεύμα μας.

Οι ειδικοί για την διατροφή προτείνουν ότι τα σνακ που επιλέγουμε θα πρέπει να κυμαίνονται από 100 έως 200 θερμίδες. Παράλληλα, θα πρέπει αυτό που τρώμε να το μασάμε αργά και προσεκτικά. Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να λάβει ο εγκέφαλός μας το μήνυμα ότι είμαστε χορτάτοι. Οπότε πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο μέχρι να καταναλώσουμε το επόμενο σνακ.

UnsplashΕύκολα και γρήγορα γεύματα που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Ξηροί καρποί. Οι ξηροί καρποί είναι από τα πιο υγιεινά σνακ που μπορούμε να καταναλώσουμε κατά την διάρκεια της ημέρας. Είναι γεμάτοι με πρωτεΐνες και υγιή λίπη, ώστε να μας βοηθήσουν να παραμένουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Μπορούμε να έχουμε πάντα μαζί μας μια χούφτα αμύγδαλα, φιστίκια, φουντούκια, ανάλατους ή ελαφρώς αλατισμένους ξηρούς καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς.

Σταφύλια. Ένα φλιτζάνι με σταφύλια είναι ένα πολύ εύκολο και θρεπτικό σνακ. Είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να ξεγελάσουμε την επιθυμία μας για γλυκό, αφού διαθέτουν λίγες θερμίδες. Αν παρόλα αυτά δεν σου αρέσουν τα σταφύλια, η μπανάνα είναι επίσης μια πολύ υγιεινή και θρεπτική επιλογή.

Βρώμη. Η βρώμης πρόκειται για έναν σύνθετο υδατάνθρακα που μπορεί να μας βοηθήσει να χορτάσουμε χωρίς να αυξήσουμε τα επίπεδα σακχάρου. Ένα μπολ με βρώμη και γάλα μπορεί να αποδειχθεί ένα πάρα πολύ χορταστικό σνακ.

Γιαούρτι. Ένα κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά είναι ένα εύκολο γεύμα ενώ βρισκόμαστε στην δουλειά. Μπορούμε να προσθέσουμε σε αυτό, λιναρόσπορο ή φρούτα και να φτιάξουμε ένα γεύμα με υψηλές διατροφικές αξίες.

Φρούτα. Τα φρέσκα φρούτα είναι πάντα ένα από τα πιο υγιεινά σνακ. Αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα πραγματικά δημιουργικό γεύμα, μπορούμε να συνδυάσουμε ένα φρούτο με λίγους ξηρούς καρπούς ή ένα τυρί με χαμηλά λιπαρά ή ακόμα να το προσθέσουμε σε ένα μπολ με δημητριακά και γάλα με χαμηλά λιπαρά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η λίστα που θα σε σώσει: Υγιεινά σνακ που μπορείς να φας άφοβα όλες τις ώρες της ημέρας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υγιεινά,ygieina