Ισχυρός σεισμός 7,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία – Φόβοι για τσουνάμι

16:13 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ινδονησία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ. Συναγερμός για επικείμενο τσουνάμι.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7, 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ταρακούνησε την Ινδονησία, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το

οποίο αρχικά έδωσε μέγεθος 8,2 πριν τελικά δώσει την επίσημη μέτρηση του 7,9.

Mag 7.9 earthquake near Sumatra. Potential tsunami threat. See regional tsunami service providers in Indonesia, Australia, & India for more.

— NWS PTWC (@NWS_PTWC) March 2, 2016

Το επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην Ινδονησία, εντοπίστηκε 808 χλμ. νοτιοδυτικά της νήσου Παντάγκ, σε βάθος 10 χλμ πλήττοντας τη νήσο Σουμάτρα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ενημερωτικά δίκτυα, λίγο μετά από την εκδήλωση της ισχυρής σεισμικής δόνησης, εκδόθηκε από την Ινδονησία κόκκινος συναγερμός για ενδεχόμενο τσουνάμι το οποίο θα έπληττε τις επαρχίες της Δυτικής Σουμάτρας, της Βόρειας Σουμάτρας και του Άτσεχ.

Εκτός από την Ινδονησία, συναγερμό για τσουνάμι εξέδωσε και η Αυστραλία, την οποία όμως ακύρωσε μετά από λίγο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι TVRI επικαλούμενο εκπρόσωπο της μετεωρολογικής υπηρεσίας, οι αρχές της Ινδονησίας ήραν την προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της χώρας, στο πρακτορείο Reuters υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.

The post Ισχυρός σεισμός 7,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία – Φόβοι για τσουνάμι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα