Πράσινο φως για την οικονομική ενίσχυση της Κομισιόν για το προσφυγικό

15:51 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Το σχέδιο για τη διάθεση οικονομικής ενίσχυσης ύψους 700 εκατ. ευρώ, από την Κομισιόν στην Ελλάδα, αλλά και στις χώρες του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού, λαμβάνει το πράσινο φως.

Συγκεκριμένα, η Κομισιόν πρότεινε σήμερα, προκειμένου να διαχειριστούν τόσο η Ελλάδα, όσο και

οι υπόλοιπες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων τη ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού, ενέκρινε σχέδιο οικονομικής ενίσχυσης ύψους 700 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως βάσει του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το συνολικό ποσό της οικονομικής ενίσχυσης, τα 300 εξ αυτών θα δοθούν μέσα στο 2016, ενώ τα υπόλοιπα 400 εκατ. ευρώ θα χορηγηθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα χρήματα, πρόκειται να διατεθούν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που έχουν αναλάβει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των προσφύγων και των μεταναστών, τη στέγαση και τη σίτισή τους, ενώ ταυτόχρονα, προβλέπεται η οικονομική ενίσχυση και άλλων υποδομών όπως είναι τα κέντρα καταγραφής και οι πόροι μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως προκειμένου, να ολοκληρωθεί επιτυχώς η χρηματοδότηση από την Ε.Ε, η Κομισιόν, προτείνει τροποποιήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, έτσι ώστε η Κομισιόν, με την υπηρεσία ανθρωπιστικής βοήθειας να έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τη διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων στα κράτη μέλη.

Σημειώνεται πως το ταμείο ανθρωπιστικής βοήθειας, έχει προϋπολογισμό 6,5 δισ. ευρώ έως το 2020, παρ’όλα αυτά οι δράσεις του μέχρι σήμερα, αφορούσαν την οικονομική ενίσχυση χωρών του τρίτου κόσμου.

Ο αρμόδιος Κύπριος επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε σχετικά πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική βοήθεια, ενώ αναφερόμενος στο ακριβές που ποσό που θα λάβει η Ελλάδα, από την Κομισιόν, δήλωσε πως με βάση την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο, είναι προφανές πως η Ελλάδα, πρόκειται να λάβει ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσό, προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί την ανθρωπιστική κρίση που επιφέρει το προσφυγικό.

The post Πράσινο φως για την οικονομική ενίσχυση της Κομισιόν για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα