Αυτό που πρέπει να δίνεις στον σκύλο σου βρίσκεται στην κουζίνα σου!

18:50 20/8/2019 - Πηγή: iPop

Με τον σκύλο μας μοιραζόμαστε τα πάντα από…συναισθήματα, παιχνίδια μέχρι φυσικά και το φαγητό μας. Αυτό που πρέπει να δίνεις και στον σκύλο σου και δεν σου περνά από το μυαλό: Λάδι καρύδας και σκύλος σημειώσατε διπλό!

Το λάδι καρύδας έχει φέρει την αλλαγή στη ζωή μας. Το μαγειρεύουμε, το βάζουμε στα μαλλιά μας, το βάζουμε ως ενυδατική και lip balm και μας βοηθά στην πέψη. Είναι ένα προϊόν για πολλές και διαφορετικές χρήσεις που πραγματικά μας έχει λύσει τα χέρια.

Αλλά τη σχέση έχουν λάδι καρύδας

και σκύλος; Πώς μπορεί αυτό το θαυματουργό προϊόν να βοηθήσει τον σκύλο μας; Ναι, κάνει τόσο καλό και στον τετράποδο φίλο σου, όσο κάνει και σε σένα.

Το λάδι καρύδας είναι μια πολύ καλή προσθήκη για τη διατροφή του σκύλου, την φροντίδα του δέρματός του και την καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς. Μπορείς να το προσθέσεις στο φαγητό του ή να του κάνεις μασάζ με αυτό.

unsplash/Alicia GauthierΛάδι καρύδας και σκύλος: Ποια τα οφέλη;

Το λάδι καρύδας είναι 90% κορεσμένο λίπος που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος, του τριχώματος και της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου σου.  Τα τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας που περιέχει στο εσωτερικό του, μπορούν να δώσουν στο σκυλί μια ώθηση ενέργειας και τα MCTs χαρακτηρίζονται ως καλά λίπη που έχουν το αντιβακτηριακό και αντιμυκητιασικό λαυρικό οξύ.

Τι άλλο μπορεί να κάνει; Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, ηρεμεί την φλεγμονή, βοηθά τις φυσιολογικές λειτουργίες του θυρεοειδούς καθώς και την ενίσχυση των οστών. Αν το χρησιμοποιήσεις τοπικά, το λάδι καρύδας μπορεί να καταπραΰνει σημεία που έχουν ερεθιστεί για παράδειγμα από δαγκώματα, ενυδατώνει το ξηρό δέρμα και εξουδετερώνει τη μυρωδιά του σκύλου.

Για τα κουτάβια που ανησυχούν περισσότερο για την εικόνα τους… το λάδι καρύδας βοηθάει στην απώλεια βάρους και προωθεί ένα γυαλιστερό τρίχωμα.

Photo: PixabayΠώς χρησιμοποιώ το λάδι καρύδας στον σκύλο μου;

Με όλους τους διαφορετικούς τρόπους θα αναρωτιέσαι από που πρέπει να ξεκινήσεις.

Προσθέτοντας λάδι καρύδας στην τροφή του σκύλου είναι ένας εύκολος τρόπος για να περάσεις αυτό το συμπλήρωμα στο σύστημά τους. Το συμπλήρωμα μπορεί να χορηγηθεί ως υγρό, κάψουλες ή (όταν η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή) με τη μορφή πάστας.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσεις να του το παρέχεις από τη μικρή του ηλικία. Παρ’ όλα αυτά, ο  κτηνίατρός γνωρίζει καλύτερα και μπορεί να δώσει μια πιο ακριβή προτεινόμενη δόση, αλλά γενικά μπορείς να ξεκινήσεις να του δίνεις 1/4 του κουταλάκι του γλυκού την εβδομάδα και σταδιακά να το αυξάνεις σε ένα πλήρες κουταλάκι του γλυκού ανά 10 κιλά σωματικού βάρους μία φορά την εβδομάδα. Παρόλο που το λάδι καρύδας είναι οργανικό και μη τοξικό, παρατήρησε τον σκύλο σου για τυχόν αλλαγές στο τρίχωμα, το δέρμα αλλά και τα κακάκια του.

Χρησιμοποιώντας τοπικά το λάδι καρύδας μπορεί να γίνει με διάφορες μεθόδους. Μπορείς να εφαρμόσεις μια μικρή ποσότητα λαδιού στα χέρια σου και να κάνεις στον σκύλο σου ένα χαλαρωτικό μασάζ για να προσθέσεις λίγη υγρασία στο ξηρό του δέρμα και πατουσάκια του, να καταπραΰνεις ερεθισμένα σημεία και να προσθέσεις λάμψη στο τρίχωμά του.

Να θυμάσαι: Το λάδι καρύδας δεν απορροφάται, θα πρέπει να πάρεις μια πετσέτα και να σκουπίσεις τον σκύλο σου πριν επιστρέψει στη θέση του στον καναπέ!

Photo: unsplash/João Victor Xavier

Το άρθρο Αυτό που πρέπει να δίνεις στον σκύλο σου βρίσκεται στην κουζίνα σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτό,afto