Γιατί δεν θα ανοίξουν όλα τα σχολεία την Τετάρτη;

11:50 10/9/2019 - Πηγή: iPop

Αύριο Τετάρτη θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά στα περισσότερα σχολεία της χώρας αλλά όχι σε όλα. Ποια θα παραμείνουν κλειστά και γιατί. 

Όλα είναι έτοιμα για αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές θα καθίσουν ξανά στα θρανία και θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Ωστόσο, το κουδούνι δεν θα χτυπήσει σε όλα τα σχολεία.

Μπορεί τα περισσότερα να ανοίγουν αύριο αλλά υπάρχουν και μερικά που θα παραμείνουν κλειστά.

Συγκεκριμένα, κάποια σχολεία της Αττικής δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου. Τα σχολεία δεν είναι ακόμη κατάλληλα μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ κι έτσι δεν μπορούν να μπουν οι μαθητές και οι δάσκαλοι και να ξεκινήσει η χρονιά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα σχολεία που δεν θα μπουν φέτος οι μαθητές στις σχολικές αίθουσες είναι στο Χαϊδάρι, στην Πετρούπολη, στο Νέο Ηράκλειο και στο Αιγάλεω.

«Έχουμε φροντίσει τα παιδιά να πάνε σε διπλανά δηλαδή σχολεία. Δεν θα έχουμε μετακινήσεις παιδιών. Το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει ακριβώς δίπλα που είναι το 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει δίπλα, που είναι το 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό θα πάει στο 20ό Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω», δήλωσε ο Σταύρος Αδάμης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αιγάλεω, Νίκος Ασημακόπουλος, δήλωσε ότι τέσσερα έως πέντε σχολεία παρουσίασαν προβλήματα και πρόσθεσε πως έχουν βρεθεί λύσεις σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Όλα είναι έτοιμα για τη νέα σχολική χρονιά

Να σημειώσουμε πως αύριο ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει περίπου στις 9 το πρωί και σε πολλά σχολεία τα παιδιά θα πάρουν και βιβλία.

Γενικά, τι διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Ωστόσο, οι χρονικές περίοδοι από 1 μέχρι 10 Σεπτεμβρίου και από 15 μέχρι και 21 Ιουνίου μπορεί να αξιοποιούνται για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Τα βιβλία είναι ήδη στα σχολεία και ήδη έχουν προσληφθεί οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την πρώτη φάση. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια.

Βοήθησε κι εσύ να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και χαμόγελα για όλους!

Ποιες θα είναι οι αλλαγές;

Οι αλλαγές, όπως είχε επισημάνει η κα Κεραμέως, δεν θα είναι ριζικές αλλά βελτιωτικές. Ουσιαστικά, στο Δημοτικό δεν αλλάζει κάτι εκτός από την πρόθεση του υπουργείου να επαναφέρει το κριτήριο της βαθμολογίας για την επιλογή σημαιοφόρου στις παρελάσεις, ήδη από την 28η Οκτωβρίου.

Η δράση «Η τσάντα στο σχολείο», θα συνεχιστεί και σύμφωνα με αυτήν, τα παιδιά για τουλάχιστον δυο Σαββατοκύριακα το μήνα, θα αφήνουν τις τσάντες στο σχολείο.

Για το Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το σύστημα εισαγωγής που ψηφίστηκε επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου παραμένει στους βασικούς του άξονες:

Οι εξετάσεις θα γίνουν σε τέσσερα μαθήματα. Οι μαθητές θα εξεταστούν στα ίδια ακριβώς μαθήματα τόσο για το απολυτήριο, όσο και για τις πανελλαδικές. Αντί των Λατινικών, οι μαθητές θα εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας και οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων θα είναι 6 την εβδομάδα.Οι Ομάδες Προσανατολισμού θα είναι τέσσερις, όσα και τα επιστημονικά πεδία.

Ποιες οι αλλαγές;

Κατάργηση της κατηγοριοποίησης των τμημάτων σε «ελεύθερης πρόσβασης» και «κατόπιν εξετάσεων».Μείωση της εξεταστέας ύλης στα μαθήματα: Βιολογία, Χημεία, Κοινωνιολογία, Οικονομία, Ιστορία και ΑρχαίαΜείωση του συντελεστή της λογοτεχνίας στη συνεξέταση με την Έκθεση, στο 15% του συνολικού βαθμού.

Τέλος, να επισημάνουμε πως όσοι απόφοιτοι του 2019 επιλέξουν να επανεξεταστούν στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση το 2020, θα εξετασθούν με το ίδιο σύστημα με το οποίο εξετάσθηκαν στις Πανελλαδικές 2019.

Διαβάστε επίσης:

Επιχειρήσεις – παράδειγμα προς μίμηση προσφέρουν δωρεάν σχολικά γεύματα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη

Το άρθρο Γιατί δεν θα ανοίξουν όλα τα σχολεία την Τετάρτη; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τετάρτη,tetarti