Ψητές γλυκοπατάτες γεμιστές με μπέικον και cheddar: Ένας ευφάνταστος τρόπος για να μετατρέψεις τη γλυκοπατάτα στο απόλυτο comfort food!

15:05 9/10/2022 - Πηγή: iPop

Η γλυκοπατάτα αποτελεί ένα εξαιρετικά γευστικό και θρεπτικό λαχανικό. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β5, B6 και καροτενοειδή, που δικαιολογούν το πορτοκαλί της χρώμα. Ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύεται, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρει, γι’ αυτό και η απλούστερη μέθοδος, το ψήσιμο στον φούρνο, έχει αποδειχθεί ότι είναι και η καλύτερη. Η τέλεια συνταγή για να κάνεις την αρχή και να εντάξεις το θρεπτικό αυτό υλικό στο διατροφικό σου πρόγραμμα είναι οι ψητές γεμιστές γλυκοπατάτες και η εκτέλεσή της είναι πανεύκολη!

Ψάχνεις τρόπους

να εντάξεις στο γεύμα σου την γλυκοπατάτα; Αυτή η συνταγή για τάρτα με γλυκοπατάτες, σπανάκι και φέτα στο φούρνο είναι για σένα

Συνταγή για ψητές γεμιστές γλυκοπατάτες: Υλικά4 μεγάλες γλυκοπατάτεςελαιόλαδο8 κομμάτια μπέικον καπνιστό, προαιρετικά125 γραμμάρια τυρί cheddar4 φρέσκα κρεμμυδάκια100 γραμμάρια καλαμπόκι1-2 κόκκινες πιπεριές τσίλιsour cream, για το σερβίρισμαμία πρέζα θαλασσινό αλάτι

Ξέρουμε τον τρόπο να βγουν fluffy και καραμελωμένες οι ψητές γλυκοπατάτες!

Πώς να φτιάξεις το πιο νόστιμο comfort foodΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και μετά τις τρίβουμε σε λίγο λάδι και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο, αφού πρώτα τις έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν στη μέση και να γίνουν τραγανές από έξω.Εν τω μεταξύ, τηγανίζουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό και μετά το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα.Ανοίγουμε προσεκτικά τις πατάτες, θρυμματίζουμε το μπέικον και τρίβουμε από πάνω το τυρί. Επιστρέφουμε τις γλυκοπατάτες στον φούρνο για άλλα 5 με 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το τσίλι και, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε τις πατάτες, προσθέτοντας και το καλαμπόκι και σερβίρουμε στο τέλος με sour cream, για περισσότερη απόλαυση.Καλή απόλαυση!

Πιτάκια με γλυκοπατάτες και άρωμα στο οποίο δεν θα μπορέσεις να αντισταθείς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ψητές γλυκοπατάτες γεμιστές με μπέικον και cheddar: Ένας ευφάνταστος τρόπος για να μετατρέψεις τη γλυκοπατάτα στο απόλυτο comfort food! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψητές,psites