Η σωστή συνταγή για ένα αφράτο ασπράδι αυγού!

13:45 10/9/2019 - Πηγή: iPop

Το αυγό έχει ένα σωρό οφέλη για την υγεία και είναι σημαντικό να υπάρχει στη διατροφή μας. Βρήκαμε την ιδανική συνταγή για το ασπράδι αυγού, για να γίνει αφράτο και νόστιμο.

Ίσως να μη θέλεις ή να μη μπορείς να καταναλώσεις όλο το αυγό. Για παράδειγμα, ένα ολόκληρο αυγό έχει περίπου 190mg χοληστερόλη ενώ το ασπράδι μόνο του έχει… μηδέν! Παράλληλα, δεν σε παχαίνει ενώ έχει περίπου 60% πρωτεΐνη.

Έτσι, από θέμα υγείας είναι απαραίτητο ενώ βρήκαμε και μια συνταγή για το ασπράδι αυγού για να γίνει πιο νόστιμο.

Τι θα χρειαστείς;3 μεγάλα αυγά1 κουταλάκι βούτυροΑλάτι και πιπέριΠαρμεζάναΦρέσκο
σχοινόπρασο

Δες τα φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να συνδυάσεις με αυγό!

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή;Διαχωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο. Αν θέλουμε κρατάμε τον κρόκο του αυγού για άλλη χρήση.Χτυπάμε τα ασπράδια από τα τρία αυγά μέχρι να δημιουργηθούν σαν μικρές φυσαλίδες στην επιφάνεια.Θερμαίνουμε ένα μικρό τηγάνι και προσθέτουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.Όταν λιώσει, προσθέτουμε τα ασπράδια από τα αυγά και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια με μια σπάτουλα αλλάζουμε και πλευρά και πιέζουμε λιγάκι στο κέντρο.Όταν μαγειρευτεί, μετά από περίπου δύο λεπτά, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο παρμεζάνα στο κέντρο.Στη συνέχεια, τυλίγουμε την ομελέτα μας προσεκτικά και ρίχνουμε λίγη ακόμη παρμεζάνα.Τέλος, ρίχνουμε από πάνω φρέσκο σχοινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως!Διαβάστε επίσης:

Πρωινά cups με αυγό και ελάχιστες θερμίδες!

Photo: macheesmo.com

Το άρθρο Η σωστή συνταγή για ένα αφράτο ασπράδι αυγού! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα