Δύο νεκροί απ’ το ελικόπτερο που έπεσε στον Πόρο

16:27 20/8/2019 - Πηγή: iPop

Ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα στον Πόρο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.Έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές. Δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί.

Νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, ένα ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα στον Πόρο υπό άγνωστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα, το ελικόπτερο έπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Πούντας του Πόρου απέναντι από τον Γαλατά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, δύο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί. Ειδικότερα, το λιμενικό κάνει λόγο για δύο άνδρες νεκρούς ενώ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ,

ο αντιδήμαρχος Πόρου Γιώργος Κουτουζής δήλωσε πως ο ίδιος είδε έναν άνδρα να ανασύρεται χωρίς τις αισθήσεις του, επιβεβαιώνοντας πως στο ελικόπτερο επέβαιναν τρία άτομα.

Σύμφωνα με πηγές πρόκειται για δύο Ρώσους κι έναν Έλληνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πριν την πτώση είχε προηγηθεί πρόσκρουση σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή ρεύματος στην περιοχή.

«Είδα την έκρηξη από την τάση. Το ελικόπτερο εξερράγη από το βραχυκύκλωμα. Από τη μεγάλη τάση οι επιβάτες ενδέχεται να σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία», εκτίμησε ο κ. Κουτουζής.

Σύμφωνα με το επίσημο σχέδιο πτήσης επέβαινε μόνο ο πιλότος αλλά αυτό, όπως είδαμε δεν επιβεβαιώθηκε. Παράλληλα, δεν γνωρίζουμε αν υπήρχε κάποια μηχανική βλάβη που μπορεί να οδήγησε στην πτώση του ελικοπτέρου.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το ελικόπτερο ξεκίνησε από τον Γαλατά με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πάνω από τον Πόρο έκανε μια περιστροφή στον αέρα και στη συνέχεια προσέκρουσε στο νερό, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Η Υπηρεσία πολιτικής Αεροπορίας ερευνά το περιστατικό, ενώ να σημειώσουμε πως το ελικόπτερο ήταν ιδιωτικό και έχει βουλιάξει.

Οι πρώτες εικόνες του ελικοπτέρου που έπεσε στον Πόρο https://t.co/wLdbcVpomz #Ant1news @ANT1TV pic.twitter.com/fHv6HZ1ZSe

Antenna News (@AntennaNews) August 20, 2019

Μπλακ άουτ στο νησί

Καθώς το ελικόπτερο χτύπησε σε καλώδια μεσαίας τάσης το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπέβαλε αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες.

Ο ΔΕΔΔΗΕ δεσμεύθηκε να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

Photo αρχείου: EUROKINISSI

Το άρθρο Δύο νεκροί απ’ το ελικόπτερο που έπεσε στον Πόρο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα