Αν θέλεις να «δεθείς» με τον σκύλο σου, σου έχουμε τους τρόπους, γραμμένους από έναν σκύλο!

20:15 15/8/2019 - Πηγή: iPop

Σπίτι- γραφείο- γυμναστήριο- σπίτι και πάλι από την αρχή… και κάπου εκεί ανάμεσα προσπαθείς να βρεις χρόνο και τρόπους για να «δεθείς» με τον σκύλο σου. Δύσκολο; Όχι, και πίστεψε μας σου έχουμε τους τρόπους, γραμμένους από έναν σκύλο!

Για να δούμε τι έχει να πει ο ίδιος ο σκύλος επί του θέματος και πιο συγκεκριμένα, η Μιζού, το maltese μας!

Ωραίες οι βόλτες που με πας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεπιαστώ καθώς όσο εσύ λείπεις όλη μέρα στην δουλειά σου εγώ μένω μόνη στο σπίτι και συνήθως κοιμάμαι στον καναπέ

σου -και στο κρεβάτι σου που δεν μ αφήνεις όταν είσαι εσύ εκεί… αλλά αυτό δεν αρκεί για να «δεθείς» με τον σκύλο σου και ίσως να μην το έχεις καταλάβει!

Μην σχολιάσω, δε, ότι όσο περπατάμε εσύ μιλάς όλη την ώρα στο κινητό σου και δεν μου δίνεις ΚΑΜΙΑ σημασία! Για να έρθεις πιο κοντά μου χρειάζομαι, πέρα από σωματική άσκηση, και ψυχική προπόνηση μέσω μίας εκπαίδευσης ή ενεργού παιχνιδιού!

Τι εννοώ; Χμμμ ας δούμε 4-5 τρόπους γιατί δεν φαίνεται να τα πιάνεις!

Μάθε μου ένα απλό Trick

Σ’ έχω δει που θαυμάζεις τους άλλους σκύλους στον δρόμο που ακούν σε εντολές όπως «κάτσε», «δώσε χέρι», «ξάπλωσε» κτλ. Έχεις σκεφτεί ότι εγώ δεν είμαι χαζή που δεν τα κάνω αλλά το θέμα είσαι εσύ;;; Όχι, όχι μην μαζεύεις τις λιχουδιές δεν σε είπα χαζό, απλά κάνω γκρίνιες που δεν με έχεις εκπαιδεύσει!

Αν ασχοληθείς λίγο περισσότερο μαζί μου μπορεί να μην σε κοιτάω με γυρισμένο στο πλάι το κεφάλι μου σαν να ακούω κινέζικα και όντως στο «κατσε» να καθήσω στα πίσω πόδια μου! Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να επενδύσεις σε ποιοτικό χρόνο μαζί μου και μερικές λιχουδιές επιβράβευσης! Έτσι, θα έχω μάθει ένα νέο κόλπο να δείχνεις στους φίλους σου και θα έχεις «δεθεί» με τον σκύλο σου (ναι εμένα άνθρωπε!). Αν οι λιχουδιές είναι και νόστιμες μπορεί να το κάνω κάθε φορά που σε ακούω να λες «κάτσε» ακόμα και όταν σου λέει ο φίλος σου «φεύγω» και εσύ του λες «κάτσε λίγο ακόμα».

Εσύ, ως γονέας του σκύλου, θα έχεις μάθει να δημιουργείς μια γλώσσα με το κατοικίδιο σου που συνεπάγεται εμπιστοσύνη και υπομονή και το σκυλί σου (εγωωωώ λέμε) θα μάθει να σε εμπιστεύεται, να είναι υπομονετικό και να σε υπακούει όταν δίνεις εσύ τις οδηγίες!

Και αν θέλεις και ένα inside tip (αλλά μην το πεις στους άλλους σκύλους ότι το πρόδωσα εεε) είναι πιο εύκολο να ξεκινήσεις από απλές οδηγίες όπως «κάτσε», «μείνε» και «δώσε χέρι» πριν περάσεις σε πιο σύνθετα πράγματα όπως «κάνε τον νεκρό» (ξέρεις, αυτό που σου αρέσει να με πυροβολείς με τα δάχτυλα σου και εγώ να πέφτω ανάσκελα, όπως είδες σε όλες τις χολιγουντιανές ταινίες και το θεώρησες αστείο) ή το «δώσε φιλί» ή το «φύγε».

Πάρε με μαζί σου

Εμένα η μαμά μου όταν πρωτογνωριστήκαμε και της έκανα την χάρη και μετακόμισα σπίτι της με έπαιρνε παντού μαζί! Έχουμε κάνει παραμονή Πρωτοχρονιάς βόλτα στην Θεσσαλονίκη σε όλα τα μαγαζιά που 6 χρόνια μετά το θυμάμαι ακόμα!

Το να έχεις τον σκύλο σου μαζί σε οποιαδήποτε κοινωνική κατάσταση δείχνει εμπιστοσύνη. Δημιουργεί, επίσης, μια σημαντική κατανόηση μεταξύ κατοικίδιων και ανθρώπων- με απλά λόγια σε βοηθάει να «δεθείς» με τον σκύλο σου.

Προφανώς, δεν θέλω να με πάρεις μαζί σου στο cinema ή σ’ εκείνο το party με την πολύ δυνατή μουσική και τα φωτορυθμικά, αλλά αν πας να αράξεις στο σπίτι της κολλητής σου ή μία βόλτα στα βασιλικά κτήματα ΠΑΡΕ ΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ για τον Θεό!

Τάισέ με με τα χέρια σου

Μπορεί να σου ακούγεται απλό αλλά αν μου δώσεις την τροφή από το χέρι σου είναι φοβερός τρόπος να «δεθείς» με τον σκύλο σου και να μου μάθεις καλούς τρόπους και να μου μπουστάρεις την αυτοπεποίθηση και φυσικά να με εκπαιδεύσεις για το πώς και πόσο πρέπει να δαγκώνω!

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο μου, το πρώτο πράγμα που κάνει το να με ταΐσεις με το χέρι είναι να με κάνει να εστιάζω σε σένα. Εκείνη την στιγμή είσαι εκείνος που μου δίνει την τροφή, γι’ αυτό και έχεις όλη μου την προσοχή! Αυτός ο δεσμός δημιουργεί εμπιστοσύνη και ενθαρρύνει την κοινωνικοποίηση μεταξύ σκύλου και γονέα. (Μήπως να μου δώσεις λίγη από την μπριζόλα σου τώρα που το συζητάμε;;;;;)

Πώς θα ταΐσεις τον σκύλο σου με το χέριΖύγισε την σκυλοτροφή πριν ξεκινήσεις να τον ταϊζεις ώστε ούτε να υπερβάλεις στην ποσότητα ούτε να πεινάσει!Κάθε φορά που απλώνεις την παλάμη σου στο σκυλί δώσε μερικές κροκέτες, μην την γεμίσεις μέχρι να ξεχειλίσει!Αν ο σκύλος σου είναι ανυπόμονος ή πολύ επιθετικός τράβηξε το χέρι σου και περίμενε μέχρι να δείξει υπομονή. Ο σκύλος σου θα πρέπει να πάρει τις κροκέτες από το χέρι σου σχετικά ήπια.Αν το σκυλί σου αρνηθεί να φάει από το χέρι σου, κρύψτου την τροφή και δοκίμασε ξανά πιο αργά. Τελικά, το σκυλί σου θα είναι αρκετά πεινασμένο για να φάει από το χέρι σου, ευγενικά.Κάνε σύμμαχο μας την τεχνολογία

Λείπεις άπειρες ώρες την ημέρα- εμένα μου φαίενται αιωνιότητα και σκέφτομαι πώς έπαθες κάτι κακό και με ξέχασες. Για πάντα. Μήπως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσεις την τεχνολογία για να έρθουμε πιο κοντά!

Υπάρχουν άπειρα gadgets που σου επιτρέπουν να με παρακολουθείς και να έχεις και αλληλεπίδραση μαζί μου, αντί να αγοράσεις το νέο παιχνίδι για την κονσόλα σου αγόρασε μία κάμερα και πίστεψέ με θα νιώσεις πιο κοντά μου από ποτέ!

Πάρε με μαζί σου στο γραφείο

Ξοδεύεις άπειρες ώρες εκεί. Κλείνεις την πόρτα λέγοντας «πάω στο γραφέιο θα γυρίσω σε λίγες ώρες» και εγώ δεν ξέρω πού πηγαίνεις, τι κάνεις, πώς είναι ο χώρος εκεί που πας, αν αγαπάς άλλο σκυλάκι και εμένα με εγκαταλείπεις! Με λίγα λόγια με πιάνει το άγχος του αποχωρισμού!

Ξέρεις πώς θα μπορούσες να έρθεις πιο κοντά μου; Αν με άφηνες να μυρίσω και εκείνη την περιοχή, αν άφηνα λίγο από το δικό μου άρωμα εκεί, αν με έπαιρνες μαζί σου στο γραφέιο μια στο τόσο και δεν με κλείδωνες στο σπίτι!

Άφησε μου το άρωμα σου όταν με αφήνεις μόνη μου!

Και αν δεν μπορείς να με πάρεις μαζί σου, άφησε κάτι με το άρωμα σου ώστε να νιώθω ότι είμαι συνέχεια μαζί σου και να μην νιώθω ανασφάλεια, τόσο δύσκολο είναι;

Πρόσφατη έρευνα που διάβασα, σκύλος είμαι μην περιμένεις να σου πω από ποιο ακαδημαϊκό ινστιτούτο διεξήχθει, έλεγε πως σε πείραμα που έκαναν κατάλαβαν γιατί σε περιμένω μπροστά στην πόρτα του σπιτιού όταν επιστρέφεις από την δουλειά!

Πιο συγκεκριμένα παρατήρησαν πώς σ’ ένα ζευγάρι η γυναίκα επέστρεφε στις 16:00 κάθε μέρα και ο άνδρας επέστρεφε στις 18:00. Ο σκύλος κάθε απόγευμα στις 17:45 ήταν μπροστά στην πόρτα. Το πόρισμα ήταν ότι ξεθύμαινε το άρωμα του άνδρα από το σπίτι και έτσι ήξερε πώς σύντομα θα επιστρέψει! Φανταστικό;

Αν κάνεις πράξη όλα αυτά στο υπόσχομαι πως η ουρά μου θα κουνιέται ακόμα περισσότερο!

Γουφ!

Το άρθρο Αν θέλεις να «δεθείς» με τον σκύλο σου, σου έχουμε τους τρόπους, γραμμένους από έναν σκύλο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα