Φωτιές στην Εύβοια: Μικροί ψίθυροι αισιοδοξίας στο θρίλερ των πυρκαγιών

09:44 16/8/2019 - Πηγή: iPop

Μικρές και δειλές νότες αισιοδοξίας έχουν ξεκινήσει να ακούγονται από τους ανθρώπους, που παρακολουθούν από κοντά το θρίλερ, με τις φωτιές στην Εύβοια. Μέχρι τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, 16 Αυγούστου, οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών κατάφεραν να περιορίσουν τα πύρινα σημεία, τα οποία υπολογίζεται πως έχουν κάψει τουλάχιστον 25.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Από τις πρώτες ώρες της 16ης Αυγούστου η μάχη των πυροσβεστών, αλλά και κάποιων εθελοντών, που με δική τους ευθύνη βοηθούν αδιάκοπα στο σβήσιμο της φωτιάς, έχουν ξεκινήσει να πιάνουν τόπο.

Σύμφωνα

με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού σώματος, η πορεία της φωτιάς στην κεντρική Εύβοια, πλέον, έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν υπάρχει πουθενά φλόγα. Ο καπνός είναι ο κύριος αντίπαλος, ο οποίος θα αντιμετωπισθεί με τη χείρα βοηθείας των εναέριων μέσων.

Πόσες μέρες θα χρειαστεί για να δοθεί ένα τέλος στο δράμα με τις φωτιές στην Εύβοια;

Όπως προαναφέραμε, οι πυροσβέστες με την βοήθεια όλων των επίγειων δυνάμεων έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν τις φωτιές στην Εύβοια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόνο καπνοί.

Παρόλα αυτά, λόγω του ότι υπάρχει κίνδυνος για αναζωπυρώσεις, οι υπεύθυνοι αναφέρουν πως για την επίλυση του προβλήματος και το σβήσιμο και της τελευταίας σπίθας θα χρειαστούν αρκετές ημέρες. Οι υπεύθυνες αρχές, που δίνουν μάχη με τις φωτιές στην Εύβοια, θέλουν να καλύψουν όλα τα ενδεχόμενα, για τυχόν αναζωπύρωση. Ένας αστάθμητος παράγοντας, που μπορεί να προκαλέσει αναζωπύρωση, είναι η αλλαγή του καιρού.

Όλες οι δυνάμεις σε επιφυλακή

Στα μέτωπα της πυρκαγιάς βρίσκονται σε επιφυλακή 382 πυροσβέστες, με 98 πυροσβεστικά οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, από την 1η, 2η, 6η, 7η & 8η ΕΜΑΚ, καθώς και από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου, το ΜΕΤΠΕ, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Από τον αέρα, την βοήθεια τους, θα συνεχίζουν να δίνουν 10 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα. Επίσης, συνδρομή στις υπεράνθρωπες προσπάθειες για το σβήσιμο των πυρκαγιών στην Εύβοια, θα δίνουν τα δύο αεροσκάφη από Ιταλία και Ισπανία.

Ακόμα σημαντική βοήθεια στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν οι: 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, 8 μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, η Δασική Υπηρεσία καθώς και 38 εθελοντές πυροσβέστες και 6 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Ο συντονισμός της πυρκαγιάς γίνεται περιοδικά με 3 συντονιστικά ελικόπτερα: 2 ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος και ένα της Ελληνικής Αστυνομίας. Την πυρκαγιά συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το Πυροσβεστικό σώμα ενημερώνει:

Τέλος, για την αποφυγή κι άλλων πυρκαγιών, αλλά για την σωστή ασφάλεια των κατοίκων της Εύβοιας και η Πυροσβεστική, για μια ακόμα φορά, απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.Παρακαλούνται επίσης όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Φωτιές στην Εύβοια: Μικροί ψίθυροι αισιοδοξίας στο θρίλερ των πυρκαγιών εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα