Η πιο εύκολη σπιτική μηλόπιτα που έχεις φτιάξει

13:55 28/4/2020 - Πηγή: iPop

Ενώ σίγουρα έχεις φάει πολλές μηλόπιτες στη ζωή σου, αυτή η συνταγή για μηλόπιτα δεν μοιάζει με καμιά άλλη. Τη ζύμη τη φτιάχνεις πολύ εύκολα μόνος σου ενώ η γέμιση είναι τόσο απλή και τόσο γευστική παράλληλα!

Τα υλικά για τη συνταγή για μηλόπιτα:Για 8 μερίδες:

Για τη ζύμη:

2 ½ φλιτζάνια αλεύρι (315 g)1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 ½ στικ βούτυρο σε κύβους8 κουταλιές κρύο νερό

Για τη γέμιση:

650 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες3/4 φλιτζανιού ζάχαρη (150 g)2 κουταλιές αλεύρι½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο½ λεμόνι1
αυγό, χτυπημένο

Για το topping:

1 κουταλιά παγωτό βανίλια

Συνταγή για την πιο γευστική vegan μηλόπιτα!

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για μηλόπιτα;Σ’ ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν.Βάζουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά.Σιγά σιγά προσθέτουμε το κρύο νερό χωρίς να σταματήσουμε να ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί. Μπορεί να μην χρειαστούμε όλο το νερό, αλλά εάν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, προσθέτουμε κι άλλο.Δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας και την μεταφέρουμε σε μια επιφάνεια.Σχηματίζουμε μια μεγάλη μπάλα και την καλύπτουμε. Την βάζουμε στο ψυγείο.Σ’ ένα άλλο μπολ, βάζουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τον χυμό απ’ το λεμόνι.Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο.Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, βάζουμε τη ζύμη και την κόβουμε στη μέση.Σχηματίζουμε δύο μεγάλους κύκλους, όσο είναι το ταψί μας.Απλώνουμε το ένα κομμάτι της ζύμης στο ταψί και γεμίζουμε με τη γέμιση με τα μήλα.Τυλίγουμε από πάνω το άλλο μισό της ζύμης και κόβουμε ό,τι περισσεύει.Περνάμε την πίτα με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από πάνω.Κάνουμε δύο χαρακιές στη μέση της πίτας για να ψηθεί καλά και μέσα.Ψήνουμε για 50-60 λεπτά κι αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε.Σερβίρουμε με παγωτό!Δες μια ακόμα συνταγή:

Αν θες η μηλόπιτα να γίνει νόστιμη, πρόσθεσε αυτό το συστατικό!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Η πιο εύκολη σπιτική μηλόπιτα που έχεις φτιάξει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα