ΣτΕ: Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες εκβάθυνσης στο λιμάνι του Πειραιά

22:05 20/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ανακάλεσε την από 17/05/2024 προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών εκβάθυνσης στο λιμάνι του Πειραιά. Η απόφαση ανάβει το πράσινο φως στη συνέχιση των εργασιών ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού ενός από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Ευρώπης και διατηρεί σε πορεία ανταγωνισμού την εθνική μας λιμενική είσοδο, έναντι στα υπόλοιπα λιμάνια της Μεσογείου.

Η απόφαση ανάκλησης έλαβε υπόψη επίσημα έγγραφα, όπως αυτό

που κατατέθηκε από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με το οποίο συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι αναγόμενοι στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, και οι οποίοι επιβάλλουν τη συνέχιση των εργασιών εκβάθυνσης στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος ατυχήματος προσάραξης πλοίων στον πυθμένα του λιμανιού, εξαιτίας των μειωμένων λειτουργικών βαθών, καθώς και πρόκλησης ρήγματος στα ύφαλα των πλοίων.

Με την τουριστική σεζόν να έχει εκκινήσει, το ΣτΕ επιτρέπει στο λιμάνι του Πειραιά να αναπτυχθεί και να θωρακιστεί απέναντι στον ανταγωνισμό. Παράλληλα, η συνέχεια των εργασιών και ο ανοιχτός δρόμος στις επενδύσεις επιτρέπει στον ΟΛΠ να υποστηρίξει την ελληνική ναυτιλία και να προσφέρει σύγχρονες υποδομές, που θα ανταγωνίζονται τα μοντέρνα λιμάνια του κόσμου, να διορθώσει την περιβαλλοντική ζημία και να προστατεύσει το οικοσύστημα του λιμανιού.

Keywords
Αναζητήσεις
ste-xekinoun-kai-pali-oi-ergasies-ekvathynsis-sto-limani-tou-peiraia.htm
Τυχαία Θέματα