Αυτό θα είναι το νέο check in στο Instagram;

11:33 19/1/2020 - Πηγή: iPop

Οι προθήκες στα Instagram Stories αυξάνονται και πληθαίνουν! Αυτός θα είναι ο νέος τρόπος για την τοποθεσία στα Insta Stories; 

Θυμάσαι που κάποτε το check in ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στο Facebook; Αργότερα, το Instagram μας επέτρεψε να βάζουμε την τοποθεσία μας τόσο στα Stories όσο και στα posts και τώρα εξετάζει έναν νέο τρόπο για την τοποθεσία στα Insta Stories.

Την αποκάλυψη έκανε για ακόμη μια φορά η expert,

Jane Manchun Wong, η οποία ανακάλυψε πως το Instagram εργάζεται σε ένα νέο sticker, το οποίο είναι ένας χάρτης που δείχνεις την τοποθεσία σου. Ουσιαστικά, εμφανίζεται ένας παγκόσμιος χάρτης και κάπου εκεί πιναρισμένο φαίνεται το σημείο περίπου από το οποίο κάνεις το Story.

Τέλος στις photoshopαρισμένες φωτογραφίες στο Instagram;

Φυσικά, όπως μπορείς να φανταστείς λόγω θεμάτων για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, δεν θα μπορείς να κάνεις zoom σε αυτόν τον χάρτη υπερβολικά, δεν θα μπορείς να δεις την ακριβή τοποθεσία αλά είναι σίγουρα ένας άλλος τρόπος για να μοιραστείς το πού βρίσκεσαι. Ειδικά, όταν κάνεις ένα ταξίδι, αυτό το sticker μπορεί να σε ενθουσιάσει, αν θέλεις να το μοιραστείς με τους followers σου.

Instagram is working on Map Sticker for Stories

(Yes I’m typing this at the airport. Found it when I’m posting a Story) pic.twitter.com/MlLulC4459

— Jane Manchun Wong (@wongmjane) January 14, 2020

Βεβαίως, η πρόταση για λειτουργία χάρτη όπως αυτή, είναι πάντα λεπτή και ευαίσθητη λόγω ζητημάτων προστασίας που προκύπτουν. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως ένα παρόμοιο εργαλείο είχε λανσάρει το Facebook to 2015 για το Facebook Live, αλλά τελικά μια τρίτη εταιρία έφτιαξε ένα εργαλείο το οποίο παρακολουθούσε το ιστορικό τοποθεσίας των ανθρώπων μέσω μιας παρόμοιας λειτουργίας χάρτη, ενσωματωμένης στο Messenger . Κάτι που από τότε έχει καταργηθεί.

Πάντως, οι χρήστες με τη συγκεκριμένη επιλογή δεν θα μοιράζονται ακριβώς την τοποθεσία τους και δεν θα δίνουν ακριβείς πληροφορίες. Αλλά ένα map sticker ίσως είναι ένας ακόμη τρόπος για τους χρήστες να προσθέσουν εύκολα και γρήγορα περισσότερο περιεχόμενο στο πλαίσιο των Stories τους.

Κι αφού δεν μπορείς να κάνεις μεγέθυνση στο χάρτη, φαίνεται σχετικά ασφαλές, ενώ επίσημες ανακοινώσεις για αυτό το νέο sticker αναμένεται να έχουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα άλλα νέα τα μάθατε; Διαβάστε εδώ:

Στείλε μηνύματα στο Instagram απ’ τον υπολογιστή σου!

Photo: Unsplash

Το άρθρο Αυτό θα είναι το νέο check in στο Instagram; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα