Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν;

11:06 19/1/2020 - Πηγή: iPop

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων. Ποιο το ωράριο λειτουργίας των μεγάλων καταστημάτων και των πολυκαταστημάτων.

Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά σήμερα 19 Ιανουαρίου, καθώς είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων. Έτσι, ανοιχτά θα είναι τόσο τα εμπορικά καταστήματα όσο και τα σούπερ μάρκετ.

Τα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και οι

αλυσίδες καταστημάτων θα λειτουργήσουν από τις 11 π.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ. ενώ τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά από τις 11 π.μ. μέχρι και τις 6 μ.μ.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) αναφέρει σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την έναρξη των εκπτώσεων, ότι σήμερα, Κυριακή 19 Ιανουαρίου, τα μεγάλα καταστήματα, τα πολυκαταστήματα και οι αλυσίδες καταστημάτων θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11 π.μ. έως 8 μ.μ., ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, αναφέρει ότι σήμερα τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν, με προτεινόμενο ωράριο 11:00- 18:00.

Να σημειωθεί ότι φέτος οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, ενώ ήδη τις προηγούμενες ημέρες τα περισσότερα καταστήματα είχαν ξεκινήσει τις προσφορές τους.

Πάρτε εδώ ιδέες για το τι να αγοράσετε στις εκπτώσεις.

Τι να προσέξετε στις χειμερινές εκπτώσεις 2020;Στις εκπτώσεις επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπονται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο, ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών, και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο, για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.Διαβάστε επίσης:

Ανοιχτά τις Κυριακές εκπτωτικό χωριό και Smart Park

Photo: Δώρα Αντωνίου

Το άρθρο Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα