5 ψέματα που μπορείς να πεις σε ένα ταξίδι

19:41 15/8/2019 - Πηγή: iPop

Το ξέρουμε ότι το ψέμα είναι μια άσχημη πράξη και θα πρέπει να το αποφεύγεις σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Όμως, όπως σε όλους τους κανόνες υπάρχει και η εξαίρεση, το ίδιο ισχύει και με το ψέμα. Ως ταξιδιώτης, είσαι συχνά επιρρεπής σε απάτες, παρενόχληση, καθώς και πολλές άλλες φοβερές εμπειρίες και ένα απλό λευκό ψέμα είναι συχνά το μόνο που χρειάζεται για να αποτρέψει άσχημες καταστάσεις. Δες, λοιπόν, ποια είναι τα ψέματα που μπορείς να πεις σε ένα ταξίδι.

Τα ψέματα που μπορείς να πεις σ’ ένα ταξίδι είναι αθώα, λευκά ψέματα, τα οποία θα κάνουν τη διαμονή σου σε μια ξένη χώρα πιο ασφαλή,

ενώ θα αποφύγεις ενοχλητικούς τύπους!

Τα 5 ψέματα που μπορείς να πεις σ’ ένα ταξίδι:«Όχι, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι εδώ»

Αυτό το ψέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες περιπτώσεις για να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις. Όταν πάρεις ένα ταξί από το αεροδρόμιο, ο οδηγός πιθανότατα θα σε ρωτήσει αν έχεις ξαναέρθει στην πόλη. Παρόλο που είναι πολύ δελεαστικό το να πεις «ναι» για να μάθεις και περισσότερες πληροφορίες, είναι καλύτερο να πεις ότι έχεις ξαναέρθει στο παρελθόν. Εάν ο οδηγός νομίζει ότι είναι η πρώτη σου επίσκεψη είναι πολύ πιθανό να σε πάει από το μακρύτερο δρόμο για να σε κάνει να πληρώσεις τα διπλά. Εάν, όμως, ξέρει ότι έχεις ξαναπάει, δεν θα ρισκάρει να σε παραπλανήσει με το ποιος είναι ο πιο σύντομος δρόμος.

Αυτό ισχύει και στην επαφή σου με τους ντόπιους. Εάν καταλάβουν ότι είναι η πρώτη σου μέρα στην πόλη πιθανότατα θα σε εξαπατήσουν με τις πληροφορίες που θα σου δώσουν.

«Ναι έχω αγόρι»

Αυτό ισχύει εάν είσαι κοπέλα που ταξιδεύεις μόνη και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να αποφύγεις ανεπιθύμητες επαφές. Εάν ένας άντρας στο μπαρ δεν σε αφήνει σε ησυχία, πες του πολύ ωραία και ευγενικά ότι έχεις αγόρι.

Φρόντισε να έχεις τραβήξει και μια φωτογραφία με ένα φίλο σου πριν το ταξίδι, ώστε να μπορείς να την δείχνεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Φτιάξε και μια πιστευτή ιστορία και θα είναι πολύ πιο εύκολο να αποφύγεις την παρενόχληση.

«Συγγνώμη, δεν θυμάμαι το όνομα του ξενοδοχείου μου»

Εάν συναντήσεις κάποιον που δείχνει ύποπτο ενδιαφέρον για το ποιος είσαι, τότε βάλε τα όριά σου. Εάν σε ρωτήσει πού μένεις, προσποιήσου ότι δεν θυμάσαι το όνομα του ξενοδοχείου και απλά περιέγραψέ του το σε πολύ γενικές γραμμές. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι κάποιος που να γνωρίζει ακριβώς πού μένεις.

Unsplash/Annie Spratt«Δεν μιλάω αγγλικά»

Σε ορισμένα μέρη του κόσμου οι κράχτες μπορεί να γίνουν αφόρητοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις το να τους πεις απλά ότι δεν μιλάς αγγλικά μπορεί να είναι αρκετό για να τους κάνει να σταματήσουν. Εάν επιμείνουν και προσπαθούν να μάθουν τι γλώσσα μιλάς απλά απομακρύνσου μέχρις ότου βαρεθούν και σταματήσουν.

«Ταξιδεύω με ένα φίλο»

Όσο εκνευριστικό και να είναι, οι μοναχικοί ταξιδιώτες μπαίνουν στο στόχαστρο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τύπο ταξιδιώτη. Εάν βρίσκεσαι σε μια άβολη κατάσταση πες απλά ότι ταξιδεύεις μαζί με ένα φίλο αλλά περνάτε τη μέρα χωριστά για να ανακαλύψετε τα διαφορετικά πράγματα που θέλει ο καθένας σας. Θα σε κάνει να φαίνεται λιγότερο εύκολος στόχος, ειδικά αν είσαι γυναίκα.

Το άρθρο 5 ψέματα που μπορείς να πεις σε ένα ταξίδι εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα