Αυτή είναι η χώρα με τις καλύτερες κοινωνικές παροχές!

19:39 18/1/2020 - Πηγή: iPop

Θα θέλαμε πάρα πολύ να είναι η Ελλάδα η χώρα με τις καλύτερες κοινωνικές παροχές, όμως δεν είναι, αφού κάποια άλλη αρκετά χιλιόμετρα μακριά δίνει περισσότερη βάση στις ανάγκες της κοινωνίας και στην έννοια του εισοδήματος. 

Ποια είναι αυτή η χώρα με τις καλύτερες κοινωνικές παροχές; Ο Καναδάς φυσικά, αφού εκεί ο βασικός μισθός δεν είναι λόγια του αέρα και οι κοινωνικές ανισότητες καταπατούνται. Στη χώρα αυτή περίπου 100.000 άνθρωποι από 18 έως 65 ετών, που δεν δικαιούται επίδομα

ανεργίας ή σύνταξη αντίστοιχα λαμβάνουν μηνιαίως το επίδομα των 910 ευρώ. Το ποσό αυτό αποτελεί τον βασικό μισθό, ενώ αν πρόκειται για ανθρώπους με κάποια αναπηρία το χρηματικό αυτό ποσό αυξάνεται στα 1250. Σε πολλές πόλεις του Καναδά το ποσό αυτό είναι αρκετό για να τα βγάλει κάποιος πέρα, ενώ το κόστος ζωής δεν διαφέρει πολύ από αυτό της Αθήνας, με τη βασική διαφορά ότι εκεί δεν πληρώνεις για φόρους και περίθαλψη. Ο μισθός ανά άτομο αυξάνεται αν κάποιος έχει ανήλικα παιδιά.

Ο τρόπος αυτός με το οποίο ζουν στο Οντάριο παρακολουθείται από κοινωνικούς επιστήμονες, οικονομολόγους και διαμορφωτές της πολιτικής και όπως φαίνεται οι εξελίξεις μόνο θετικές είναι.

Οι πολίτες εκεί τρώνε πιο ποιοτικά, φροντίζουν καλύτερα τις ανάγκες των νοικοκυριών τους και φροντίζουν συστηματικά την υγεία τους. Επιπλέον, παρατηρήθηκε ότι μειώθηκαν σημαντικά τα επίπεδα άγχους και βελτιώθηκε η ψυχολογία τους.

Pexels

Ο Καναδάς είναι η χώρα με το δεύτερο καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης στον κόσμο μετά τη Φινλανδία, καθώς το μοντέλο εκπαίδευσης δίνει βάση στην ανάπτυξη νοητικών δεξιοτήτων, στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης και της ικανότητας δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων. Φυσικά, υπάρχει και σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών, προκειμένου οι καθηγητές να βελτιώνονται συνέχεια.

Στους φοιτητές δίνεται η δυνατότητα να πάρουν δάνειο διαφόρου ύψους ποσών και οφείλουν να επιστρέψουν μόνο το 50% στην κυβέρνηση.

Οι κοινωνικές ανισότητες, τέλος, έχουν εξαλειφθεί, αφού πολίτες του Καναδά και μετανάστες έχουν τόσο δικαιώματα όσο και υποχρεώσεις και ο Καναδάς έχει αναδειχθεί στην πρώτη χώρα παγκοσμίως στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Διάβασε ακόμα:

Το Όσλο τα κατάφερε! Μόνο ένας νεκρός σε τροχαίο το 2019

Photo: Pixabay.com

Το άρθρο Αυτή είναι η χώρα με τις καλύτερες κοινωνικές παροχές! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα