Φράσεις που αν πεις σε μια σχέση… θα λήξει άδοξα!

15:38 10/9/2019 - Πηγή: iPop

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι εύκολες και πολλές φορές τα πράγματα ζορίζουν… Υπάρχουν μερικές φράσεις σε μια σχέση που θα ήταν καλό να αποφύγεις. 

Μερικές φορές πάνω στον ενθουσιασμό μας ή τον θυμό μας λέμε πράγματα που δεν θα έπρεπε να πούμε. Και η καλή επικοινωνία με τον σύντροφό μας είναι το Α και το Ω για να έχει μια προοπτική η σχέση ή για να μην πληγωθεί κανείς.

Υπάρχουν μερικές φράσεις σε μια σχέση που όλοι έχουμε πει ή ακούσει, που δεν ωφελούν πουθενά και θα ήταν πιο συνετό να αποφύγεις.

Φράσεις σε μια σχέση που πρέπει να αποφύγειςΧρησιμοποιείς
το «εσύ» για να τον κατηγορήσεις

Οι συγκρούσεις σε μια σχέση είναι αναμενόμενες και μερικές φορές αναπόφευκτες. Επειδή, όμως, δεν θέλεις να χωρίσεις… καλύτερα να σταματήσεις να τον κατηγορείς για τα πάντα άλλωστε δεν γίνεται να φταίει εκείνος για όλα! Σε έναν τσακωμό συνήθως φταίνε δύο αλλά ακόμη και να έχει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης με το να τον κατηγορείς δεν θα κερδίσεις τίποτα απολύτως.

Παραδέξου και τα δικά σου λάθη, πάρε τις δικές σου ευθύνες και ίσως να το κάνει και ο άλλος.

PixabayΠάντα και Ποτέ

Καλύτερα να μην είσαι απόλυτος για τίποτα σε αυτή τη ζωή γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Αυτές οι απλές λεξούλες είναι συνήθως υπερβολικές και χρησιμεύουν μόνο για να ενισχύσεις κάποιο επιχείρημά σου ενώ συχνά υποτιμούν τον άλλον.

Αντ’ αυτού καλύτερα να επικεντρωθείς στο ζήτημα. Για παράδειγμα, μην πεις στον σύντροφό σου ότι ποτέ δεν κάνει τίποτα στο σπίτι κι εσύ πάντα κάνεις όλες τις δουλειές. Πες του πώς θα μπορούσε να σε βοηθήσει και να βάλει και αυτός το χεράκι του.

Φράσεις του πρώην σου που σε στιγμάτισαν και σε έκαναν να χαλάσεις τις επόμενες σχέσεις σου!

Βρισιές και προσβολές

Μπορεί πάνω στα νεύρα και τον θυμό σου να βρίσεις τον σύντροφό σου. Μην το κάνεις γιατί πραγματικά προσβάλλεις τον άλλον άνθρωπο, δεν είναι παραγωγικό, οδηγεί σε μεγαλύτερη σύγκρουση και γκρεμίζεις το δεσμό που έχετε χτίσει.

Μην προσβάλλεις τον σύντροφό σου για να νιώσεις καλύτερα και φρόντισε να σέβεσαι τα όριά του αλλά και τις ανάγκες του. Αν του μιλήσεις άσχημα μια φορά θα το θυμάται για πάντα γι΄αυτό πρόσεχε ποιες λέξεις χρησιμοποιείς.

Δεν λες τίποτα

Ακριβώς! Το να μη λες τίποτα, να αποφεύγεις έναν τσακωμό, να «θάβεις» ένα θέμα μπορεί να είναι το ίδιο εκνευριστικό και κακό. Η έλλειψη επικοινωνίας σε ένα ζευγάρι είναι από τα χειρότερα πράγματα. Πολλές φορές αυτά που δεν λες σε μια σχέση είναι και αυτά που έχουν την περισσότερη επίδραση στη σχέση.

Πολλά ζευγάρια δεν επικοινωνούν όχι επειδή δεν γνωρίζουν πως να το κάνουν αλλά επειδή δεν νιώθουν ασφαλείς. Οι πιο δυνατές σχέσεις δεν είναι αυτές που ποτέ δεν διαφωνούν αλλά αυτές που διαφωνούν παραγωγικά, ξέρουν να ακούν με σεβασμό κι έρχονται σε μια «δίκαιη» λύση.

Διαβάστε επίσης:

Λάθη στη σχέση που ισοδυναμούν με το «κέρατο»!

Photo: Unsplash/ Toa Heftiba

Το άρθρο Φράσεις που αν πεις σε μια σχέση… θα λήξει άδοξα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα