Άρχισε να διασκεδάζεις αν θες να χάσεις κιλά!

14:44 28/4/2020 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει δίαιτα χωρίς επιτυχία; Πόσες φορές μετράς θερμίδες και καταγράφεις γεύματα μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχασες ούτε γραμμάριο; Παράλληλα, προσπαθείς να ακούσεις τη Νο1 συμβουλή που είναι ισορροπημένη διατροφή και μέτρια άσκηση, και όχι μόνο δεν χάνεις κιλά, αλλά αντίθετα βάζεις κιλά. Η εξήγηση είναι απλή, όσο περισσότερες θερμίδες καις τόσο περισσότερες ανάγκες σε φαγητό έχεις. Οπότε πώς σπας αυτό το φαύλο κύκλο; Άρχισε να διασκεδάζεις αν θες να χάσεις κιλά!

Πώς
θα χάσεις κιλά, διασκεδάζοντας;Βγάλε το σκύλο βόλτα. Άφησέ τον ελεύθερο και κυνήγα τον όπου κι αν πάει.Βάλε ακουστικά και άκου χορευτική μουσική, όσο κάνεις μια βαρετή κινητική διαδικασία, όπως το σφουγγάρισμα ή το σκούπισμα. Ασυναίσθητα θα αρχίσεις να χορεύεις!Παίξε με τα παιδιά σου! Δοκίμασε να τα συνοδέψεις σε όλες τις δραστηριότητες στην παιδική χαρά ή παίξε μαζί τους κρυφτό και κυνηγητό. Θα χάσεις κιλά χωρίς καν να το καταλάβεις!Παίξε στο wii κάποιο άθλημα που απαιτεί κίνηση ή να στέκεσαι όρθιος/α.Χόρεψε με το αγαπημένο σου τραγούδι.Μάθε κάποιο μουσικό όργανο που απαιτεί ενέργεια, όπως ντραμς.

Pixabay

Πρέπει να κάνεις κάθε μέρα γυμναστική όταν είσαι σπίτι συνεχώς;

Το λένε και οι έρευνες

Έρευνα επιβεβαίωσε ότι οι τρόποι να χάσεις κιλά είναι ενδεχομένως τόσο απλοί. Συγκεκριμένα, όσο περισσότερο διασκεδάζεις τόσο πιο εύκολα θα χάσεις κιλά. Για να κάνουν το πείραμα, ζήτησαν από 56 υπέρβαρες γυναίκες να περπατήσουν μισή ώρα και μετά να φάνε γεύμα.

Στις μισές είπαν ότι πρόκειται για άσκηση και ότι θα παρακολουθείται η πορεία τους. Στις μισές είπαν απλώς να το διασκεδάσουν, περπατώντας και ακούγοντας μουσική.

Στη συνέχεια, οι γυναίκες που είχαν «διασκεδάσει» ήταν πιο ξεκούραστες, έφαγαν λιγότερα λιπαρά φαγητά και ήπιαν λιγότερα αναψυκτικά. Συνολικά έκαψαν ίσες θερμίδες, αλλά κατανάλωσαν λιγότερες! Κι αυτό επιβεβαιώνει τα όσα σου είπαμε παραπάνω.

Βρες τη δραστηριότητα που σου αρέσει και σε διασκεδάζει, ενώ παράλληλα σε γυμνάζει, και θα δεις ότι θα χάσεις κιλά πριν καλά καλά το καταλάβεις!

Δες ακόμα:

Tips για να μικρύνεις τις μερίδες του φαγητού σου!

Το άρθρο Άρχισε να διασκεδάζεις αν θες να χάσεις κιλά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα