Ευρωβαρόμετρο: Αυξήθηκε η απαισιοδοξία των Ελλήνων για το μέλλον της Ε.Ε.

16:58 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Ορατά πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας τους αλλά παράλληλα και για το μέλλον της Ε.Ε. είναι οι Έλληνες, τονίζει το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, το οποίο έγινε το 2015 και συγκεκριμένα τον φθινόπωρο. Να σημειωθεί πως λόγω των στοιχειών του η Ελλάδα βρίσκεται πια στις χώρες που έχουν την χειρότερη ποιότητα ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως υπογραμμίζει το Ευρωβαρόμετρο, οι Έλληνες δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στους θεσμούς και η αξιολογική σειρά είναι η ακόλουθη:

πολιτικά κόμματα (EL
92% EU28: 78%)Βουλή των Ελλήνων (EL: 83% ΕU28: 64% αντίστοιχη εθνική Βουλή)ελληνική κυβέρνηση (EL: 82% EU28: 66% αντίστοιχη εθνική κυβέρνηση)περιφερειακές και τοπικές δημόσιες αρχές (EL: 82% ΕU28: 51%).

Παράλληλα εκφράζουν έντονη δυσπιστία για όλα τα ΜΜΕ, αλλά περισσότερο για την τηλεόραση που συγκεντρώνει το ποσοστό 80%. Ενώ ακολουθεί το ραδιόφωνο του οποίου το ποσοστό φτάνει το 61%.

Με πιο θετικό βλέμμα φαίνεται οι πολίτες να βλέπουν το διαδίκτυο καθώς το εμπιστεύονται κατά 43%.

Οι πολίτες της χώρας είναι οι πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρώπης, ενώ παράλληλα είναι και κατά 81% δύσπιστοι για τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια στιγμή ένας στους δύο τονίζει πως δεν νιώθει να ανήκει στην «οικογένεια της Ευρώπης». Οι πολίτες δηλώνουν πως η ποιότητα της ζωής τους έχει παρουσιάσει μεγάλη υποτίμηση, να σημειωθεί ότι το ποσοστό όσων το πιστεύουν φτάνει το 92%.

Αναφορικά με την καθημερινή τους ζωή τους το 60% των Ελλήνων δηλώνει δυστυχισμένο, την ώρα που το 80% των υπόλοιπων Ευρωπαίων πολιτών δηλώνει ευτυχισμένο.

Σημείωση!

Το Ευρωβαρόμετρο επισημαίνει πως μόλις το τελευταίο έτος το ποσοστό των ατόμων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους αγγίζει το 90% και το 70% των πολιτών έχει εκφράσει τον φόβο πως η κατάσταση δε θα γίνει καλύτερη, αλλά χειρότερη.

Κλείνοντας η εν λόγω έρευνα εξηγεί ότι, οι Έλληνες αλλά και γενικότερα, το σύνολο των Ευρωπαίοι πολιτών θεωρούν απαραίτητη τη λήψη μέτρων έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Ευρωβαρόμετρο: Αυξήθηκε η απαισιοδοξία των Ελλήνων για το μέλλον της Ε.Ε. appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα