«Δεν χρειαζόμαστε καμία τουρκική άδεια» δηλώνει το γερμανικό υπ. Άμυνας και διαψεύδει την επίσκεψη της Υπουργού

15:41 2/3/2016 - Πηγή: iPop

Στα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «πάγο» της επίσκεψης της υπουργού Λάιεν στην αποστολή του ΝΑΤΟ από την Τουρκία, απαντά το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας. Το Υπουργείο έσπευσε να διαψεύδει τις πληροφορίες για επίσκεψη της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στο Αιγαίο τονίζοντας: «Δεν ακυρώθηκε καμία επίσκεψη». Ενώ στη συνέχεια επισήμανε απευθυνόμενο στην Τουρκία: «Δεν χρειαζόμαστε καμία άδεια».

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη, ο εκπρόσωπός

της υπουργού, Ούρσουλα Φοντ Ντερ Λάιεν, Γιενς Φλόσντορφ, διέψευσε την πληροφορία την οποία μετέδωσαν τα διεθνή Μέσα ότι η υπουργός Άμυνας, σχεδίαζε να επισκεφθεί την ΝΑΤΟϊκή αποστολή στο Αιγαίο την Κυριακή και το αίτημα της να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη απορρίφθηκε από την τουρκική πλευρά.

Ο εκπρόσωπος της τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είχε προγραμματιστεί επίσκεψη της υπουργού γι’ αυτήν την Κυριακή».

Ενώ επίσης πρόσθεσε:

Αν η Υπουργός ήθελε να επισκεφθεί το πλοίο, δεν θα χρειαζόταν να λάβει καμία τουρκική άδεια

Ο Γιενς Φλόσντορφ τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η Τουρκία είναι πολύ εποικοδομητική και προσηλωμένη στην προετοιμασία της έναρξης της αποστολής» και πρόσθεσε: «Και αν ερμηνεύω σωστά σημερινές αναφορές, το έχει διαψεύσει και η Τουρκία».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας αποκάλυψε αναφορικά με την επίσκεψη στην αποστολή του ΝΑΤΟ:

Υπήρξαν πολλές πιθανές ημερομηνίες. Η Κυριακή είναι μόνο μία από τις πιθανές. Αυτό ορίζεται με βάση το πρόγραμμα της υπουργού. Υπήρξαν ημερομηνίες πριν και μετά. Είναι ανεξάρτητο από οποιαδήποτε συμπεριφορά της Τουρκίας. Όλες οι ειδήσεις που υπήρξαν για αυτό, ειδικά στο εξωτερικό, δεν έχουν βάση

The post «Δεν χρειαζόμαστε καμία τουρκική άδεια» δηλώνει το γερμανικό υπ. Άμυνας και διαψεύδει την επίσκεψη της Υπουργού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα