Εσύ, ξέρεις γιατί χρειάζεσαι κρέμα χεριών καθημερινά;

12:35 19/1/2020 - Πηγή: iPop

Σκέψου μόνο πόσο χρησιμοποιείς τα χέρια σου καθημερινά. Είναι διαρκώς εκτεθειμένα στο κρύο, τη ζέστη, τα απορρυπαντικά κ.α. Τα χέρια είναι από τα πρώτα σημεία του σώματος που αποκαλύπτουν την ηλικία. Η καθημερινή και ξεχωριστή φροντίδα τους είναι τελείως απαραίτητη. Γι’ αυτό και χρειάζεσαι κρέμα χεριών καθημερινά. 

Προσωπικά δεν αποχωρίζομαι την κρέμα χεριών. Την αγαπώ πολύ ως κατηγορία περιποίησης. Έχω μία κρέμα χεριών σε περίοπτη θέση στο γραφείο, στη τσάντα, αλλά και στο κομοδίνο

μου. Ακόμη και στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου μου μπορείς να βρεις μία.

Γιατί χρειάζεται προσοχή! Όσο και να φροντίζεις το πρόσωπό σου, προκειμένου να δείχνει νεότερο και πιο φρέσκο, τελικά τα χέρια είναι εκείνα που θα προδώσουν την ηλικία σου. Γι’ αυτό μην τα παραμελείς ποτέ!

Φτιάξε τη δική σου φυσική ενυδατική κρέμα για το σώμα και τα χέρια

Στην ερώτηση: “Πόσο συχνά να χρησιμοποιώ κρέμα χεριών;” , η απάντηση εξαρτάται από την κατάσταση των χεριών σου  και πόσο συχνά τα πλένεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι ειδικοί προτείνουν την εφαρμογή κρέμας χεριών κάθε φορά που τα πλένεις ή όποτε τα αισθάνεσαι ξηρά ή αφυδατωμένα. Ιδανικά, εφάρμοσε μια κρέμα χεριών με αντιηλιακό πριν ξεκινήσεις την ημέρα σου και ξανά άπλωσε μια άλλη (πιο πλούσια) τη νύχτα, λίγο πριν πας για ύπνο.

Για την ιστορία, βρες κρέμα χεριών που να περιέχει: ενυδατικούς παράγοντες (με πιο κοινό τη γλυκερίνη, που παγιδεύει την υγρασία στην ανώτερη στοιβάδα), λιπαρά οξέα (όπως το βούτυρο καριτέ και το έλαιο argan που αναδομούν), καταπραυντικά (όπως η αλόε βέρα) και αντιγηραντικά συστατικά (όπως εκχυλίσματα ροδιού, που προλαμβάνουν και μειώνουν τις δυσχρωμίες), αλλά και αντηλιακά φίλτρα (για την αντιμετώπιση της φωτογήρανσης).

Διαβάστε περισσότερα στο beautydiaries.gr…

Διαβάστε επίσης:

Hair detox: Γιατί σου χρειάζεται μια τέτοια περιποίηση μαλλιών;

Photo: Pexels

Το άρθρο Εσύ, ξέρεις γιατί χρειάζεσαι κρέμα χεριών καθημερινά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα