5 τοξικές σκέψεις που όλοι κάνουμε για τον εαυτό μας!

11:14 10/9/2019 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία νιώθεις πολύ καλά με τον εαυτό σου και μερικά για τα οποία αναρωτιέσαι και αναρωτιέσαι και τελικά ξεχνάς όλα τα θετικά που έχεις. Τοξικές σκέψεις που όλοι κάνουμε και πρέπει να πατήσουμε το stop!

Μερικές φορές το μυαλό μας «τρέχει» και παίζει περίεργα παιχνίδια, μια φωνή μας καταστρέφει την μέρα και είναι η δική μας φωνή. Γιατί; Υπάρχουν τοξικές σκέψεις που έρχονται στην επιφάνεια και σε βασανίζουν.

Δεν σε αφήνουν να είσαι ο εαυτός σου και να ζεις την ανέμελη ζωή που θέλεις. Άφησε αυτές τις τοξικές σκέψεις να φύγουν και αντικατέστησέ τες με υγιείς

εναλλακτικές που θα σε βοηθήσουν να υιοθετήσεις μια θετική νοοτροπία και τελικά θα σου δώσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεν είναι πάντα εύκολο να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι αλλά αξίζει!

5 τοξικές σκέψεις που όλοι κάνουμεΤους αρέσω;

Μέχρι ένα σημείο όλοι θέλουμε να αρέσουμε. Μπορεί να αναρωτιέσαι αν αρέσεις στους συναδέλφους, στο αφεντικό ή ακόμη και στους φίλους σου. Δεν έχει σημασία ακόμη κι αν σου το επιβεβαιώνουν κάθε μέρα. Μόλις αυτή η τοξική σκέψη μπει στο μυαλό σου κολλάει και δύσκολα φεύγει.

Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται έτσι, αντικατέστησε αυτή τη σκέψη με τους λόγους που σου αρέσει ο εαυτός σου. Στην τελική, δεν έχει σημασία αν αρέσεις σε όλους ή όχι αλλά να ζεις αυθεντικά τη ζωή σου και να είσαι ο εαυτός σου.

Έκανα λάθος;

Όλοι μπορούμε να κάνουμε λάθη αλλά συνήθως με τον εαυτό μας είμαστε λιγάκι πιο σκληροί και αυστηροί. Είτε αυτό που κάνεις είναι μικρό, είτε μεγάλο, βασανίζεις τον εαυτό σου με το να σκέφτεσαι διαρκώς αν έκανες λάθος και νιώθεις δυστυχισμένος.

Πρέπει να θυμάσαι πως κανείς δεν είναι τέλειος, οπότε ούτε εσύ μπορείς να είσαι τέλειος. Κανένας άλλος δεν παρακολουθεί πόσο καιρό τα καταφέρνεις χωρίς να κάνεις λάθος και όλοι στο λάθος σου θα σε «χτυπήσουν». Αν κάνεις κάποιο λάθος, φρόντισε να μάθεις από αυτό και να μη «μαστιγώσεις» τον εαυτό σου!

Photo: unsplash/Thought Catalog

Bonus: Αυτή είναι η σκέψη που βασανίζει τους ενήλικες περισσότερο από κάθε άλλη!

Τι θα πάει στραβά;

Όχι, όχι, όχι, πάτα το stop! Η στιγμή που αποφασίζεις να βγεις από το comfort zone δεν είναι εύκολη, είναι τρομακτική. Και η συνήθεια που έχεις να σκέφτεσαι όλα αυτά που μπορεί να πάμε στραβά είναι ακόμη πιο τρομακτική. Σε γεμίζει με άγχος, δεν σε αφήνει να το απολαύσεις, τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται κατακόρυφα και το ίδιο συμβαίνει και με την πίεσή σου.

Σκέψου σε κάθε περίπτωση, σε κάθε τι καινούργιο που ξεκινάς όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε καλά και όχι το αντίθετο!

Πώς θα αποτύχω;

Η αποτυχία είναι σαν τα λάθη… αναπόφευκτη. Φρόντισε να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως όλοι αποτυγχάνουν αλλά το να κάνεις focus στο πώς θα συμβεί και σε σένα χωρίς καν να το δοκιμάσεις… δεν είναι και το πιο καλό!

Εστίασε στους τρόπους που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις αυτό που θέλεις. Κι αν αποτύχεις είναι μια ευκαιρία να διορθώσεις μερικά πράγματα, να εξελιχθείς και να προσπαθήσεις ξανά. Κι αν πάλι αποτύχεις, μάθε από αυτό. Είναι μέρος του να είσαι άνθρωπος.

Είμαι αρκετά καλός;

Είναι θετικό να έχεις μια πρόκληση και να μεγαλώνεις και να γίνεσαι διαρκώς καλύτερος. Αλλά έχεις ξεπεράσει τα όρια αν διαρκώς αναρωτιέσαι αν είσαι καλός για καθημερινά πράγματα.

Προκειμένου να νικήσεις αυτές τις τοξικές σκέψεις θα πρέπει να εργαστείς πάνω στην αυτοπεποίθησή σου. Βάλε μικρούς στόχους που θα πετυχαίνεις και θα νιώθεις καλύτερα και γιόρτασέ το!

Διαβάστε επίσης:

Πώς να αδειάσεις το μυαλό σου από τις ατελείωτες σκέψεις

Photo: unsplash/Joanna Nix

Το άρθρο 5 τοξικές σκέψεις που όλοι κάνουμε για τον εαυτό μας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 τοξικές σκέψεις που όλοι κάνουμε για τον εαυτό μας!,