Μπορεί να είχε συννεφιά… αλλά το φεγγάρι ήταν μαγικό! | Photos

11:54 16/8/2019 - Πηγή: iPop
| Photos

Οι φωτογραφίες απ’ την Πανσέληνο του Αυγούστου είναι πραγματικά μαγικές, καθώς επαγγελματίες φωτογράφοι έκαναν πάλι το θαύμα τους και εξασφάλισαν τα πιο υπέροχα κλικς!

Μπορεί να είχε συννεφιά και ορισμένοι να μην κατάφεραν να δουν το φεγγάρι, ωστόσο αυτές οι φωτογραφίες απ’ την Πανσέληνο μας ταξιδεύουν.

Ο καθένας είδε το φεγγάρι από τη δική του… σκοπιά, μερικοί το απήλαυσαν από την Αθήνα κι άλλοι από κάποιο νησί της Ελλάδας.

Άλλοι το είδαν από μια παραλία κι άλλοι από κάποιον αρχαιολογικό χώρο ή μουσείο, καθώς παρέμεναν ανοιχτά μόνο για τη συγκεκριμένη βραδιά!

Σε κάθε περίπτωση, η Πανσέληνος πάντα μας μαγεύει και μας κάνει να ονειρευόμαστε. Κι έτσι δεν χάνουμε ευκαιρία αλλά την «κυνηγάμε» κάθε φορά. Φέτος, μάλιστα, συνέπεσε και με την ημέρα της Παναγιάς, τον Δεκαπενταύγουστο, όπου γιορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου.

Πολλοί ήταν οι δυσαρεστημένοι καθώς δεν κατάφεραν να δουν την Πανσέληνο μιας και τα σύννεφα σε πολλές περιοχές ήταν πυκνά με αποτέλεσμα να βλέπουμε ένα φως… να αχνοφαίνεται. Αλλά γι΄αυτό υπάρχουν οι φωτογράφοι, που εξασφάλισαν τις καλύτερες φωτογραφίες για εμάς.

Οι φωτογραφίες απ’ την Πανσέληνο του Αυγούστου που θα σε ταξιδέψουν

Η Πανσέληνος ήταν «μικρότερη»

Για όλους τους ρομαντικούς εκεί έξω που είδαν την πανσέληνο του Δεκαπενταύγουστου, ίσως πρόσεξαν ότι φαινόταν συγκριτικά μικρότερη από ό,τι όταν η Σελήνη συμπίπτει με το περίγειο, δηλαδή όταν η Σελήνη βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της από τον πλανήτη μας, κάτι που θα συμβεί στις 30 Αυγούστου, όταν όμως πια θα υπάρχει Νέα Σελήνη.

Μάλιστα, το φεγγάρι θα βρεθεί στο απόγειό του στις 17 Αυγούστου, δύο ημέρες μετά την πανσέληνο του Αυγούστου, ενώ ακόμη μικρότερη και η πιο μικρή για το 2019 θα είναι η πανσέληνος στις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς το φεγγάρι θα βρίσκεται στο απόγειό του μία μέρα νωρίτερα.

Photos: Eurokinissi

Το άρθρο Μπορεί να είχε συννεφιά… αλλά το φεγγάρι ήταν μαγικό! | Photos εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα