Το #1 λάθος που όλοι κάνουμε όταν καθαρίζουμε

13:02 10/9/2019 - Πηγή: iPop

Είτε έχεις μια μικρή μανία με την καθαριότητα είτε όχι, υπάρχουν μερικά tips και βήματα που ακολουθείς κάθε φορά για να καθαρίσεις τον χώρο σου. Το λάθος στην καθαριότητα που όλοι κάνουμε και μας στοιχίζει. 

Έχεις έτοιμη τη σκούπα, σφουγγαρίστρα, χλωρίνη, υγρό για το πάτωμα, τα καθαριστικά sprays και το χαρτί κουζίνας. Παράλληλα, έχεις φορέσει και τα ρούχα με τα οποία καθαρίζεις, έχεις πιάσει τα μαλλιά σου κι έχεις βάλει να ακούγεται το αγαπημένο σου τραγούδι.

Μπορεί να καθαρίζεις κάθε λίγο και λιγάκι ή μπορεί να κάνεις γενική μια

φορά την εβδομάδα. Όπως κι αν έχει υπάρχει ένα λάθος στην καθαριότητα που κάνεις και μειώνει τη δουλειά και το αποτέλεσμα.

Ποιο είναι το #1 λάθος στην καθαριότητα;

Το λάθος γίνεται όταν θέλεις να καθαρίσεις τις επιφάνειες και να σκοτώσεις τα μικρόβια και να διώξεις τη σκόνη. Πού είναι το κακό; Ο χρόνος!

Ο χρόνος που αφιερώνεις στο να καθαρίσεις τις επιφάνειες. Συγκεκριμένα, συνήθως ψεκάζουμε την επιφάνεια και μετά καθαρίζουμε κατευθείαν με ένα πανί ή χαρτί κουζίνας. Και σε χρόνο dt θεωρείς πως έχεις τελειώσει.

Ωστόσο, όταν βάζεις το καθαριστικό πάνω σε μια επιφάνεια θα πρέπει να περιμένεις μερικά λεπτά ώστε να σκοτώσει όλα τα βακτήρια που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο. Αν δεν περιμένεις αρκετά τότε δεν κάνεις τη δουλειά που θα έπρεπε και δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

unsplash/Crystal de Passillé-Chabot

Ουσιαστικά απλώς απομακρύνεις τη σκόνη κι άλλα σκουπιδάκια αλλά όχι τα κομμάτια που μπορεί πραγματικά να σε αρρωστήσουν.

Συνήθως τα περισσότερα προϊόντα αναγράφουν πόσο χρόνο πρέπει να περιμένεις μέχρι να ξεκινήσεις να σκουπίζεις το προϊόν. Συγκεκριμένα, στις οδηγίες ή σε άλλο σημείο αναφέρει πόσα λεπτά χρειάζεται για να δράσει και να σκοτώσει όλα τα βακτήρια. Και μερικές φορές είναι περισσότερο από όσο νομίζεις. Ορισμένα απαιτούν απλώς τρία λεπτά κι άλλα μέχρι και δέκα λεπτά.

Αν το καθαρίσεις πριν το συγκεκριμένο χρόνο τότε απλά μειώνεις την απολυμαντική του δύναμη.

Δες πώς σε βοηθά το θαλασσινό αλάτι στην καθαριότητα του σπιτιού!

H λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι απλή: Διάβασε απλά τις οδηγίες και ακολούθησέ τες κατά γράμμα! Μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο παραπάνω αλλά θα διώξεις όλα τα επικίνδυνα βακτήρια στην κουζίνα, στο μπάνιο και σε διάφορους άλλους χώρους του σπιτιού.

Διαβάστε επίσης:

Μυστικά καθαριότητας που καμία νοικοκυρά δεν θα σου πει!

Photo: unsplash/JESHOOTS.COM

Το άρθρο Το #1 λάθος που όλοι κάνουμε όταν καθαρίζουμε εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα